"Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

85 GÜN SONRA KOLBASTI

TÜRKCELL Süper Lig'de dün sahasında Kayserispor'u 4-1 yenen Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, güzel bir galibiyet aldıklarını ve kalan 4 maçlarını da kazanarak ligi bitirmek istediklerini söyledi. Şener, geçen hafta Sivasspor karşısında beklemedikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, ''Sivasspor maçından sonra Kayserispor karşısında 4 gollü, çok önemli bir galibiyet aldık'' dedi. Hafta içinde teknik direktör değişikliği yaşandığını ve takımı sezon sonuna kadar Ahmet Özen'e teslim ettiklerini anımsatan Şener, ''Onun için bu maç çok önemliydi. Bundan sonra oynayacağımız 4 maçı da galibiyetle bitirmek istiyoruz'' diye konuştu.

GÖKHAN ÜNAL, YANAL'I UNUTMADI

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal, hafta içi herkesin Trabzonspor'un puan kaybedeceğini düşündüğünü belirterek, aldıkları galibiyetle bu düşünceyi kırdıklarını söyledi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın takımdan ayrılırken arkasında güzel şeyler bıraktığını dile getiren Gökhan, ''Bu takımı o kurdu. Bu galibiyeti ona hediye ediyorum. Trabzonspor'da güzel günlerimiz geçti. Hocamızın istifasının ardından 'Kayserispor maçını kaybedecekler' diyenleri hayal kırıklığına uğrattık'' dedi. İstemedikleri puan kayıplarının kendilerini şampiyonlukta geride bıraktığını anlatan Gökhan, şöyle devam etti: ''UEFA Kupası'na gideceğiz. Yeni kurulmamıza rağmen bunu yapacağız. Bu sezon şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor, seneye ligin zirvesinde olacak. Maçı kazandık ve mutluyuz. Ersun hocanın gidişinin ardından geçen bu kısa sürede bir şey değişmedi. Umut ile yan yana oynadık. Orta saha kalabalıktı. Herkes farklı bir sistem oynatıyor. 4-4-2 oynadık. Pas yaparak sonuca ulaştık. Erken gol bulmamız bizi rahatlattı. Erken gol bulmasaydık belki yine stres yapacaktık.''

BARIŞ MEMİŞ'İN AÇIKLAMALARI

Barış Memiş ise Kayserispor maçının zor olacağını bildiklerini ve bu yönde maça motive olduklarını söyledi. Teknik direktör değişimi nedeniyle yaşanan sürecin konsantrasyon eksikliği yaratabileceğini dile getiren Barış, ''Ancak ekmek yediğimiz yere nankörlük etme gibi bir durum olamaz. Galibiyeti çok istiyorduk, Ahmet hocamızın belki bir dönüm noktası olacak bu maç. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz'' dedi.

EN FARKLI GALİBİYET

TRABZONSPOLU futbolcular, ligde 85 gün sonra taraftarları önünde kolbastı oynadı. En son ligin 19. haftasındaki 2-1'lik Ankaragücü maçı sonrası kolbastı oynayan Karadeniz ekibi, uzun bir süre sonra ligde en son sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenmiş ancak kolbastı oynamamıştı. Trabzonspor, 4-1'lik Kayserispor galibiyet ile bu sezon sahasındaki en farklı galibiyetini elde etti.

FUAR ALANININ DEVRİ

Trabzonspor yönetimi, daha önce devredilen Ayasofya Kavşağı'ndaki fuar alanının devir süresinin uzatılmasını bekliyor. Kulüp başkanı Sadri Şener, bugün kararın Trabzonspor lehine çıkmaması halinde başkanlık kararını gözden geçirebileceğini söylemeşti.

04.05.2009


 

Tek hedefleri kümede kalmak

BANK Asya 1. Lig'den düşmesi kesinleşen Malatyaspor'un ardından lige veda edecek 2 takım gelecek hafta oynanacak müsabakaların ardından belli olacak.

Ligde 33. hafta müsabakalarında matematiksel olarak düşme ihtimali olan 7 takımdan Kartalspor, evinde Malatyaspor'u mağlup ederek, rakibinin gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele etmesine neden olurken, kendisinin de ligde kalmasını sağladı. Gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecek diğer 2 takım için 5 aday bulunuyor. 13. sıradaki 38 puanlı Kayseri Erciyesspor'u, sırasıyla Samsunspor, Giresunspor, Sakaryaspor ve Güngören Belediyespor'un izlediği ligde, takımların gelecek haftaki programı ve takımların olası puan eşitliği durumunda averajla üstünlük durumları şöyle:

KAYSERİ ERCİYESSPOR (38 PUAN)

Son maç: Altay-Kayseri Erciyesspor (Samsunspor, Sakaryaspor ve Giresunspor'a karşı geride, Güngören Belediyespor ile genel averaja bakılacak.

SAMSUNSPOR (38 PUAN)

Son maç: Samsunspor-Adanaspor (Güngören Belediyespor, Sakaryaspor, Kayseri Erciyesspor'a karşı üstün, Giresunspor'a geride)

GİRESUNSPOR (37 PUAN)

Son maç: Malatyaspor-Giresunspor (Samsunspor ve Kayseri Erciyesspor'a karşısında üstün, Sakaryaspor'a karşı geride, Güngören Belediyespor'la genel averaja bakılacak.)

SAKARYASPOR (36 PUAN)

Son maç: Kasımpaşa-Sakaryaspor (Kayseri Erciyesspor, Giresunspor ve Güngören Belediyespor karşısında üstün, Samsunspor'a geride)

GÜNGÖREN BELEDİYESPOR (36 PUAN)

Son maç: Boluspor-Güngören Belediyespor (Samsunspor ve Sakaryaspor'a karşı geride, Giresunspor ve Kayseri Erciyesspor'a karşısında ise genel averaj averaja bakılacak.)

04.05.2009


 

Sakaryaspor inanıyor

SAKARYASPOR Kulübü İkinci Başkanı Erdinç Şehit, ligin son haftasına ümitli girdiklerini, yeşil siyahlıların kümede kalacaklarını belirtti.

Şehit, Samsunspor karşısına kazanmak için çıktıklarını bunu da başardıklarını kaydetti. İkili averaj açısından en az iki farkla almak istedikleri maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldıklarını hatırlatan Şehit, ''Son haftaya çok umutlu giriyoruz. Sakaryaspor kümede kalacaktır. Çünkü ligin ikinci yarısındaki performansımızla bunu hak ettik'' dedi. Ligin son haftasında Kasımpaşa ile yapacakları maçı kazanıp kümede kalacaklarını ifade eden Şehit, şunları söyledi: 'Biz öncelikle kendi maçımıza bakacağız. Çıkıp Kasımpaşa önünde galip geleceğiz. Buna inancımız tam.''

04.05.2009


 

Kadir Has Kapalı Spor Salonu Dünya Şampiyonası'na hazır

TÜRKİYE'NİN, Ağustos 2010 yılında ev sahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Kayseri'nin ismi de ön plana çıkmaya başladı.

Antalya'daki tesislerin yetişmeyeceği endişesinde imdada yetişen Kadir Has Kongre Merkezi'nin her şeyi ile bu şampiyonaya hazır olduğu ifade edildi. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Kadir Has Kongre Merkezi'nin, basketbolda Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'na ev sahipliğini yaptığını açıklayarak, "Bu bizim için ilk deneyim oldu. Hiçbir sorunun yaşanmadığı şampiyona süreci güzel bir örnek teşkil etti." dedi. Yahya Şahan, merkezin ilk kez ciddi bir şampiyonada ev sahipliği yapmasıyla dikkatleri üzerine çektiğini hatırlatarak, aynı salonun şimdi Dünya Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yapması için geçtiğini belirtti. Şahan, kabul görmesi durumunda tesisin ve Kayseri'nin bu şampiyonaya iyi bir ev sahipliği yapacağını anlatarak, şöyle devam etti.

BİZİM TESİSLERİMİZ EN İYİSİ

"Bilindiği gibi Dünya Basketbol Şampiyonası Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul şehirlerimizde yapılacak. Öğrendiğimize göre Antalya'da tesislerin tamamlanması noktasında sıkıntılar olduğu belirtiliyor. Bu süreçte alternatif olarak Kayseri'nin ismi geçiyor. Kayseri, hem şehir, hem konaklama ihtiyaçları, hem ulaşım ve aynı zamanda sahip olduğu tesis ile bu şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapabilir." Şahan, şampiyonalar öncesinde tesis ve şehirle ilgili yapılan incelemelerden dolayı sorun yaşamayacaklarını aktararak, "Öncelikle tam anlamıyla eksiksiz ve sorunsuz tesisimiz tam not almaktadır. Bunun yanında şehrin konuklama ve hava ile kara yolu ulaşımında kullanılan tesisleri inceleniyor. Bu noktada sıkıntımız yok. Çünkü Kadir Has Kongre Merkezi şehir merkezine ve hava alanına çok yakın. Güzergah üzerinde. 2 veya 3 kilometrelik mesafededir. Konaklamada da 5 yıldızlı oteller ve yatak sayısı da oldukça fazladır." diye konuştu. Şahan, Kayseri'nin şampiyonada ev sahipliği yapacak 4 şehirden biri olması durumunda, katılacak olan 25'in üzerindeki takımlardan en az 5 veya 6 ülkenin basketbol takımlarının burada maç oynayacağını söyledi. 7 bin 200 kapasiteli olan Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki spor salonun yanı sıra, 200 ve 300 kişi kapasiteli kongre ve toplantı salonları, 10 adet farklı ferdi sporların yapılabileceği salon, kafeteryalar, sergi salonları bulunuyor.

04.05.2009


 

Hamit Altıntop günün karmasına seçildi

ALMANYA 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, dün Borussia Mönchengladbach karşısında sergilediği güzel oyun ve attığı bir gol ile ''Welt am Sonntag'' gazetesi tarafından ''günün onbiri''ne seçildi.

Bundesliga'da her hafta oynanan karşılaşmalardan sonra çeşitli takımlardan en iyi onbiri seçen gazete bu kez Hamit'i, en iyi 5 orta saha oyuncusu arasında gösterdi. Hamit, dün Borussia Mönchengladbach'a karşı oynadığı karşılaşmada, durum 1-1 berabere iken 42. dakikada takımının ikinci golünü atmış ve Bayern Münih'in sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağlamıştı.

04.05.2009


 

Lefter'in heykeli dikildi

FENERBAHÇE'NİN efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yakınındaki bir parka yapılan heykeli törenle açıldı.

Taraftar grubu Cefakar Kanaryalar'ın (Grup CK) girişimiyle Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nın hemen karşısındaki küçük park alanına inşa edilen heykelin açılışına, Lefter ve ailesinin yanı sıra Fenerbahçe Kulübü eski başkanları Faruk Ilgaz, Güven Sazak, yüksek divan kurulu başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, yöneticiler ve taraftarlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan eski başkan Faruk Ilgaz, ''Fenerbahçe'de efsaneleşen birçok futbolcu var. Neden Lefter'in heykeli dikildi. Çünkü efsane isimlerin her biri futbol profesörü, ancak bir tane ordinaryüs var, o da Lefter'dir'' şeklinde konuştu.

04.05.2009


 

Real Madrid Wenger'e 40 milyon sterlin teklif etti

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger'in, Real Madrid'in 40 milyon sterlini bulan (yaklaşık 95 milyon TL) 5 yıllık transfer teklifini geri çevirdiği iddia edildi. İngiltere'nin bulvar gazetelerinden News of the World'un haberine göre, Arsenal'ın Fransız teknik direktörü Wenger, La Liga'dan Real Madrid'in 40 milyon sterlinlik teklifini reddetti.

Wenger'in, 1996 yılından bu yana başında olduğu takımıyla sözleşme yenileyeceği, en az 3 yıl daha bu takımı çalıştıracağı belirtildi.

04.05.2009


 

Naim Süleymanoğlu duâ bekliyor

HALTER Federasyonu Asbaşkanı Zeki Türkeş, Naim Süleymanoğlu için tüm camiadan ve sevenlerinden dua beklediklerini söyledi.

Zeki Türkeş, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Selimoğlu ve milli halterci Taner Sağır, Bolu'da bir otelde kampta bulunan Yıldız Milli Halter Takımını ziyaret etti. Türkeş, kampta bulunan haltercilerin çalışmaları hakkında antrenörlerden bilgi aldı. Zeki Türkeş rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da hastaneye kaldırılan Avrupa dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci ve Halter Federasyonu Asbaşkanı Naim Süleymanoğlu'nu ziyaret ettiklerini ifade ederek, ''Naim için tüm camiadan ve sevenlerinden dua bekliyoruz. Genel durum itibariyle şu anda solunum cihazına bağlı, yoğun bakımda. İyiye doğru gittiği konusunda doktorların bize söylemleri var. Solunum ve kalple ilgili sıkıntılarının olduğunu söylediler. Biz inanıyoruz, o güçlü bir sporcu, güçlü bir insan. Bunları aşacağına inanıyoruz. Herkesten dua bekliyoruz'' dedi. Türkeş, Naim Süleymanoğlu'nun bulunduğu hastanedeki temizliği ve titizliği gördüğünü belirterek, ''Türk hekimlerine bu noktada kesin ve net olarak güveniyorum. Naim Süleymanoğlu'nun yurt dışında tedavi edilmesindeki takdir hükümetindir'' diye konuştu. Naml Süleymanoğlu'nun üşütme kaynaklı olarak hastaneye kaldırıldığını belirten Türkeş, ''Akciğerlerinde su toplaması söz konusu. Bunlar birbirlerini tetiklemiş. Bize genel verilen bilgi bu şekilde'' dedi. Milli halterci Taner Sağır, çocukluğunda Naim Süleymanoğlu'nu örnek aldıklarını ifade ederek, ''Naim ağabeyi örnek alarak buralara geldik. Abimizin başına böyle bir olayın gelmesi bizi çok üzdü. Naim ağabey için duacıyız. İnşallah biran önce iyileşir ve ayağa kalkar'' diye konuştu.

04.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis