24 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Röportaj

AHMET USLU - MANİSA

40 YILLIK OKUYUCUMUZ NİYAZİ YENEN:

Gazete, günlük risâle okumamıza büyük bir katkı sağlıyor

Yeni Asya’yı nerede ve ne zaman tanıdınız?

Yeni Asya gazetesi ile 1970 yılının Ağustos ayında Salihli’de, Allah rahmet eylesin Ahmet Ertaş Ağabeyin tavsiye etmesi üzerine tanıştım. O günden bu yana gazetemi hiç aksatmadan almaya devam ettim. O tarihlerde Bilal kardeşimiz benim gazeteyi okuduğumu görünce bana “O gazeteyi gizli oku ve masanın altına koy” dedi.

Diğer gazeteleri, okuyucuları günde iki hatta üç tane alıyorlardı. O tarihlerde Salihli’de oturuyordum. Ben de en yakın gazete bayiine gittim ve "Bana bundan sonra üç gazete ayıracaksın" dedim. Bu gazetelerin birini ben devamlı okuyordum. Diğer ikisini de istifade olur düşüncesiyle köylere gönderiyordum.

Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esas sebepler

nedir?

Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Risâle-i Nur ölçülerinde; istikrar ve hizmet çizgisini hiç değiştirmeden gelmesi ve bu yayın anlayışını takip etmede gösterdiği çabalar, fedakârlıklar beni bu gazeteyi okumaya en büyük teşvik sebeplerindendir. Ayrıca esnaf olduğumuzdan risâle okuyamadığımız günlerde, günlük Risâle okumamıza da büyük bir katkı sağlamaktadır. Gazete benim hizmete karşı şevkimi arttırmış ve hizmetlere daha samimî sarılmama vesile olmuştur.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı

değerler nelerdir?

Sosyal yaşantımızda; müsbet mânâda tesirleri olmuş ve aile huzurumuza büyük bir katkı sağlamıştır. Gazeteyi ailem ve çocuklarımla okuduğumuzda, inanılmaz bir keyif alıyor ve gazeteden edindiğimiz bilgiler ışığında hizmetlerimize katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Gazetemiz bizim için çok faydalı bir yol gösterici.

Son olarak Yeni Asya okuyucularına neler

söylemek istersiniz?

Ben bütün gazetemiz okuyucularına gazetelerine sahip çıkmalarını ve daha geniş kitlelere gazete ve neşriyatımızın tanıtılması ve okutulması noktasında her türlü fedakârlığı yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca gazeteye sahip çıkmanın hizmete sahip çıkmayla eşdeğer olduğunu düşünüyorum. Bütün kardeşlerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun.

AHMET USLU - MANİSA

24.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (22.05.2009) - 40 YILLIK EDİNCİKLİ OKUYUCUMUZ FAHRİ CURA:

  (21.05.2009) - İZMİTLİ OKUYUCULARIMIZDAN M. FAHRİ UTKAN:

  (19.05.2009) - Gazetemizi tanıtmak için köy köy dolaştık

  (18.05.2009) - Dışlayıcı tavır DTP’ye yaradı

  (15.05.2009) - Gazeteyi, Risâle-i Nur’un naşiri olarak gördük

  (11.05.2009) - GARİP BİR SİYASİ ENTRİKANIN İÇİNDEYİZ

  (09.05.2009) - ANAMUR’DA İKAMET EDEN 40 YILLIK OKUYUCUMUZ HÜSEYİN YILDIRIM:

  (08.05.2009) - OKUYUCUMUZ VE YAZARIMIZ NEJAT EREN ANLATIYOR:

  (07.05.2009) - Annem, Yeni Asya sayesinde okuma-yazmayı öğrendi

  (05.05.2009) - Beğendiğim makaleleri kesip biriktiriyorum

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis