"Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

NAİL ALADAĞ

Annem, Yeni Asya sayesinde okuma-yazmayı öğrendi

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1954 yılında Yugoslavya'da doğdum. İlkokulu İzmir'in Çamdibi semtinde okudum. İlkokuldan sonra okumadım ve işe başladım, emekli olana kadar esnaflık yaptım, evli ve 2 çocuk babasıyım.

Yeni Asya'yı nasıl ve ne zaman tanıdınız?

Esnaflık yaparken Nazım Pınarcı Ağabeyle tanışmıştık. Beni Yeni Asya ile tanıştırdı, gazetemi okumaya başladım ve Yeni Asya'yı tanıdığımdan dolayı Allah'a şükrettim.

Sizi Yeni Asya'ya bağlayan asıl sebepler nelerdir?

Beni Yeni Asya'ya bağlayan asıl sebep, gazetenin yaptığı yayın hem isabetli ilmî, fıkhî, dinî ne yazarsa doğru olarak yazması, haberleri objektif ve isabetli yapması. Hatta gazete bende bağımlılık yaptı. Gazetesiz yapamıyordum. Siyaseti de doğru yazması. Gazetemi bulamadığım zaman 4-5 kilometre yürür gazetemi alır ondan sonra işe başlarım.

Yeni Asya'yı farklı kılan özellikleri nelerdir?

Bana göre Yeni Asya'yı farklı kılan hak bildiğini çekinmeden yazması. İhtilâlcilere itiraz etmesi, ihtilâllerin memleketi mahvettiğini 30-40 yıl geriye götürdüğünü yazması. Defalarca kapatılmasına rağmen başka isimler altında yayına devam etmesidir.

Yeni Asya'nın size ve ailenize kazandırdığı değerler nelerdir?

Bana göre biz ve çocuklarımız Yeni Asya'yı günlük olarak takip ettiğimiz zaman evimizde fikir birliği sağlanmış oluyor. Ayrıca Yeni Asya evlerimizi bir kütüphane haline getiriyor. Dinî, imanî, siyasî fikirbirliği sağlıyor. Hatta ben Yeni Asya'yı tanımadan önce 3 ya da 4 gazete alırdım, çünkü okumayı çok seviyordum. Daha sonra Yeni Asya beni tam olarak doyurduğu tatmin ettiği için diğer gazeteleri almayı kestim.

Yeni Asya ile ilgili bir hatıranız var mı?

Annem okuma yazma bilmiyordu. Tabiî ben hergün Yeni Asya'yı okuduğumu görünce 'Ben de okuyacağım' diye okuma yazma öğrendi ve gazetemizin 1 numaralı okuyucusu oldu. Şu anda 80 yaşında olmasına rağmen gazetemizi okuyor. Bununla ilgili şöyle bir olay oldu. Bir gün bedâva gazete dağıttıran bir kişi bizim evin zilini çalıyor. Annem 2'nci katta olduğu için balkona çıkıyor ve soruyor: 'Ne istiyorsunuz?' diye. O kişi, 'Teyzeciğim bedâva gazete dağıtıyoruz, kapıyı aç da sana da verelim' diyor. Annem 'Oğlum bizim gazetemiz var o bize yetiyor' diyor ve gazeteyi almıyor.

Son olarak gazetemize bütün herkesin ihtiyacı var. Aslında herkes Yeni Asya alsa şunu söyleyebilirim: Türkiye Cennete döner. Hırsızlıkmış, aldatmacaymış, hileymiş bilmem neymiş bunlar hepsi yok olur, cennet vatanımız Asr-ı Saadete döner. Allah gazetemizi kıyamet kopana kadar bu cennet vatandan eksik etmesin. Allah yardımcımız olsun emeği geçenlerden Allah razı olsun. Amin.

TEVFİK BALKANLI— Beni Yeni Asya'ya bağlayan asıl sebep, gazetenin yaptığı yayın hem isabetli ilmî, fıkhî, dinî ne yazarsa doğru olarak yazması, haberleri objektif ve isabetli yapması.

NAİL ALADAĞ / İZMİR

07.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (05.05.2009) - Beğendiğim makaleleri kesip biriktiriyorum

  (04.05.2009) - İtirafçılar hain mi, kahraman mı?

  (03.05.2009) -

  (02.05.2009) - YENİ ASYA’NIN 40 YILLIK OKUYUCULARINDAN, MERSİN’DE İKÂMET EDEN VANLI BÜLENT OKTAR:

  (01.05.2009) - 40 YILLIK OKUYUCUMUZ, AYNI ZAMANDA YAZARIMIZ HÜSEYİN GÜLTEKİN:

  (29.04.2009) - 40 YILLIK MANİSALI OKUYUCUMUZ ÜLKÜ MEÇOĞLU:

  (28.04.2009) - Yeni Asya’yı tanıyınca diğer gazeteleri bıraktım

  (27.04.2009) - ASKERî VESAYET HÂLÂ SÜRÜYOR

  (26.04.2009) - Osman Yıldırım: Yeni Asya kapatıldığında bile okumaya devam ettim!

  (23.04.2009) - Krizlerin temelinde israf var

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis