02 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Röportaj

HÜSEYİN KÜÇÜKOĞLU

Gazeteme, kendi malım gibi sahip çıkıyorum

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1953 Malatya Erkenek doğumluyum. İlk okulu bitirdikten sonra orta okula başladım, ancak tarla bahçe işlerinin çokluğundan daha fazla okuyamayıp çiftçiliğe yöneldim. 1975'de portakal bahçelerinde çalışmak için geldiğim Mersin’e yerleştim. Halen Mersin’de enginar sebzesi yetiştiriyor ve satıyorum.

Yeni Asya’yı nerede ve ne zaman tanıdınız?

Yeni Asya’yı daha ilk çıktığında 1970'de Erkenek kasabasında, amcamın oğlu PTT Memuru Mustafa Beydoğan vasıtası ile tanıdım. 40 yıldır hiç aksatmadan, kendi malım gibi alıyorum ve okuyorum. Bazen gecikmeli geldiğinde üzülüp bir eksiklik hissediyorum.

Yeni Asya size ve ailenize neler kazandırdı?

Yeni Asya bizim hayatımıza yön verdi. Günlük olarak yaşanan olaylardan ve gerçekten haber aldık. Yeni Asya vasıtası ile dinimizi tam öğrenerek. Allah’ın varlığı ve birliğini, Peygamberimizi (asm), Kur’ân-ı Kerim-i ve onun ışığı hükmünde olan Risale-i Nur’u tanımamızı sağladı.

Sizi 40 yıldır Yeni Asya’ya bağlayan asıl sebepler nelerdir?

Doğru istikamette olması, merdane dik durması, zalimin zulmüne rıza göstermemesi, 'gelen ağam giden paşam' demesi, dünyayı ahiretin tarlası olarak görmesi, bizim bu fikirlerimizi devamlı neşretmeleri bizi Yeni Asya’ya bağlamıştır. Böyle gittiği müddetçe de Allah’ın inayetiyle desteğimiz her zaman yanlarında olacaktır.

Yeni Asya ile ilgili bir hatıranızı paylaşır mısınız?

Bir gün manav dükkânında çalışırken (1977-78 yıllarında) yanıma iki kişi geldi. Yeni Asya gazetesi de masamın üzerindeydi. Sosyalizm adına yardım topladıklarını söyleyerek benden para isteyen bu kişilere, Yeni Asya gazetesini de göstererek dedim ki: ”Biz sosyalizmi yıkmak istiyoruz, siz yardımdan bahsediyorsunuz.” Onlarda bir şey söyleyemeden çıkıp gittiler.

1983'de emniyeti, yanlış bilgilendirme sonucu, bir sohbet esnasında bizim de içinde bulunduğumuz 35 kişiyi alıp karakola götürdüler. 20 gün gözaltında tuttular. Sorgulamalardan sonra herhangi bir zararımız olmadığı anlaşılınca da serbest bıraktılar.

Son olarak Yeni Asya ve okuyucularına ne söylemek istersiniz?

Yeni Asya yazarları ve okuyucularının devamlı irtibat halinde bulunmalarını arzu ediyorum. Yeni Asya’yı çıkaranları tebrik ediyorum. İki cihanda büyük mutluluklara ermelerini Cenab-ı Erhamürrahiminden niyaz ediyorum.

Yeni Asya’nın kıyamete kadar devam etmesini Allah’tan ümid ediyor, yazar ve çalışanlarına Allah güç ve kuvvet versin diyorum.

HÜSEYİN KÜÇÜKOĞLU / MERSİN

02.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (01.06.2009) - ‘İnançlıyım’ diyen insana ‘kâfirsin’ diyemezsiniz ‘İnançlıyım’ diyen insana ‘kâfirsin’ diyemezsiniz

  (28.05.2009) - Çocuklarımız da Yeni Asya ile büyüdüler

  (25.05.2009) - Vesayet bitmeden demokrasi olmaz

  (24.05.2009) - 40 YILLIK OKUYUCUMUZ NİYAZİ YENEN:

  (22.05.2009) - 40 YILLIK EDİNCİKLİ OKUYUCUMUZ FAHRİ CURA:

  (21.05.2009) - İZMİTLİ OKUYUCULARIMIZDAN M. FAHRİ UTKAN:

  (19.05.2009) - Gazetemizi tanıtmak için köy köy dolaştık

  (18.05.2009) - Dışlayıcı tavır DTP’ye yaradı

  (15.05.2009) - Gazeteyi, Risâle-i Nur’un naşiri olarak gördük

  (11.05.2009) - GARİP BİR SİYASİ ENTRİKANIN İÇİNDEYİZ

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis