12 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Brezilya IMF’ye kredi vermeye başladı

Brezİlya, gelişmekte olan ülkelere yardımı kolaylaştırmak için Uluslararası Para Fonu (IMF)’ye 10 milyar dolar kredi vereceğini duyurdu.

Brezilya Cumhurbaşkanı Luis Inacio Lula de Silva, bu sayede IMF’nin yapısının değişmesi taleplerinde ellerinin güçleneceğini söyledi. Brezilya’nın bu adımı, Çin, Rusya ve Hindistan ile birlikte atacağı bildirildi. BBC’nin haberine göre, geçmişte IMF’den yardım alan Brezilya’nın şimdi IMF’ye kredi verir hale gelmiş olması, ülkenin katettiği mesafeyi ‘çarpıcı’ bir şekilde ortaya koyuyor. IMF, ülkenin geçmişindeki zor günlerinde, Brezilyalılar için, Washington’un Latin Amerika ülkelerine müdahalesinin bir aracı olarak görülüyordu. Özellikle sol gruplar öfkeli protestolar yapıyordu. Güney Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Brezilya, şu anda resesyonda. Ancak uzmanlar, döviz rezervi 200 milyar dolar civarında olan ülkede bunun çok sürmeyeceği görüşünü paylaşıyor.

Brezilya, bu paranın bir kısmını da, tahvil satın alma yoluyla, IMF’ye kredi olarak vermeyi planlıyor. Brezilya Maliye Bakanı, bu adımı Rusya, Çin ve Hindistan ile ortak attıklarını kaydetti. Bu çerçevede IMF’ye Çin’in 50 milyar, Rusya’nın da 10 milyar dolar kredi açması planlanıyor. Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan birlikte hareket etmenin yollarını arıyor. Bu arayışın başını da Brezilya çekiyor. Bu amaçla gelecek hafta Rusya’da bir araya gelecek olan bu dört ülkenin temsilcileri, küresel malî sistemde reform için neler yapabileceklerini tartışacaklar.

12.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gözler İran’da

  Brezilya IMF’ye kredi vermeye başladı

  Yahudi Soykırım Müzesi’ne saldırı

  Almanya Düren Hastanesinde mescit açılışı

  Domuz gribi okullara girdi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.