12 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Gaziantepli hanımlardan “mutlu aile” programı

GAZİANTEP Yeni Asya hanım okuyucuları tarafından düzenlenen “Mutlu Aile Modeli, Ailede Problemler ve Çözümleri” konulu program, geçtiğimiz haftasonu gerçekleşti.

Zehra Sağır’ın sunduğu program, Adnan Kayıran’ın Kur’ân tilâvetiyle başladı. Daha sonra Eğitimci-Yazar Yasemin Yaşar’ın hazırlayıp sunduğu seminer dinleyicilerle paylaşıldı.

Eğitimci-Yazar Yasemin Yaşar, yaptığı seminerde Batı menşeli sorunların aile üzerine düğümlendiği, artık Batının da aile huzuruna geri dönmek istediği; ailenin Müslümanın bir tahassüngâhı, bir nev'î cenneti ve küçük bir dünyası olduğu gibi konulara değindi. Yaşar’ın Risâle-i Nurlar üzerine bina ettiği seminerde Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin şu cümleleri de yer alıyordu: “Ben seksen sene ömrümde seksen bin zatlardan ders aldığım halde kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi merhum validemden aldığım telkinat ve manevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş. Sair derslerimin o çekirdekler üzerine bina edildiğini aynen görüyorum. Demek, bir yaşımdaki fıtratıma ve ruhuma merhum validemin ders ve telkinâtını, şimdi bu seksen yaşımdaki gördüğüm büyük hakikatler içinde birer çekirdek-i esâsiye müşahede ediyorum.” “Hanenizdeki masum evlâtlarınızla masum sohbetleriniz yüzer sinemadan daha eğlencelidir.”

Program, girişte misafirlere dağıtılan numaralar arasından yapılan küçük hediye çekilişleriyle sona erdi. Birlik, beraberlik ve aile olma bilincinin paylaşıldığı program, büyük beğeni kazandı.         

FEYZA ŞAHİN

12.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mimar Sinan Çankaya’ya ışık tuttu

  Sivas’ta öğrenciler yararına kermes

  Gaziantepli hanımlardan “mutlu aile” programı

  Kur’ân kursu öğrencileri diplomalarını aldı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.