13 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

BM’den salgına karşı dayanışma çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, DSÖ’nün domuz gribiyle ilgili olarak alarm düzeyini, salgın anlamına gelen 6. düzeye yükseltmesiyle ilgili olarak, virüsün yayılması karşısında küresel bir dayanışma gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

BM’den salgına karşı dayanışma çağrısı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, H1N1 virüsünün yayılmasına karşı küresel dayanışma gösterilmesi gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Ban, BM’de düzenlediği basın toplantısında, uluslar arası gündemin başlarında yer alan H1N1 virüsünün (domuz gribinin) yayılması karşısında Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) alarm düzeyini arttırması, küresel ekonomik kriz, Ortadoğu barış süreci, Sri Lanka ve Pakistan’daki durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Ban, DSÖ’nün domuz gribiyle ilgili olarak alarm düzeyini, salgın anlamına gelen 6. düzeye yükseltmesiyle ilgili olarak, virüsün yayılması karşısında küresel bir dayanışma gösterilmesi gerektiğini bildirdi. H1N1 virüsünün sınır tanımadığını, BM’nin ulusal hükümetler ve DSÖ ile birlikte çalışacağını, böylece de virüsün yayılmasına karşı etkili bir yanıtın verilmesinin sağlanacağını ifade eden Ban, bu kapsamda aşı ve antibiyotik gibi ilâçlara erişimin çok önemli olduğunu ve virüsle ilgili doğru bilgilerin herkesle paylaşılması gerektiğini kaydetti. Ban, virüse karşı verilecek yanıtların bilimsel temelli olmaları gerektiğini belirterek, yolculuk yasağı ya da ticaret kısıtlamaları gibi uygulamalardan da mümkün olabildiğince kaçınılması gerektiğini, gelecek hafta başında domuz gribiyle mücadele konusunda acil atılacak adımlar konusunda BM’de bir toplantı yapacağını dile getirdi. ‘’BMGK, Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri konusunda harekete geçmeye hazır görünüyor’’ diye konuşan Ban, ‘’Konuyla ilgili bir BMGK kararı kabul edilince bu bağlayıcı karara Kuzey Kore dahil bütün BM üyelerinin tamamıyla uyması ve işbirliği yapması gerekiyor’’ dedi.

BM Genel Sekreteri, ABD Başkanı Barack Obama’nın Müslüman dünyaya seslenmesiyle ilgili olarak da, ‘’ABD Başkanı’nın Kahire’de yaptığı konuşma, Ortadoğu barış sürecine yeni bir ivme kazandırdı’’ dedi.

13.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den salgına karşı dayanışma çağrısı

  Domuz gribine karşı ilk aşı üretildi

  Beyaz Saray’dan Kuzey Kore’ye ihtar

  Japonya İçişleri Bakanı istifa etti

  Düşen uçaktan kurtuldu, kazada öldü

  İran’a, 30 yıl sonra ilk dâvet

  Facebook, Müslüman karşıtı grubu sayfasından attı

  Kaddafi, “sömürgecilerden” tazminat talep etti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.