13 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Beyaz Saray’dan Kuzey Kore’ye ihtar

BEYAZ Saray, ABD’nin Kuzey Kore yönetiminin “sorumsuz biçimde” hareket etmesini beklediğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Mike Hammer, Amerikan istihbarat kaynaklarına dayandırılan haberlerde Kuzey Kore’nin BM Güvenlik Konseyinin yaptırım tehdidine cevap olarak bir kez daha nükleer denemede bulunmaya hazırlandığı iddialarının yer aldığı bir dönemdeki yazılı açıklamasında, “İstihbarat servisi bilgilerine yorum yapmasak da, Kuzey Kore’nin tehlikeli ve sorumsuz biçimde hareket etmesini beklediğimizi söyleyebilirim” ifadesini kullandı. Hammer, açıklamasında, bütün dünyanın BM’den Kuzey Kore’ye yönelik yeni bir karar alması konusunda birleştiği bir noktada Kuzey Kore’nin bu davranışının, sadece kendi kendisini biraz daha tecrit etmeye y

aradığını vurguladı. Amerikan Fox News televizyonundaki haberde, istihbarat servislerinin, Başkan Barack Obama’yı Kuzey Kore’nin yaptırım tehditle-rine bir kez daha nükleer denemede bulunmakla karşılık vermeye hazırlandığı yönünde uyardığı ileri sürülmüştü.

Amerikalı komutan: ABD, K. Kore’ye çıkarmaya hazır değil

AMERİKALI General James Conway, ihtiyaç olması halinde ABD’nin Kuzey Kore’ye birlik çıkarmaya hazır olmadığını itiraf etti. Amerikan Donanmasının kuvvet komutanı General Conway, Kuzey Kore ile ilgili mevcut gerilimi değerlendirdiği açıklamasında, ordunun amfibi

kapasitelerinin azaltılmasına karşı uyarıda bulundu. General Conway, “donanmanın ileride öyle veya böyle bir çıkarma operasyona yapması gerekebileceğini, ancak şu anda donanmada görev yapanlardan sadece yüzde 10-15’inin bu tür bir çatışma için eğitim aldığını” kaydetti.

Ulusal Basın Kulübünde konuşan General Conway, “Bizden eğitimini yapmadığımız bir şey isteyebilmesi mümkün ve ben bundan ciddî biçimde endişe duyuyorum. Donanma askerleri, şu anda sadece 2 tugay konuşlandırma kapasitesine sahip. Bu da bir plajda sadece 2 alay demek. Bir amfibi operasyonun riski çok büyük olabilir” ifadesini kullandı.

13.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den salgına karşı dayanışma çağrısı

  Domuz gribine karşı ilk aşı üretildi

  Beyaz Saray’dan Kuzey Kore’ye ihtar

  Japonya İçişleri Bakanı istifa etti

  Düşen uçaktan kurtuldu, kazada öldü

  İran’a, 30 yıl sonra ilk dâvet

  Facebook, Müslüman karşıtı grubu sayfasından attı

  Kaddafi, “sömürgecilerden” tazminat talep etti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.