14 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

YENİ ANDIÇA DA YAYIN YASAĞI KONULDU

Yasaklarla yönetiliyor olduğumuzu gösteren en son örnek, Taraf gazetesinin “AKP ve Gülen'i bitirme planı” manşetiyle haber yaptığı ve Genelkurmay'ın soruşturma açıldığını açıkladığı belgeyle ilgili olarak Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından konulan yayın yasağı oldu. Yasakla, bu skandalın da örtbas edilmesinden endişe duyuluyor.

Askerî mahkemeden yayın yasağı

GENELKURMAY Başkanlığı Askerî Mahkemesi, Taraf Gazetesinin önceki günkü sayısında yer alan ‘’AKP ve Gülen’i Bitirme Planı’’ başlıklı haber konusundaki soruşturmayla ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yapma yasağı konulmasına, müdafilerin soruşturma dosyasının içeriğini incelemesi ve belgelerden örnek alması haklarının kısıtlanmasına karar verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının başvurusu üzerine Askeri Mahkeme’ce alınan karar şöyle: ‘’12 Haziran 2009 tarihli Taraf Gazetesinde yer alan ‘AKP ve Gülen’i Bitirme Planı’ başlıklı habere konu iddia edilen belgeyle ilgili haberler, millî güvenliği, kamu düzenini ve kamu güvenliğini ilgilendirdiğinden, ayrıca Genelkurmay Harekât Başkanlığınca hazırlandığı iddia edilen gizli belgenin sızdırılması ve yayınlanması hususlarında soruşturma yapıldığından, bu konuya ilişkin haberlerin, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığını etkileme ihtimalinin bulunması, ayrıca 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 157. maddesinde düzenlenen soruşturmanın gizliliğini ihlal etme ihtimalinin bulunması nedeniyle 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 28/4. maddesi uyarınca ve 5187 sayılı Basın Kanununun 3/2. maddesi uyarınca, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturmayla ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yapma yasağı konulmasına, Soruşturma konusu bilgi ve belgeler dikkate alındığında, müdafiinin dosya içeriğini incelemesinin veya belgelerden örnek almasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği kanaatine varıldığından, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 153/2,3. maddesi uyarınca, yakalanacak kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer işlemlere ilişkin tutanaklar hariç olmak üzere, müdafiilerin soruşturma dosyasının içeriğini incelenmesi ve belgelerden örnek alınması haklarının kısıtlanmasına karar verildi.’’

14.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YENİ ANDIÇA DA YAYIN YASAĞI KONULDU

  AKP'NİN 7. ÖSS'Sİ DE YASAK GÖLGESİNDE

  Yargı kendi işine baksın

  Sanıklara 44 kez müebbet

  Gazze'nin yeniden düzenlenmesi için destek talebi

  İHH’dan mültecilere yardım

  Ergenekon da 4 tahliye daha

  Gunter Verheugen, M. Ali Talat ile görüşecek

  Kundaklanan camileri Tuzla Belediyesi onaracak

  57 üniversitede 10 bin 773 öğrenci çalışıyor

  Hekimlerden "Tam Gün"e tepki

  Ceza ve tevkifevleri doldu, taştı

  KKKA hastalığı bulaşan sağlık teknisyeni öldü

  Askerî aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı

  Kavgayı ayırmak isteyen polis şehit oldu

  Metrobüste indirimli aktarma kaldırıldı

  ULUSAL BESLENME PLATFORMU KURULDU

  İNSANLIK TARİHİNE DAMGA VURAN 10 İCAT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.