14 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

AKP'NİN 7. ÖSS'Sİ DE YASAK GÖLGESİNDE

“Yasaklı Türkiye” gerçeğini gözler önüne seren kronik örneklerden biri olan ÖSS, bugün yine başörtülülere kapalı olarak gerçekleştiriliyor. Bugün yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı, AKP iktidarının işbaşı yapmasından sonraki 7., Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıkmasından ve yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın göreve başlamasından sonraki 2. yasaklı sınav.

Yasaklı sınav bugün

ÜNİVERSİTE adaylarının heyecanla beklediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), bugün yapılacak. Başları açık olmayan adaylar sınava katılamayacak.

ÖSS, Türkiye’de bütün il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başşehri Lefkoşa’da toplam 4 bin 602 binada, 70 bin 850 salonda gerçekleştirilecek. Sınav, saat 09.30’da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 195 dakika sürecek. Sınavda 207 bin 857 kişi (bina sorumlusu, bina yöneticisi, salon başkanı, gözetmen, hizmetli, nakil kuryesi, denetmen) görev yapacak.

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binalarda en geç 08.30’da hazır bulunmaları isteniyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınava giriş ve kimlik belgesi ile fotoğraflı, resmî onaylı özel bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport gibi) bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Bu iki belge yanında olmayan aday, ileri süreceği sebep ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Bunların yanı sıra en az iki adet koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem; leke bırakmayan bir silgi ve kalemtıraşı da adayların unutmamaları gerekiyor.

BAŞI ÖRTÜLÜYE

YİNE HAKSIZLIK

Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinası gibi araçlarla; cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; silâh ve benzeri teçhizatla; müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı. Cep telefonu yanında bulunan adaylar, telefonları kapalı bile olsa sınav binalarına alınmayacak. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak. Adayların, sınav başladıktan sonra ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaklar arasında yer alıyor. Sınav sonuçlarının Temmuz ayının ortalarında açıklanması planlanıyor. Sınav değerlendirilirken, ÖSSSÖZ1, ÖSSSAY1, ÖSSEA1, ÖSSDİL, ÖSSSÖZ2, ÖSSSAY2 ve ÖSSEA2 puanları hesaplanacak.

Üniversitelerin dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da ÖSS’ye katıldıktan sonra 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) katılacak. YDS’de 32 bin aday ter dökecek. Ankara / aa

14.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YENİ ANDIÇA DA YAYIN YASAĞI KONULDU

  AKP'NİN 7. ÖSS'Sİ DE YASAK GÖLGESİNDE

  Yargı kendi işine baksın

  Sanıklara 44 kez müebbet

  Gazze'nin yeniden düzenlenmesi için destek talebi

  İHH’dan mültecilere yardım

  Ergenekon da 4 tahliye daha

  Gunter Verheugen, M. Ali Talat ile görüşecek

  Kundaklanan camileri Tuzla Belediyesi onaracak

  57 üniversitede 10 bin 773 öğrenci çalışıyor

  Hekimlerden "Tam Gün"e tepki

  Ceza ve tevkifevleri doldu, taştı

  KKKA hastalığı bulaşan sağlık teknisyeni öldü

  Askerî aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı

  Kavgayı ayırmak isteyen polis şehit oldu

  Metrobüste indirimli aktarma kaldırıldı

  ULUSAL BESLENME PLATFORMU KURULDU

  İNSANLIK TARİHİNE DAMGA VURAN 10 İCAT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.