18 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Aşık Mahsunî Şerif Kahramanmaraş’ta anılacak

AŞIK Mahzunî Şerif, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek Köyünde düzenlenecek faaliyetlerle anılacak.

Berçenek Köyü Muhtarı Mevlüt Kul, her yıl geleneksel olarak yapılan Aşık Mahzuni Şerif’i anma faaliyetlerinin bu yıl 25-26 Temmuzda yapılacağını söyledi.

Bu yıl 5. kez düzenlecek faaliyetlere çok sayıda san'atçının katılacağını belirten Kul, ‘’Etkinlik kapsamında Aşık Mahzunî Şerif’in kültürümüze yapmış olduğu katkıların anlatılması, kişiliğinin ve eserlerinin tanıtılması ayrıca sanatçının yaşayan bir değer olarak gelecek kuşaklar tarafından da bilinmesi hedeflenmektedir’’ dedi.

Kul, faaliyetler kapsamında konserler düzenleneceğini, paneller yapılacağını, ulusal ve uluslar arası düzeyde dâvetler verileceğini kaydetti.

5. Aşık Mahzunî Şerif’i anma faaliyetine, Arif Sağ, Güler Duman, Emrah Mahzunî, Ali Mahzunî, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Mustafa Özarslan, Engin Nurşanî, İsmail İpek, Grup Afşin, Ercan Papur, Fatma Şahin, Aliyar Aslan gibi san'atçıların katılacağı bildirildi.

18.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TARİHî MEKÂNLAR ÇOCUKLARA EMANET

  Aşık Mahsunî Şerif Kahramanmaraş’ta anılacak

  Yozgat’ın tarihi onarımda

  Sakıp Sabancı Müzesi’nde “Emirgânlılar” günü

  Altın Koza 170 bin kişiye ulaştı

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.