26 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Geçici 15. madde görüşmesi

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, darbecilerin yargılanmasının önündeki Anayasanın Geçici 15. madde engelinin kaldırılmasıyla ilgili olarak AKP grubuyla görüştü. AKParti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, teklifle ilgili olarak partisinin yetkili organlarında değerlendirme yaptıktan sonra bir karar vereceklerini açıkladı.

‘Darbeciler yargılansın’ ziyareti

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasanın Geçici 15. Maddesinin değiştirilmesine ilişkin önerilerini, AKP Grubuna iletti. Okay ve Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Okay ve Bozdağ, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamasında, grup başkanvekillerinin görüşmesini önerdiğini, bunu ciddi bir davet olarak kabul ettiklerini söyledi. Okay, açıklamanın ardından AKP Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek, Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerini ilettiklerini belirtti.Bozdağ ve Elitaş’ın, bu konuyu yetkili organlarına götüreceklerini, değerlendireceklerini söylediğini aktaran Okay, şunları söyledi:

‘’Kendilerine, bu anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu görüşmemiz, daha sonraki süreçte de devam edecek. Bundan sonraki süreçte, dilerim, hukuka, yasama tekniğine aykırı olan, Geçici 15. Maddenin, diğer muhalefet partilerinin açıklamalarını da göz önünde tutarsak, kaldırılmasında yarar vardır. Darbeyi koruyan bir yasanın Anayasamızda yer almasını, tüm toplum gibi, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin de içine sindiremeyeceğini düşünüyorum. Darbe ve darbecilere ilişkin bu yasal düzenlemenin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.’’

‘’BU KONUDAKİ HER TÜRLÜ

TEKLİFE SICAK BAKIYORUZ’’

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Okay’ın, kendisini arayarak, görüşme talebinde bulunduğunu ifade etti. CHP Grup Başkanvekillerinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın salı günü grup toplantısında dile getirdiği, Anayasanın Geçici 15. Maddesinin değiştirilmesi talebini ilettiklerini anlatan Bozdağ, ‘’Bu konuda değerlendirme yaptık, biz de kendilerine bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımızı, bu konuyu partimizin yetkili organlarında değerlendirdikten sonra bununla ilgili kamuoyunu ve kendilerini bilgilendireceğimizi söyledik’’ dedi.

Bozdağ, bu öneriye yaklaşımlarının sorulması üzerine, Anayasayla ilgili tutumlarının yeni olmadığını hatırlattı. Anayasanın demokratikleşmesi, değiştirilmesiyle ilgili bugüne kadar çok sayıda açıklamalarının olduğunu anımsatan Bozdağ, demokrasinin, hukuk devletinin daha güçlenmesi konusunda tavırlarını açıkladıklarını kaydetti. Bozdağ, bu konudaki her türlü değişikliğe sıcak baktıklarını çeşitli kereler ifade ettiklerini belirterek, ‘’Bu teklifle ilgili de partimizin yetkili organlarında değerlendirdikten sonra bir karar ortaya çıkacaktır. Kararı kamuoyuyla da paylaşacağız’’ dedi.

Bozdağ ve Mustafa Elitaş’ı ziyaretinin ardından, TBMM’de basın toplantısı da düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Okay, parlamentonun, darbe ve darbecilerin korunduğu bir Anayasa maddesinin bir an önce kaldırılması için üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

26.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerî savcı yetkisini aştı

  HUKUKÇULAR: YARGI SÜRECİ DEVAM ETMELİ

  Çevik Bir, Ergenekon savcılarına ifade verdi

  BAŞBUĞ, BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK

  Ergenekon’da bir sağlık tahliyesi daha

  Adlî süreç işler

  ÇİÇEK: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

  Mayın yasası yargıda

  TBMM Onur Ödülü Kemal Karpat’a

  Mardin uçağında “bomba” paniği

  Geçici 15. madde görüşmesi

  Bu anayasa ile yola devam

  Günay: İçki reklamlarına aşırı kısıtlama olmasın

  “Pippa Bacca”nın katiline müebbet

  İnekler devlet malına zarar verdi, sahipleri de ifade

  Giyimkent, bilişim merkezi olacak

  Yeni Asya’dan Gaziosmanpaşa Belediyesine ziyaret

  KPSS hafta sonu yapılacak

  Kırşehirli gençlerden okuma programı

  Camsil’den su tutmasını ve buğu oluşmasını engelleyen ürün

  GÖZYAŞI VE HÜZÜN ŞEHRİ: ŞAM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.