27 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Bardakoğlu: Dünya hevesleri içinde kaybolmayalım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, üç ayların ‘’Bütün işlerimizi bırakıp, kendimizi ibadete verelim’’ anlamına gelmediğini, dünya ve ahiret dengesinin gözetilmesi gerektiğini belirterek ‘’Varlığımızı ve Yaradanımızı fark etmemiz, tüm işlerimizi bir denge içinde götürmemiz gerekiyor’’ dedi.

Bardakoğlu, üç ayların bereketli bir maneviyat iklimi olduğunu ifade ederek, Türk milletinin, ötekinin halini anlamaya, iradeyi eğitmeye ve Kur’ân’a yakın olmaya imkân sağlayan üç aylara ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Bu ayların birçok kandili de içinde barındırdığını hatırlatan Bardakoğlu, kandil gecelerinin gündelik hayatın koşuşturması içinde durup dinlenmeyi, kendine dönmeyi, gönlü Allah’a açmayı sağladığını dile getirdi.

Her şeyi bilen ve internetin sağladığı imkânla birçok bilgiye ulaşabilen çağımız insanının en az ‘’kendini bildiğine’’ dikkati çeken Bardakoğlu, ‘’İnsanoğlunun öz hayatıyla yeteri kadar ilgilendiğini söyleyemeyiz. İlgilense bile bu kısa vadeli küçük hesaplarla dolu bir ilgi şeklinde oluyor. Önündeki dünya meşgalelerini aşmayı ve kısa vadeli çıkarlar elde etmeyi düşünüyor. Dünyanın hevesleri içinde kaybolup gidiyor. Halbuki daha uzun vadeli düşünmemiz, varoluşu kavramamız gerek. İşte üç aylar buna imkân sağlıyor’’ diye konuştu. Üç ayların ‘’bütün işlerimizi bırakıp, kendimizi ibadete verelim’’ anlamına gelmediğini ifade eden Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Allah, Kur’ân-ı Kerim’de hem dünya hem de ahiret için iyilik ve güzellik dilemeyi öğretmiş. Dünya ve ahiret dengesini gözetelim. Dünya hayatı varoluşumuzu anlayacak, Rabbımızı tanıyacak ve ebedi hayatımız için hazırlık yapabileceksek dünya hayatı son derece önemlidir ama dünya hayatı altında kalacaksak, içinde boğulacaksak son derece önemsizdir. Dünyevileşerek kendimizi ve yaradılış amacımızı unuttuğumuz bir dünya hayatının hiçbir önemi yoktur, sınavda başarısız olmaktır. Bunun için de üç aylar deyince kendimizi ibadete vermeyi değil bu dengeyi gözetmeyi anlamalıyız.’’

Bardakoğlu, başkanlık olarak üç aylarda dini aydınlatma ve irşat faaliyetlerini arttıracaklarını bildirdi.

“Yaz Kur’ân kursları anne babalar için sınav”

YAZ Kur’ân kurslarının üç aylar içine denk gelmesinin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, bu kursların, çocuklara gerekli yaşta, Kur’ân-ı, peygamberi, Allah’ı, anneyi, babayı, vatanı, milleti ve toplumun ortak değerlerini tanıması için önemli bir eğitim imkânı sunduğuna dikkati çekti. Kur’ân kurslarında sadece Kur’ân’ın Arapçasının değil, anlamının da öğretildiğini, insanın Yaradanı’nı bilmesi ve kendi hayatının farkına varması için ilk tohumların atıldığını vurgulayan Bardakoğlu, ‘’Yaz Kur’ân kurslarını çocuklar için bir fırsat, anne babalar için de sınav olarak görüyorum. Anne babalar şayet çocuklarına küçük yaşta bu eğitimi vermezlerse Allah katında sorumlu olurlar. Çünkü çocuklarımızın bedeni sağlığı kadar ruhi manevi sağlığı da önemli’’ dedi.

27.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Açıklamalar CHP’yi tatmin etmedi

  ASKERî YARGIYI SAVUNDU, SİVİL SAVCILARA TALİMAT VERDİ

  Rehn: Türkiye’nin kendi içinde yapması gereken bir tartışma

  Ergenekon tutuklusu yarbay kriminal inceleme istedi

  Demokrasinin yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz

  Türkiye 600 yıldır Avrupalı

  İstanbul’da mezarlıktan bir torba mermi çıktı

  Giresun Fırkateyni yurda döndü

  Bağış: AB bizimle doğuya açılacak

  Müzakereler stratejik öneme sahip

  ‘’Torba Kanun’’ yasalaştı

  Adana’da domuz gribi şüphesi

  Suriye’de görülecek çok yer var

  Bardakoğlu: Dünya hevesleri içinde kaybolmayalım

  Isparta Bediüzzaman Mevlidi yarın

  Yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

  Boşanmada binde 1.40 artış

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.