02 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Alın Fatih Tekke'yi!

Trabzonspor yönetimi tarihinin en büyük kararıyla baş başa..! Ya Fatih Tekke'yi yuvasına döndüren yönetim olacak ya da isimleri cisimleri unutulup gidecek. Eğer birincisini yaparlarsa, bu takım şampiyon olmazsa da bu yönetimi bu taraftar unutmaz. Yok Tekke'yi kaderiyle baş başa bırakırlarsa bu taraftarın ahını alırlar. Neden ahını alırlar? Fatih Tekke yarın Fenerbahçe'ye imza atarsa bunun sorumlusu da onlar olur.

Türk futbolunda yıldız statüsünde üç oyuncu sayacaksanız Fatih Tekke o üç oyuncu içinde olur. Trabzonsporlular onu birinci sıraya koyar, emin olun Fenerlisi, Galatasaraylısı da onu birinci sıraya koyar. Bonservis bedeli neredeyse gittiği rakamın dört misli aşağısına düşen bir oyuncu, üstelik ihtiyacın varken almamak ne demek? Demek ki sen bu sezon beklentini yükseltmeyecek, işi rolantide götüreceksin demek.

Yönetim dese ki, "Transferleri hoca yapıyor, onun için bu transferle ilgilenmiyoruz." Kimse buna inanmaz. Zafer Yelen, Ferhat, Engin alınırken Bross'un izni mi oldu? Kimse kimseyi kandırmasın, bu transfer gerçekleşmezse, yönetimin Fatih Tekke'yi istemediği ortaya çıkacak. Fatih Tekke'yi istemeyen yönetimi bu taraftar istemez. Bu kongrede değil belki ama bir kongre sonra delege sandıkta gerekeni söyler. Ama Fatih'i Trabzonspor'un bünyesine katamamak, Trabzonspor'un geleceğiyle oynamaktır. Bir futbolcu bir takım için bu kadar önemlidir işte. Bugün kombine almak için herkes bir tek haber bekliyor. Fatih gelecek mi gelmeyecek mi? Başkan Şener, almak isterse alır. İçerdeki sıkıntı kendisinde değilse bile yönetimdedir. Ya da şehirse Fatih Tekke'nin aleyhinde propaganda yapanlar vardır. Onlar Fatih hakkında neler söylüyorlar bilmiyoruz ama yönetimde bir Fatih Tekke korkusu var. Bu korku nedendir, kaynağı nedir, bize bir anlatsınlar biz de öğrenelim.

Fatih'i alsanız da almasanız da, o futbol gömleği olarak sadece Trabzon'un değil, Türk futbolunun da üzerinde. Arda Turan da dahil olmak üzere, en yetenekli Türk futbolcusu. Ona dudak bükenler bir gün yanlış yaptıklarını anlayacak ama olan Trabzonspor'a olacak.

Fatih'in özel yaşantısını bahane ederek ona soğuk bakmak futbola ihanet etmektir. Sokaktaki vatandaşın bile özel yaşantısına karışamazken, siz dünyanın en zor işlerinden birini yapan futbolcuların özel yaşantılarına hiç karışamazsınız. Oyuncu idmanını aksatıyorsa, performansı istenilen düzeyde değilse o başka. Ama daha oyuncuyu transfer etmeden, Fatih hakkında dedikodular üretmek, Trabzon çocuklarına ihanettir. Yarın, altyapıdan çıkan gençler ne düşünecek? Fatih Tekke'yi bitiren camia bizim gözümüzün yaşına bakmaz demeyecek mi?

Sadri Şener kulaklarını tıkayacak, gidecek Rusya'dan Fatih'i alıp gelecek. Fatih'i Rusya'dan getiren başkanın heykeli Trabzon Meydan'ına dikilir. Bu tarihi fırsat her başkana da nasip olmaz. Hem Fatih Rusya'ya giderken Trabzonspor'a 15 trilyon para kazandırmadı mı? İsterse serbest kalır istediği kulübe giderdi ama o doğduğu, büyüdüğü camiaya vefasızlık yapmadı. Hami Mandıralı örneğini vereceğim. O da Schalke'ye giderken kulübüne para kazandırdı. Daha sonra dönemin Trabzonspor başkanı Mehmet Ali Yılmaz istedi ve onu tekrar yuvasına döndürdü. Sadri Şener'den aynı tavrı tüm Trabzonspor camiası bekliyor.

KADİR BIYIKLI - [email protected]

02.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  HASAN ŞAŞ BURUK AYRILDI

  TÜRKİYE 3. SIRAYA YERLEŞTİ

  Alın Fatih Tekke'yi!

  PESCARA NOTLARI..

  Kaka'nın imza törenine 40 bin Real Madrid taraftarı katıldı

  ERSEN MARTİN SİVASSPOR'DA

  KAYSERİSPOR AGHAHOWA'YI BIRAKTI

  BURSA M'BAMİ'NİN PEŞİNDE

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.