02 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

PESCARA NOTLARI..

İtalyan işi Akdeniz Oyunları

İtalya'nın Pescara şehrinde devam eden 16. Akdeniz Oyunları yasanan aksaklıklardan dolayı muhtemelen ''İtalyan işi Akdeniz Oyunları'' olarak tarihe geçecek. Bir çok aksaklığı anlayışla karşılayan Türk kafilesi yemekhanede yeşil muzlarla karşılaşınca İtalya'ya uygun bir isim buldu: ''İtalyan işi Akdeniz Oyunları'*

Filmlere konu olan İtalyan tarzı iş yapma 16 Akdeniz Oyunları'nda adeta su yüzüne çıktı. Oyunlar köyüne bir yandan kafileler girerken bir yandan da iş makinaları çalıştı. Çimlerin, çiçeklerin yerini çamur deryasının kapladığı gözlendi. Alt yapı üst yapı kısaca her şey yarım yamalaktı. Yemekhanede tezgaha konan yemyeşil muzlar ise Türk kafilesinin sabrını taşırdı ve değişik esprilerin yapılmasına yol açtı. İlk günlerde olgunlaşmamışmuzlardan yiyenlerin yüzleri acı tatdan dolayı ekşidi ve muzlar çöpe gitti. Neyseki aradan üç gün geçince muzlar yavaş yavaş sararmaya başlayarak şeker ihtiva etmeye başladı ve kafilenin yüzü güldü.

Diger yandan Türk kafilesinde beslenme ile ilgili bir sorun yaşanmazken memleket hasretiyle karışık, geleneksel Türk yemeklerı dillerde dolaşmaya başlandı ''Ah bir kuru pilava neler vermezdım'' ''mercimek çorbası yaprak sarma cacık gözümde tütüyor.''Dünyanın önde gelen zeytin üreticilerinden olan İtalyanların, sabah kahvaltısında zeytine yer vermemesı ise hayretle karşılandı.

02.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  HASAN ŞAŞ BURUK AYRILDI

  TÜRKİYE 3. SIRAYA YERLEŞTİ

  Alın Fatih Tekke'yi!

  PESCARA NOTLARI..

  Kaka'nın imza törenine 40 bin Real Madrid taraftarı katıldı

  ERSEN MARTİN SİVASSPOR'DA

  KAYSERİSPOR AGHAHOWA'YI BIRAKTI

  BURSA M'BAMİ'NİN PEŞİNDE

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.