03 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Genç Siviller’den tahliye protestosu

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tahliyesi protesto edildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önüne gelen ve kendilerini ‘’Genç Siviller’’ olarak nitelendiren grup, üzerinde tahliye kararını veren hakimi eleştiren bir çelengi adliye girişine bıraktı. Yapılan açıklamada, tahliye kararını veren hakimin, ‘’Guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazandığı, ayrıca meslektaşlarının 18 günlük çalışma ve inceleme sonunda verdiği tutuklama kararını iki saat içinde tahli-yeye çevirerek, dünyanın en hızlı adalet tecellicisi rekorunu kırdığı’’ savunuldu.


HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ ŞÜPHELERİ TETİKLEDİ

Teknik takipte ele geçen konuşmalarına dayanılarak örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tahliyesi kafaları karışt

Krizlerin sorumlusu darbe girişimleridir

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’Ekonomide yaşanan yüzde 13,8’lik gerilemenin sebebi, küresel krizin


  Alevilere kulak verilecek

Alevi Çalıştayı Moderatörü Necdet Subaşı, Anadolu’daki tüm Alevi yerleşim bölgelerini dolaşarak, görüş almayı planladıklarını belirtti.


  Değişiklik demokrasi adına çok önemli

SİVİLLERİN askerî mahkemelerde yargılanmasının önünü kapatan, darbecilerin adli yargıda yargılanmasının yolunu açan değişikliğe bir destek de İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün’den geldi.


  6 milyar dolarlık proje başlıyor

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, 6 milyar dolar yatırım öngörülen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfezi Geçişi Dahil) Projesi’nde ilk kazmayı en geç bu yıl sonunda vurmayı hedeflediklerini söyledi.


  İSKİ, suya zam istedi

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, İstanbul’daki su fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesi amacıyla kurumları tarafından hazırlanan teklifi, bu ay içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine sunacaklarını söyledi.


  37 bin kişi ve kuruluşa ceza

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2002-2008 tarihleri arasında ülke genelinde 36 bin 770 kişi ve kuruluşa, Çevre Kanununa muhalefet gerekçesiyle 82 milyon lira para cezası uygulandığını belirtti.


  Sözleşmeliye yüzde 4.5 zam

SÖZLEŞMELİ personelin taban ve tavan ücretleri yüzde 4.5 oranında arttı.


  Anayasayı kurucu Meclis yapsın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kanal A Televizyonuna yaptığı açıklamada; sıfırdan, yeniden bir anayasa yapma hayali olduğunu belirterek, ‘’Bunun için bir yasa çıkarmamız ve bu yasayla da anayasa yapımcısı bir Meclis kurmamız lâzım. 150 kişilik bir Meclis düşünülebilir. Bu Meclise de ‘2 yıl içinde bir anayasa yap’ denir’’ dedi.


  Sular çekilince mühimmat ortaya çıktı

Bursa’nIn Gemlik ilçesinde, Karsak Deresi’nde, dere sularının çekilmesi üzerine, değişik çap ve ebatlarda 263 tabanca mermesi bulundu.


  Kayıp baba ve oğul için 2 mezar açılıyor

DİyarbakIr’da 1997 yılından itibaren kayıp oldukları belirtilen Sadık Ulumaskan ve oğlu Seyithan Ulumaskan için Lice ilçesinde 2 mezarın açılmasına yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.


  Diyarbakır Adliyesinde 3 personele gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının alimatıyla Diyarbakır Adliyesi Adlî Emanet Birimi Müdürü ve 2 personelinin gözaltına alındığı bildirildi.


  Okuyabilmek için tarlaya gidiyorlar

BİTLİS ve ilçelerinde okulların kapanmasıyla tarlalarda çalışan çocuk sayısında büyük artış görüldü.


  Ağaoğlu’ndan adakule sözü

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, Ataşehir’de inşa edeceği 4 bin konut büyüklüğündeki My Towerland’in tanıtımını yaptı.


  İstanbul’da asfaltlama çalışmaları gece yapılacak

İSTANBUL’DA yol asfaltlama çalışmaları, trafiği aksatmamak için ‘’taşımalı sistem’’le gece yapılacak.


  Küçük muhabirler çocuk haklarını anlatacak

DİYARBAKIR’DA bir grup çocuk, ‘’Halka Tatlı’’ adıyla aylık gazete çıkardı.


  Nargile ile sigara yasağını delmeye çalışıyorlar

SİGARA ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, nargilenin de bir tütün ürünü olduğunu belirterek, kahvehane ve restoran gibi tüm kapalı alanlarda uygulanacak yasak kapsamı dışında bırakılamayacağını söyledi.


  Nüfus kayıtlarına “kadın,” “erkek” yazılınca

AYDIN’IN Söke ilçesinde, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) düzenlemeleri sırasında nüfus kayıtlarına yanlışlıkla ‘’erkek’’ olarak işlenen 19 yıllık evli, 2 çocuk annesi kadın, büyük sıkıntı yaşıyor.


  Hatay’da 2 askerî araç devrildi: 12 yaralı

HATAY'IN Kırıkhan ve Yayladağ ilçelerinde 2 askerî aracın devrilmesi sonucu, 12 asker yaralandı.


  TRT’den 4 yeni radyo

TRT'NİN yeni radyoları ‘’Ankara Radyosu’’, ‘’TRT Nağme’’, ‘’TRT Türkü’’ ve ‘’TRT Avrupa FM’’ yayın hayatına başladı.


  Malatya’da deprem

MALATYA’DA, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 2,7 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.


  Diyanet, hacı adaylarını bilgilendirecek

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, yaptığı açıklamada hac organizasyonunda vatandaşların irşat ve eğitimlerinin önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların hayatında bir kez kutsal yolculuğa çıktığını, dolayısı ile tam donanımlı ve bilgili gitmelerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.


  Fazla kilolar beyni de etkiliyor

ABD’de yapılan bir araştırmada, obezitenin sebep olduğu diğer sağlık sorunlarına ek olarak insan beynini de olumsuz etkilediği belirlendi.


  Bu karadelik, Güneş’ten 500 kat fazla kütleli

Uzayda, Güneş’ten 500 kat daha fazla kütleye sahip bir kara deliğin bulunduğu kaydedildi.


  Ay’da uranyum varmış

Ay’a gönderilen sonda Kaguya tarafından yapılan analizler sonucunda Ay’da en ağır tabiî element olan uranyumun varlığına ilişkin bulguların ilk defa belirlendiği bildirildi.


  Akrepli kargo

Hong Kong’dan Polonya’nın Wroclav şehrindeki bir adrese postalanan paketten 39 akrep çıktığı bildirildi.


  Unutulmaya yüz tutan Demir tatlısı

OsmanlI Mutfağı Araştırmacısı Priscilla Mary Işın, Anadolu’nun en eski tatlarından demir tatlısının, Osmanlı topraklarından önce İtalya’ya, sonra da bütün dünyaya yayıldığını söyledi.


  İsviçre’de minare referandumu yapılacak

Nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ünü Müslümanların oluşturduğu İsviçre’de yeni minare inşasının yasaklanmasına ilişkin referandum 29 Kasımda yapılacak.


  500 yılda, 869 türün nesli tükendi

UluslararasI Doğayı Koruma Birliğinin hazırladığı rapora göre geçen 500 yıl içerisinde 800’den fazla hayvan ve bitki türünün nesli tükendi.


  Cenaze yıkama kursu

Hatay’In Erzin ilçesinde kadın cenazesini yıkayacak görevli sıkıntısını aşmak için kurs düzenleneceği bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.