03 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Darbecilerle pazarlık

Honduras’ta darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Manuel Zelaya’nın ülkesine dönüşünü ertelediği, ABD yönetiminin, soruna “müzakerelerle çözüm bulma şansı vereceği” gerekçesiyle bu kararı memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Öte yandan Amerikan Kalkınma Bankası, darbe sebebiyle, bu ülkeye yönelik tüm kredileri dondurdu. Banka başkanı Luis Alberto Moreno, bu ülkede demokrasinin yeniden tesis edilmesine değin kararın yürürlükte kalacağını söyledi.


Kuzey Kore füze denemesi yaptı

Kuzey Kore’nin kısa menzilli iki füze denemesi yaptığı bildirildi.

ABD, Afganistan’da yanlışa devam ediyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın göreve geldikten sonra Amerikan güçlerinin Afganistan’da Taliban’a karşı ilk büyük saldırısı Helmand vilayetinde başladı.


  İsrail’in yaptığı savaş suçudur

UluslararasI Af Örgütü, ‘’İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne saldırıda yüzlerce Filistinli sivili öldürdüğünü, binlerce evi yıktığını, bunların savaş suçu olduğunu’’ belirtti.


  Almanca İslâm din dersi başlıyor

Almanya’nIn Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 2010 yılından itibaren tüm okullarda deneme amaçlı olarak Almanca İslâm din dersleri verilmeye başlanacak.


  Türkiye, İsveç ve Fransa arasında gerilim kaynağı

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, ‘’Türkiye’nin AB üyeliği tartışmasının, Fransa ve AB’nin yeni dönem başkanı İsveç arasında gerilim kaynağı olduğunu’’ yazdı.


  35. kez bir araya geldiler

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla başlatılan müzakereler çerçevesinde 35. kez bir araya geldi.


  Yapılan, kadife devrim

İran’In eski cumhurbaşkanlarından ve reformcu çizginin önde gelen liderlerinden Muhammed Hatemi, ülkedeki son cumhurbaşkanlığı seçimini Mahmud Ahmedinejad’ın kazandığının açıklanmasına ilişkin olarak, “Bu, halka ve sistemin demokratik köklerine karşı yapılmış bir kadife devrimdir” dedi.


  Saddam, İran’a gözdağı vermiş

Irak’In eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in, tehdit olarak gördüğü İran’a gözdağı vermek için, kitle imha silâhı blöfünü kullandığı bildirildi.


  Komşuda Pazar günü seçim var

Bulgaristan’da 5 Temmuz Pazar günü yapılacak genel seçim için geri sayım sürerken, siyasî partiler propaganda çalışmalarına hız verdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.