05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

EN DEĞERLİ YİNE ARDA

GALATASARAY, geçen sezon elde ettiği Turkcell Süper Lig'in en değerli takımı unvanını, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile arasındaki farkı daha da açarak koruyor.

Avrupa futbol piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi "transfermarkt.de"nin verilerine göre, Galatasaray'ın kadrosunda yer alan futbolcuların bonservis bedeli, geçen sezon başına göre 3 milyon 750 bin Avro artarak 120 milyon 450 bin Avro'ya ulaştı. Transfer döneminde Keita, Leo Franco ve Gökhan Zan gibi yıldız oyuncuları kadrosuna katan sarı-kırmızılıların kadro değeri, Fenerbahçe'den 24, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'tan ise 38 milyon Avro öne geçti. Galatasaray değerini artırırken, Lugano ve kaleci Volkan Demirel'le henüz sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe'nin piyasa değeri, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Bilica ve Bekir transferlerine rağmen 96 milyon 500 bin Avro'ya geriledi. Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş ise Nihat Kahveci, Fink, İsmail Köybaşı transferleriyle değerini 83 milyon 700 bin Avro'ya yükseltti. İstanbul'un ''üç büyüklerini'' şampiyonluk yarışında zorlayan Trabzonspor ve Sivasspor, kadro değeri açısından da ligin en pahalı 4. ve 5. takımı olarak dikkati çekiyor. Bordo-mavili ekip 58 milyon 150 bin Avro, ''Yiğidolar'' ise 41 milyon 250 bin Avro takım değerine sahip.

ARDA TURAN YİNE ZİRVEDEN İNMEDİ

Süper Lig'in en değerli 20 futbolcusuna da sayfalarında yer veren "Transfermark.de"nin bu listesinde Galatasaray'dan 8, Fenerbahçe'den 6, Beşiktaş'tan 5, Trabzonspor'dan ise 1 futbolcu yer aldı. Genç yıldız Arda Turan'nın 15 milyon Avroluk bonservis bedeliyle zirvede yer aldığı listede, Arda'yı 12 milyon 500 bin Avroluk bonservis bedeliyle Fenerbahçe'den Alex izledi. Daniel Güiza, 12 milyon Avro ile ligin en değerli 3. futbolcusu olurken, Beşiktaş'ın yeni transferi Nihat Kahveci ile Galatasaray'ın sorunlu futbolcusu Lincoln, 10'ar milyon Avroluk bonservis ücretiyle Güiza'yı takip ediyorlar. Transfer de adından en çok söz ettiren futbolcusu Mehmet Topuz ise kendisine biçilen 7 milyon Avro değerle 15. sırada yer alıyor.

En Değerli Listesi

Arda Turan 15 milyon

Alex 12,5 milyon

Daniel Güiza 12 milyon

Nihat Kahveci 10 milyon

Lincoln 10 milyon

Servet Cetin 9 milyon

Abdul Keita 8 milyon

Milan Baros 8 milyon

Semih Sentürk 7,5 milyon

Fabian Ernst 7 milyon

Bobo 7 milyon

Kewell 7 milyon

Delgado 7 milyon

Mehmet Topal 7 milyon

Mehmet Topuz 7 milyon

Deivid 6,5 milyon

Gökhan Gönül 6,5 milyon

Rodrigo Tello 6 milyon

Ibrahima Yattara 6 milyon

Leo Franco 6 milyon

05.07.2009


 

Denizli: Ferrari'nin transferi konusunda başkanı bekliyorum

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, müsait olması durumunda 2 Ağustos'ta Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa maçına gelmeye çalışacağını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Denizli, önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yediği öğle yemeğinin çok iyi geçtiğini belirterek, çok şeyler konuştuklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün transferler konusunda kendisinden bilgi aldığını kaydeden Denizli, Cumhurbaşkanı Gül'ün gelecek sezon maçlara gelmeye gayret edeceğini söylediğini, müsait olması durumunda 2 Ağustos'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa maçına da geleceğini kaydetti.

Denizli, bir gazetecinin, anlaşmaya varıldığı belirtilen İtalyan futbolcu Ferrari'yle ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı sorusuna, ''Hayır, belki yarın (bugün) olabilir. Önce sayın başkan gelsin'' diye cevap verdi. İspanya'da katılacakları Barış Kupası'nda finalin 2 Ağustos'ta oynanacağının, Süper Kupa maçının da aynı tarihte olduğunun belirtilip, ''İki kupa çakışıyor, bu konuda ne diyorsunuz'' sorusu üzerine de Denizli, ''Çakışmaz, hallederiz'' demekle yetindi.

Öte yandan Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan ve 1.5 saat süren antrenmanda siyah-beyazlı futbolcular koşu, tempolu koşu ve top kapma çalışmalarının ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. Antrenmanda sıcak hava nedeniyle sıkıntı yaşayan futbolculara, Mustafa Denizli çift kale maç sırasında su molası verdi. Çalışmanın sonunda da futbolcular, buzla doldurulan yürüme havuzuna girerek serinlemeye çalıştı.

05.07.2009


 

NİHAT KAHVECİ BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞLADI

BEŞİKTAŞ'IN gözde transferlerinden Nihat Kahveci, vatani görevini yapmak üzere geldiği Burdur'da birliğine teslim oldu.

115. Dönem Yurtdışı Dövizli Bedelli askerliğini yapmak için 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'na teslim olan Kahveci, vatani görevini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile birlikte yapacak. İki gün önce İspanya'nın Başkenti Madrid'ten Türkiye'ye dönen gölcü futbolcu Nihat Kahveci, vatani görevini Burdur'daki 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli olarak yapmak üzere saat 11.00'de Binbaşı Maruf Kışlası'na geldi. 115'inci dönem 5 bin 500 gurbetçi, 1-3 Temmuz arasında birliğine teslim olurken, yıldız futbolcu Nihat Kahveci'nin 4 Temmuz'da birliğine teslim olması dikkat çekti. Nihat Kahveci ve Bilal Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bedelli erlerin 10 Temmuz Cuma günü yemin etmesi bekleniyor.

05.07.2009


 

G.SARAY'DA LİNCOLN DÖNEMİ SONA ERDİ

YENİ sezon hazırlıklarının ikinci etabı için Hollanda'da bulunan Galatasaray, çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürürken Brezilyalı oyuncu Casio Lincoln'ün kampa hala katılmaması Başkan Adnan Polat'ı çileden çıkardı.

Sarı - kırmızılı kulübün Başkanı Polat, Show TV ana haber bültenine telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, "Lincoln dönse de artık Galatasaray forması giyemez. Tesislerde antrenman bile yapamaz" dedi. Lincoln'ün biletini kesen, yaptığı açıklamada Brezilyalı oyuncuya büyük tepki gösteren Başkan Adnan Polat, Galatasaray'a geldiği günden beri sürekli ülkesinden geç dönme alışkanlığını bırakmayan ve bu sezonda yeni sezon kampına hala katılmayan Casio Lincoln'ün artık bardağı taşırdığını belirterek, "Lincoln dönse de artık Galatasaray forması giyemez. Tesislerde antrenman bile yapamaz." dedi. Lincoln sezon bitiminin ardından ülkesine gitmiş ve takımın antrenmanları başlamasına rağmen henüz ülkesinden dönmemişti.

05.07.2009


 

AHMET TAŞÇI BU YIL KIRKPINAR'DA YOK

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nin efsane Başpehlivanlarından biri olan altın kemer sahibi Ahmet Taşçı bu yıl yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılamıyor.

648. Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Ahmet Taşçı'nın sakatlığı nedeniyle güreşlere katılamadığını söyledi. Taşçı'nın güreşlerde yer almamasına üzülen Ağa, "O bir efsanedir. Keşke katılabilseydi. Keşke herkes onun gibi olabilse" diye üzüntüsünü dile getirdi. Bu yıl yapılan yağlı güreşlerle ilgili açıklamada bulunan Ağa Seyfettin Selim, güreşlerin güzel bir havada çekişmeli bir şekilde geçtiğini belirtti. Gelecek yıla yönelik planlarını açıklayan Selim, Ağa ve Federasyon olarak güreşleri kaliteli bir seviyeye getirmeye kararlı olduklarını ifade etti. Ağalığa talip olduğunu yineleyen Selim, başpehlivanların onuru ve gururu ile mücadele etmesini istedi.

05.07.2009


 

DAUM ANTRENMANDA TÜRKÇE TAKTİK VERİYOR

FENERBAHÇE, yeni sezon hazırlıklarını Samandıra Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor.

Teknik direktör Christoph Daum futbolcularına sabah yaklaşık 2,5 saat süren bir çalışma programı uyguladı. Antrenmana salonda ağırlık çalışmasıyla başlayan sarı-lacivertli futbolcular daha sonra sahaya inerek, pas çalışmasının ardından yarı sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Alman teknik adam çift kale maç sırasında futbolcularına Türkçe olarak "adam adama, adam adama" diye bağırması dikkat çekti. Antrenman 12 tur tempolu koşuyla tamamladı. Bu arada sabah antrenmanına, boğazında enfeksiyon oluşan Uğur Boral ve teknik direktör Daum'dan izin alan Abdülkadir katılmadı. Ameliyat olan Özer Hurmacı ise tesislerde tedavi oldu.

05.07.2009


 

LUCESCU: İSTiHBARAT AJANI OLDUĞUM YALAN

SPOR dünyasının tanınmış isimlerinin Çavuşesku zamanında istihbarata çalıştığının ortaya çıkması kamuoyunda şok etkisi yaptı.

Haftabaşında Popescu'nun el yazısı olduğu iddia edilen ihbar notlarından sonra, bir devrin ünlü oyuncuları Ladislau Bölöni, Rodion Camataru, Cornel Dinu, Anghel Iordanescu'nun da Securitate adlı istihbarat kurumuna çalıştıkları ortaya çıktı. Profesyonel Lig Başkanı Dumitru Dragomir'in isim vermeden "çok ünlü bir teknik direktörün general rütbesiyle istihbarat çalıştığını" ileri sürmesi dikkatleri Mircea Lucescu'ya çevirdi. Prosport gazetesine mülakat veren Lucescu, bir devre ışık tutan bilgiler verdi. İstihbarata çalıştığı iddiasını kesin bir dille reddeden ünlü hoca, bunun gerekçesini şöyle açıkladı: "Tam tersine ben takip ediliyordum. Çünkü milli takımda ya da yurtdışında antrenörlük yapma niyetim vardı. Bu yüzden peşime çok adam taktılar." Polis takımı olan Dinamo Bükreş'te oynayan her bir oyuncunun o zamanlar polis kadrosunda olduğunu hatırlatan Lucescu, "Mesela ben ekonomi polisi biriminde memurdum." açıklamasında bulundu. Dinamo Bükreş'te Securitatea isimli istihbarat kurumuna çalışan takım arkadaşları olduğunu belirten Lucescu, "Yurtdışına giden arkadaşlarımızın oralarda neler yaptığını, kimlerle konuştuğunu, gittiği ülkede kalma düşüncesi taşıyıp taşımadığını not ediyorlardı." dedi. Bunlların başında takım kaptanı Cornel Dinu'nun geldiğini söyleyen Lucescu, "Dinu hem de iyi para alıyordu." dedi. Shakhtar'ın hocası konuşmasının sonunda, "Her şeye rağmen benim el yazım olan bir şey ortaya çıkarsa, kamuoyunun karşısına geçip özür dilemesini bilirim." şeklinde konuştu.

05.07.2009


 

Hidayet Portland'la anlaştı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde Orlando Magic forması ile 5 sezondur oynayan Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun, ligin Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

ESPN Sports televizyonunda yayınlanan haberde, Portlandlı yöneticilerin daveti üzerine 2 günlüğüne bu şehrin bulunduğu Oregon eyaletine giden milli basketbolcu,görüşmeler sonrası Portland ile 5 yıl için prensip anlaşmasına vardı. NBA kuralları gereği her iki taraf da ligde yer alacak takımların transfer yapabileceği bütçelerin açıklanacağı 8 Temmuz'dan önce resmi transfer açıklaması yapamıyor. Portland'ın Hidayet'i transfer ettiğiyle ilgili resmi açıklamanın bu tarihte yapılması bekleniyor. Orlando Magic'le Doğu Konferansı'nda geçen sezon şampiyonluk kupası kaldıran ve NBA finali oynayan Türkoğlu'na Florida ekibi takımda 4 yıl daha kalması için 36 milyon dolar önermiş, ancak milli basketbolcu daha uzun bir sözleşme istediğinden bu öneriyi kabul etmemişti. Magic'in Türkoğlu ile aynı pozisyonda oynayan Vince Carter'ı transfer etmesinin ardından, Hido'nun takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

5 YILDA 50 MİLYON DOLAR ALACAK

1 Temmuz itibariyle serbest oyuncu olan Türkoğlu'na 5 takımdan teklif geldiği bildirilirken, milli oyuncuyu ısrarla isteyen Portland'ın antrenörü Nate McMillan, hafta başında Orlando'ya giderek Hidayet'le yemek yemişti. Önceki gün davet üzerine Trail Blazers'ın bulunduğu Oregon eyaletinin Portland şehrine giden Türkoğlu, 2 gün boyunca şehri ve takımın salonunu gezeceğini açıklamıştı. NBA'in Kanada merkezli takımlarından Toronto Raptors'ın da ısrarla istediği Türkoğlu'nun, Portland'ın 50 milyon dolar civarındaki teklifine ''evet'' dediği öğrenildi. Türkoğlu'nun Portland'a gelmesiyle birlikte onunla aynı mevkide oynayan 3 oyuncudan birisi ve bir başka Portlandlı oyuncunun takımdan ayrılacağı kaydedildi.

05.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.