06 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hak-İş’ten iş bırakma eylemine destek

HAK-İŞ, kamu toplu iş sözleşmelerindeki tıkanıklığın aşılması için yarın Hükümeti uyaracak.


MASA BAŞINDA BİTSİN

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya İl Kongresinde yaptığı konuşmayı eleştirerek, ‘’Biz her zaman toplu iş s

Kazançlarından fazla harcadılar

TÜRKİYE genelinde mahallî idareler 2008 yılında 38,8 milyar lira gelire karşın, 45,9 milyar lira harcamada bulundu.


  “CE’’ işaretinde tarihî karar

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ürünlerinin AB piyasasına girerek, serbest dolaşımını sağlayan “CE’’ işaretini alma süresinin bir haftaya indirildiğini bildirdi.


  Şirket kuran yok

TÜRKİYE'DE, bu yılın Ocak-Haziran döneminde, yeni kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,13, kapanan şirket sayısında ise yüzde 0,13 oranında azalma oldu.


  KDV indirimi sevindirdi

BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, “KDV indirimi sayesinde son bir ay içinde 550 kişiye istihdam sağladık’’ dedi.


  Seçim barajı kalkmalı

Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Iğdır’da düzenlenen bir sempozyumda yaptığı kouşmada seçim barajının toplumsal siyasetin engellenmesi anlamına geldiğini hatırlattı. Can, ‘’Seçim barajı hiç olmamalıdır. Eğer olacaksa en fazla yüzde 2-3 oranında olabilir. Toplumsal barış için seçim barajı kalkmalıdır’’ dedi.


  BBP, kaza yerinden çağrıda bulunacak

BBP, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefat ettiği helikopter kazasının olduğu yerde, olayın aydınlatılması için devlet yetkililerine çağrıda bulunacak.


  Rus Patrik Kirill, Bartholomeos ile ayin yönetti

Ortodoks kiliselerini ziyareti kapsamında İstanbul’da bulunan Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Fener Rum Kilisesi Patriği Bartholomeos ile birlikte Aya Yorgi Kilisesi’ndeki pazar ayinine katıldı.


  AB üyeliğini istiyoruz

Türkiye İstatistik Kurumunun 2008 yılı Ekim ayında 2 bin 878 örnek hanede, 6 bin 465 kişiyle gerçekleştirdiği ‘’Yaşam Memnuniyeti Araştırması’’ kapsamında, bireylerin AB üyeliğine bakışı da sorgulandı. Araştırmaya göre, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda referandum yapılması halinde, halkın yüzde 51,9’u üyelik yönünde, yüzde 29,5’i ise üyeliği karşı oy kullanacağını belirtti. Bireylerin yüzde 18,6’sı ise bu konuda fikri bulunmadığını söyledi.


  Yükümlülüklerin farkındayız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB konusunda, Türkiye’nin yükümlülüklerinin bilincinde ve sorumluluğunda bir ülke olduğunu ifade etti.


  Yasak sigara bıraktırıyor

Türkİye’de geçen yıl uygulanmaya başlanan kapalı alanlarda sigara yasağının 19 Temmuzda eğlence hizmeti veren işletmeleri de kapsayacak olması sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısını arttırdı.


  Çevreciler balık çiftliklerine karşı

İzmİr’de, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Sığacık’ta ‘’Denizlerimizi kirleten, gelecek nesillere çöplük bırakmayı vadeden balık çiftliklerine hayır’’ sloganıyla imza kampanyası başlattı.


  Fransa’da, ‘Türkiye Mevsimi’ yaşanıyor

Fransa’dakİ ‘’Türkiye Mevsimi’’ faaliyetleri çerçevesinde geçen gece ‘’Anadolu Ateşi’’ grubunun gösterisi ve ‘’Mercan Dede’’ grubunun konseri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


  Bebeklerde katı gıdalara erken başlanmamalı

Bebeklerde ek besinlere erken geçilmesi ishal, inek sütü alerjisi, aşırı böbrek yükü, büyüme geriliği ve obezite gibi sorunlara sebep olabiliyor.


  “Eşdeğer ilâç doğru ilâçtır”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eşdeğer ilâcın ülke ekonomisi ve ulusal ilâç politikaları açısından önemine işaret ederek, ‘’Eşdeğer ilâç doğru ilâçtır.


  Bahreynli bayan basketbolcular başörtüsü mücadelesini kazandı

Bahreynlİ bayan basketbolcuların, uluslar arası bir maç öncesinde başörtülerini çıkarmamakta gösterdikleri kararlı tavır sonuç verdi.


  Avrupalı işsiz bile Türkiye’de tatil yapabiliyor

Grand Şeker Otel Genel Müdürü Tülin Arapoğlu, bundan 5 sene önce de Avrupalı turistin ülkesinde aldığı işsizlik maaşıyla Türkiye’de tatil yapabildiğini, durumun bugün de aynı olduğunu söyledi.


  Teknolojiyle işe gelmeden işleri hallediyoruz

Türkİye’de kullanımı hızla artan akıllı (smart) telefonların ve dizüstü bilgisayarların kişisel verimliliği arttırdığı ve pek çok kişinin iş-özel hayat dengesini değiştirdiği bildirildi.


  81 ilin telefon kodu değişiyor

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu mevcut kodlara her ilin koduna +1 rakamı ekleyerek 82 yeni kod oluşturdu.


  Gürültü kirliliği yapana ağır cezalar verilecek

ÇEVRE koruma ve denetiminin Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan belediyelerde kurulan Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerine devredilmesinin ardından Konak Belediyesi ağır cezalar dolayısıyla vatandaşları uyardı.


  İnegöl’de enfeksiyon şüphesi

İNEGÖL Devlet Hastanesi’nde, son 3 günde dünyaya gelen bir bebeğin ölmesi, 5 bebekte ise solunum rahatsızlığı görülmesi üzerine doğum ünitesinin kapatıldığı bildirildi.


  Eltisinin emanetine 29 yıldır gözü gibi bakıyor

KONYA'DA anne ve babasını küçük yaşlarda kaybeden zihinsel engelli Hakan ile bebekliğinden bu yana amcasının eşi ilgileniyor.


  Galata Köprüsü'nde korkutan yangın

GALATA Köprüsü’ndeki bir balık restoranında çıkan ve büyümeden söndürülen yangın, maddî hasara yol açtı.


  Düğün yolunda kaza: 16 yaralı

NİĞDE’DE bir düğüne giden vatandaşların bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu 16 kişi yaralandı.


  Ayının saldırısına uğrayan kişi öldü

GÜMÜŞHANE'DE eşiyle birlikte hayvanlarını otlatırken ayının saldırısına uğrayan yaşlı adam, öldü.


  Okuma zamanı



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.