06 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Okuma zamanı

Okulların tatili ile başlayan süreç, son yıllarda okuma-yazma faaliyetlerine ara verilen bir dönem olarak sunuluyor. Mutlu bir azınlık tarafından sahiplenilen bu anlayış, toplumun geniş kesimlerine de yaygınlaştırılmak isteniyor. Bu yanlış kanaat, sıcakların bastırması ile pekişmekte, tatil boşa geçirilmesi gereken bir zaman dilimi olarak algılanmaktadır. Özellikle dünyevîleşmenin hakim olduğu son yıllarda tatil, bir kısım ehl-i din tarafından da bu yönüyle “moda”laştırılmaktadır.

Bediüzzaman Said Nursî Emirdağ Lâhikası’nda yer alan “Bir Suale Mecburî Cevab”ın tetimmesidir” başlıklı bölümde tenbellik veya meşguliyetle ortaya çıkan bu ‘rehavet tehlikesi’ne ve zihni geveze eden geçici gündemlere şöyle dikkat çeker:

“Aziz sıddık kardeşlerim,

“Bu yaz mevsimi, gaflet zamanı ve derd-i maîşet meşgalesi hengâmı ve şuhûr-u selâsenin çok sevaplı ibâdet vakti ve zemin yüzündeki fırtınaların silâhla değil, diplomatlıkla çarpışmaları zamanı olduğu cihetle, gayet kuvvetli bir metânet ve vazife-i nûriye-i kudsiyede bir sebat olmazsa, Risâle-i Nûr’un hizmeti zararına bir atâlet, bir fütur ve tevakkuf başlar.

“Aziz kardeşlerim, siz kat'î biliniz ki, Risâle-i Nur ve şâkirtlerinin meşgul oldukları vazife, rû-yi zemindeki bütün muazzam mesâilden daha büyüktür. Onun için, dünyevî merakâver meselelere bakıp, vazife-i bâkiyenizde fütur getirmeyiniz. Meyvenin Dördüncü Meselesini çok defa okuyunuz; kuvve-i mâneviyeniz kırılmasın. (s. 41)”

Bize göre tatil; sıla-i rahim yapma, dinlenme, farklı kültürel aktivitelere yönelme, tarihî yerleri gezme, bol bol okuma ve kâinatta bir resmigeçit halinde boy gösteren varlıkları tefekkür zamanı olarak değer kazanmalıdır. Yaz mevsimi de bu faaliyetler için güzel bir fırsat sunar.

Öyleyse, bu hakikatleri yaşamak ve yaz mevsimini okuma mevsimi yapmak isteyenleri, her yaştan okuyucumuza farklı alternatifler sunan okuma programlarına dâvet ediyoruz. Bu imkânı bulamayanlara da kâinat kitabı ile birlikte kâinatı okuyan Kur’ân-ı Kerim ve onun bu asra bakan tefsiri olan Risâle-i Nur eserlerini okumalarını tavsiye ederiz.

Yeni Asya verdiği kültür hizmeti ile Yeni Asya Neşriyat ise satışa sunduğu eserlerle ve açtığı indirimli kampanyalarla size bu konuda zengin bir tercih imkânı sağlamaktadır.

***

Mahallî haberler

Anadolu’daki büro ve temsilciliklerimiz ile, fahrî muhabirlerimiz kanalıyla gelen mahallî haberler, haber merkezimiz için bir zenginlik oluşturmakta. Ancak zaman zaman gerek gönderimden kaynaklanan gecikmeler yüzünden, gerekse yerel özellikler taşıdığı için bazı haberler değerlendirme dışı tutulabilmektedir. Bir olayın haber vasfı taşıması için orijinal olması, geneli ilgilendirmesi, gününün geçmemesi gerekir.

Bu hatırlatmalardan sonra, yerel haber, fotoğraf ve röportajlarınızı sizlerle iletişimimizi kolaylaştırmak için açtığımız [email protected] adresine bekliyoruz.

Öte yandan, sizlerde bulunan muhabir ve temsilcilik kartları ile ilgili olarak yeni bir düzenleme içinde bulunduğumuzu hatırlatalım. Hazırlıklar tamamlandığında, ileriki haftalarda konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağımızı da duyuralım.

***

Yazıişlerinde kan değişimi

Gazetemizin kültür-sanat editörü ve kendine has üslûbuyla kaleme aldığı yazılarından tanıdığınız Murat Çetin, asıl mesleği olan avukatlığı yapmak üzere aramızdan ayrıldı. Çetin’e bugüne kadar olan hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni meslek hayatında başarılar diliyoruz. Bu arada, Genç Yaklaşım’ın yayın hayatına girişinden bu yana derginin yayın koordinatörlüğünü yürüten Recep Bozdağ da yazıişleri bünyesine katıldı. Yazıişleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak Bozdağ’a hoş geldin diyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Hepinize iyi haftalar temennisiyle...

Yeni Asyadan Size

06.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak-İş’ten iş bırakma eylemine destek

  MASA BAŞINDA BİTSİN

  Kazançlarından fazla harcadılar

  Memur alımı bugün başlıyor

  “CE’’ işaretinde tarihî karar

  Şirket kuran yok

  KDV indirimi sevindirdi

  Seçim barajı kalkmalı

  BBP, kaza yerinden çağrıda bulunacak

  Rus Patrik Kirill, Bartholomeos ile ayin yönetti

  AB üyeliğini istiyoruz

  Yükümlülüklerin farkındayız

  Yasak sigara bıraktırıyor

  Çevreciler balık çiftliklerine karşı

  Fransa’da, ‘Türkiye Mevsimi’ yaşanıyor

  Bebeklerde katı gıdalara erken başlanmamalı

  “Eşdeğer ilâç doğru ilâçtır”

  Bahreynli bayan basketbolcular başörtüsü mücadelesini kazandı

  Avrupalı işsiz bile Türkiye’de tatil yapabiliyor

  Teknolojiyle işe gelmeden işleri hallediyoruz

  81 ilin telefon kodu değişiyor

  Gürültü kirliliği yapana ağır cezalar verilecek

  İnegöl’de enfeksiyon şüphesi

  Eltisinin emanetine 29 yıldır gözü gibi bakıyor

  Galata Köprüsü'nde korkutan yangın

  Düğün yolunda kaza: 16 yaralı

  Ayının saldırısına uğrayan kişi öldü

  Okuma zamanı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.