06 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

HİDAYET TARİHE GEÇTİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) kariyerinin zirvesinde bulunan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, prensip anlaşmasına vardığı Portland'dan vazgeçerek, Toronto Raptors'ın 53 milyon dolarlık teklifini kabul etti.

5 yıldır giydiği Orlando Magic formasıyla geçen sezon Doğu Konferansı şampiyonluğunu kazanması ve NBA finali oynamasının ardından 1 Temmuz'da serbest kalan Türkoğlu, NBA'de transferin başlamasının ilk dakikalarından itibaren pek çok kulüpten teklif almaya başladı. Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers'ın ısrarlı istekleri sonucu bu şehre giden ve 50 milyon dolarlık teklife önceki gün prensipte ''evet'' diye Türkoğlu, daha sonra kararını değiştirerek, NBA'in Kanada merkezli takımlarından Toronto Raptors ile pazarlık masasına oturdu.

ŞARTLARI KABUL ETTİ AMA..

Raptors'ın da kadrosuna katmak için uğraş verdiği milli basketbolcu, bu takımın 5 yıl karşılığı 53 milyon dolarlık teklifini kabul etti. Raptors'a ''evet'' demesiyle Türk tarihinin en pahalı sporcusu unvanını alan Hidayet Türkoğlu'nun bu kararı vermesinde, eşi Banu Türkoğlu'nun Portland'ın bulunduğu Oregon eyaleti yerine daha çok Türk'ün yaşadığı Kanada'nın Portland şehrini istemesinin etkili olduğu öğrenildi. Hidayet'in menajeri Lon Babby, ESPN News kanalına yaptığı açıklamada, ''Portland bizim istediğimiz her şeyi kabul etti. Hidayet de önce şartları olumlu bularak Oregon takımıyla prensip anlaşmasına vardı. Ancak, daha sonra kararını değiştirerek Toronto'nun teklifini kabul etti. Kanada takımın koşullarını, sonradan kendine daha uygun buldu. Portlandlıları sevindiremediğimiz için üzgünüz'' dedi.

RESMİ AÇIKLAMA 8 TEMMUZ'DA

2 günlük ziyaret ve transfer görüşmeleri için gittiği Oregon eyaletinin Portland şehrinden önceki akşam saatlerinde eşi Banu ve kızı Ela'nın yanına Orlando'ya dönen milli basketbolcunun, önümüzdeki günlerde tatil için Türkiye'ye gideceği öğrenildi. NBA kuralları gereği, ligde yer alacak takımların transfer bütçelerinin açıklanacağı 8 Temmuz'dan önce resmi transfer açıklaması yapılamamasından dolayı, Raptors'ın, Hidayet ile ilgili duyuruyu bu tarihte yapması bekleniyor. Öte yandan, Amerikan televizyonlarında Türkoğlu'nu kadrosuna dahil etmekte ısrarcı olan Portlandlı yöneticilerin, bu gelişme üzerine bütçelerini daha da zorlayarak, milli basketbolcuya biraz daha yüksek bir teklif yapabileceği de iddia ediliyor.

06.07.2009


 

FİLEDE YILDIZ BAYANLAR GRUP BİRİNCİSİ OLDU

11. Dünya Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Tayland'ın Nakhonratchasima kentinde sürüyor. Finallerde (B) Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki 3. ve son maçında Peru'yu 3-2 yenerek, yenilgisiz grup birinciliğini elde etti.

4'erli 4 grupta, toplam 16 takımın katılmasıyla düzenlenen 10 gün sürecek şampiyonadaki 3. maçında Peru ile karşı karşıya gelen milli takım, güçlü rakibi önünde 128 dakika süren mücadelede ilk 2 seti 25-21 ve 25-23 yitirdi. Daha sonra üstünlüğü ele alan milli takım, diğer setleri 25-20, 25-23 ve 15-12'lik skorlarla kazanarak, maçtan 3-2 galip ayrıldı. Böylece 3 maçta 3 galibiyet ve 6 puanla grup birinciliğini elde eden Türkiye, çeyrek finale yükseldi. Milli takım, çeyrek finalde (F) Grubu'nda Belçika, ev sahibi Tayland ve Brezilya-İtalya maçının mağlubuyla 7 Temmuz Salı gününden itibarenkarşılaşacak. Şampiyonaya tarihinde 4. kez katılan Türkiye, geçen kupada ikinciliği elde etmişti.

06.07.2009


 

KEWELL: RİJKAARD BENİ BARCELONA'YA İSTEMİŞTİ

GALATASARAY'IN Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Kewell, GS TV'ye yaptığı açıklamada, Rijkaard'ın futbolculuğunda çok iyi ve sıra dışı olduğunu ifade ederek, ''Çok saygı uyandırıyordu. Teknik adam olarak da dünyanın en iyi takımlarından birini ve dünyanın en iyi oyuncularını çalıştırdı. Çok iyi bir kariyeri var. Onunla çalışmak heyecan verici ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyorum'' dedi. Rijkaard'ın Barcelona'yı çalıştırırken kendisini transfer etmek istediğini hatırlatan Kewell, ''Barcelona'da oynamak, o takımın bir parçası olmak çok büyük bir olaydı. Ama ben Liverpool'u tercih ettim. Liverpool için çok sayıda teklifi reddettim. Çok fazla takım seçebilme şansıma rağmen, ben Liverpool'u seçtim. Bu benim kararımdı'' diye konuştu. Harry Kewell, teknik direktör Frank Rijkaard'ın oynatmayı düşündüğü 4-3-3 sisteminin çok iyi olduğunu ifade etti. Kewell, yeni transferler Gökhan Zan, Mustafa Sarp, Leo Franco ve Keita'nın sarı-kırmızılı takıma yararlı olacağını dile getirdi.

06.07.2009


 

ENGELLİ BASKETÇİLER "BAYANLAR LİGİ" İSTİYOR

TEKERLEKLİ Sandalye Basket Bayan Milli Takımı Baş Antrenörü Kamuran Özdemir, engelli yeni basketçilerin keşfedilip bu spora kazandırılması amacıyla ''Tekerlekli Bayanlar Ligi'' oluşturulmasını istedi.

Özdemir, İngiltere'de 26 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Bayanlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdürmek için geldikleri İskenderun'da, yaptığı açıklamada, Türkiye'de engelliler bayan basketbol ligi olmaması nedeniyle engelli bayan milli takımının zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Türkiye'de 70'e yakın engelli bayan basketçinin bulunduğunu dile getiren Özdemir, bayan milli takımını da bu sporcular arasından seçtiklerini belirtti.

06.07.2009


 

Kırkpınar'a kalite geliyor

EDİRNE'DE, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ediyor.

Er Meydanı'nda tek tek tanıtılarak çayıra çıkan pehlivanlar, davul zurna eşliğinde güreş yapıyor. 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, ''Kırkpınar'a katılan pehlivanların sayısının azalmasıyla güreşin kalitesi ve izleyici sayısının artacağına inanıyorum'' dedi. Selim, yaptığı açıklamada, geçen yıl 1822 güreşçinin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katıldığını belirterek, bu sene ise bu sayının 1578'e düştüğünü söyledi. Kırkpınar güreşlerinin ilgi çekmesi için bu sayının daha da azalması gerektiğini ifade eden Selim, bu nedenle bir sonraki yıla bu konuyla ilgili yeni düzenlemelerin getirilmesi için çalıştığını bildirdi. Yeni düzenlemeyle ilgili Güreş Federasyonu'yla güreşmelerinin sürdüğünü anlatan Selim, şöyle konuştu: ''Bu düzenlemeyle güreşlerde ilk 64'e giremeyenler yolluk alamayacak. Bunun sonucunda da bir sonraki yıla katılımın az olacağını düşünüyoruz. Sayı azalınca, başa güreşen pehlivanlara daha fazla zaman kalmış olacak. Şimdi baş güreşlerin finali 17.30'da başlarken, o zaman 13.00'de başlayacak. Yenişemezlerse de önceki dönemlerdeki gibi güreş ertesi güne kalacak. Bu yeni sistem uygulanırsa 20-25 sene öncesi gibi bir güreş izleme zevkine kavuşacağız. Kırkpınar'a katılan pehlivanların sayısının azalmasıyla güreşin kalitesinin ve izleyici sayısının artacağına inanıyorum.''

GEÇEN YIL 400 BİN LİRA VEREREK AĞA OLMUŞTU

Ağalık açık artırmasında yeniden aday olacağını belirten Selim, ''Şimdiye kadar bir kişinin aday olacağını öğrendim. Ama ihale sırasında kimin çıkacağı belli olmaz. Ben de geçen yıl, ağalık için anonslar yapılırken aday olmaya karar vermiştim'' dedi. 648. Tarihi Kırkpınar Ağası Selim, geçen yılki Kırkpınar güreşlerinde yapılan ağalık açık artırmasını 400 bin lira vererek, 2009 yılı Kırkpınar Ağası olmuştu.

06.07.2009


 

GENÇ KARATECİLER YEMEKHANEDE ÇALIŞIYOR

BALIKESİR'DE düzenlenecek Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'na hazırlanan İskenderunlu sporcular, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait kullanılmayan tesislerin yemekhanesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Polisgücü takımının İskenderunlu sporcularından Ahmet Alataş (19), Mehmet Dağlı (17), Uğur Gök (15), Mert Renkli (17) ile Burak Akkar (17), 1416 Ağustos tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak şampiyonaya, antrenörleri Bünyamin Göz nezaretinde hazırlanıyor.

06.07.2009


 

ATA SPORU ATLI CİRİTTE İLK TRANSFER YAPILDI

TÜRKİYE'DE daha önce kulüpler arasında sporcu transferinin hiç yapılmadığı belirtilen atlı ciritte, Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü'nün 2 oyuncu transfer ederek, bu konuda bir ilki gerçekleştirdiği bildirildi.

Erzurum Atlıspor Kulübü'nden Necmi Dedeoğlu (36) ve Erzincan Atlıspor Kulübü'nden Adem Kızılgöz'ü (23) transfer eden ve bu yıl Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği hedefleyen kulübün, daha önce kulüpler arasında sporcu transferinin hiç yapılmadığı bildirilen atlı ciritte bir ilke imza attığı kaydediliyor.

06.07.2009


 

Recep Kara çeyrek finalde Osman Aynur'u yine yendi

EDİRNE'DE bu yıl 648. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde tüm boylarda güreşler devam ederken çeyrek final müsabakaları da tamamlandı.

Başpehlivanlık güreşlerinde Mehmet Yeşilyeşil, Recep Kara, Ekrem Yavuz ve Ali Gürbüz yarı finale adını yazdırdılar. Sarıyiçi'nde güreşlerin son gününde tüm boylarda çeyrek final maçları tamamlandı. Tribünlerin tamamen dolduğu ve Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen güreşseverlerin heyecanla takip ettiği güreşlerde, basın tribünü ve seyircilerin arasında Mehmet Yeşilyeşil ile Serhat Gökmen arasında yaşanan tartışma ve hakem kararı konuşuluyordu.

RECEP KARA RÖVANŞI YİNE VERMEDİ

Çeyrek final mücadelesinde Ekrem Yavuz - Hasan Tuna, Osman Aynur - Recep Kara, Aydın Polatçı, Mehmet Yeşilyeşil ve Ali Gürbüz ile de Sermest Bulut eşleşti. Başpehlivanlık güreşlerinde son iki yılın başpehlivanı Recep Kara ile çeyrek finaldeki rakibi Osman Aynur hemen hemen her yıl karşı karşıya geldiler.Son iki yılın başpehlivanı Recep Kara ile Osman Aynur, 2006 yılında finalde karşı karşıya geldiler ve Osman Aynur, Kara'yı yenerek altın kemeri sabihi olmuştu. İkili 2007 ve 2008'de ise yarı finalde karşı karşıya geldiler ve bu müsabakalarda Recep Kara, Osman Aynur'u yenerek safdışı bıraktı. 2009 yılında ise çeyrek finalde karşı karşıya gelen Kara ve Aynur'un güreşlerinin 40 dakikalık normal süresinde pehlivanlar yenişemedi ve Recep Kara, minder güreşinden gelmenin de verdiği avantajla puanlamada rakibini açık düşürerek yarı finale adını yazdırdı.

06.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.