07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Yeni Asya’nın ‘Ramazan kampanyası’ İzmir’deydi

Yeni Asya, Ramazan kampanyasının ikinci adımının buluşmasını İzmir Pınarbaşı’nda Ege Bölgesi temsilcileri ile yaptı. Toplantıya İzmir, Denizli, Balıkesir, Manisa ve Uşak il ve ilçelerinden neşriyat temsilcileri katıldı.

Programın takdimciliğini İzmir Temsilciliğinden Şakir Argın’ın yaptığı buluşma, gazetemiz yazarlarından Süleyman Kösmene’nin Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve ardından Saadettin Önal’ın Risale dersiyle başladı. Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şen katılımcılara, geçen yıl yine İzmir’de yapılan Kur’ân-ı Kerim cüz dağıtımı kampanya toplantısını hatırlatarak bu tür faaliyetlerin gazetemize, dolayısıyla Risale-i Nur hizmetine destek faaliyetleri olduğunu büyük bir heyecanla ifade etti.

Yeni Asya Genel Müdürü Recep Taşçı, Nevşehir-Kozaklı’da ilk buluşma olarak gerçekleştirilen Türkiye Neşriyat toplantısını anlatarak gazetenin ve neşriyatın genel durumu hakkında bilgi verdi. Gazete ve dergilerde yenileme faaliyetlerinin devam ettiğini, neşriyatımızın internet ortamındaki hizmet aracı olan Sentez Haber’in yakında yeni yüzüyle yayınına devam edeceğini, Genç Yaklaşım dergisinin de gençlerin gayretleriyle iyi bir tiraj ve kaliteyi yakalayacağını kaydetti. Taşçı, ekonomik krize rağmen matbaaların aralıksız çalıştığını ifade ederken şunları da ekledi:

“Ramazan kampanyasının kriz dönemindeki önemi çok büyük.Yaz sezonunda da her okuyucumuz gazetesine ve dergilerine mutlaka sahip çıkması gerekiyor. Kampanya dahilinde bildirilen yeni bayilere de gazetemizi göndereceğiz. Ramazan kampanyası ile ilgili müessese olarak kampanya kitaplarımızı büyük şirketlere tanıtmamızın karşılığını görüyoruz. Bu anlamda neşriyat heyetimiz, bürolarımız ve de okuyucularımız bir pazarlamacı gibi gazetemize ve Ramazan kampanyamıza destek olabilir.”

Yeni Asya abone ve dağıtım müdürü Saim Çelenli kampanyanın detayları hakkında heyeti bilgilendirirken; kampanyanın ilk eserinin 21 Ağustos’ta verilecek olan “100 Soruda Oruç” olacağını, kampanya kitaplarının Yay-Sat aracılığıyla gönderileceğini, kitapların her birinden 5’er bin adet, toplam 15.000 adet sipariş veren firmaların reklamının kitap sonlarına basılacağını ve gazetede de ilânlarının yer alacağını belirtti. Çelenli, bu kampanya sonunda gazete tirajında kalıcı bir artış beklediklerini söyledi.

Gazetemiz yazarlarından Şaban Döğen de Hz. Mûsâ’dan (as) kıssalar anlatarak hizmetlerimizin öneminden bahsetti. Döğen, gazetemizin Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olduğunu da vurgulayarak Nevşehir-Kozaklı’da yapılan neşriyat toplantısının büyük bir şevke vesile olduğunu, bu tarz toplantıların da gayrete vesile olacağını söyledi.

Buluşmaya Manisa’dan katılan Sadettin Önal, Torbalı’dan katılan Necati Akten, İzmir’den katılan Muharrem Okur, Balıkesir’den katılan Necati Yılmaz, Bornova’dan katılan Salih Sütçüoğlu ve Ömer Öcalan da kampanyadan duydukları mutluluğu ifade ederek, bölgelerindeki faaliyetleri anlatan konuşmalar yaptı. Buluşma bu tür toplantıların daha sık yapılması, Ramazan kampanyamızın hayırlı hizmetlere vesile olması temennileriyle sona erdi.

HÜSEYİN CAN huseyncan @hotmail / İZMİR

07.07.2009


 

Paris’te ‘Türkiye Mevsimi’ böyle mi başlamalıydı?

FRANSA Türk Kültür Mevsimi’nin açılış konseri, Eiffel Kulesi’nin karşısındaki Trocadero Meydanında Mercan Dede ve Anadolu Ateşi grubunun programıyla başladı. Temmuz 2009 - Mart 2010 tarihleri arasında akıllarda kalması istenilen görüntüler bunlar mı olmalıydı? 400’ün üzerinde kültürel ve sanatsal etkinliğin gerçekleşeceği Türk Kültür Mevsimi Paris’te düzenlenen görkemli bir konserle açılmış, büyük beğeni kazanmış ve ses getirmiş olabilir, ama bunun bizi ne kadar yansıttığını tartışmak gerekiyor.

Türk Kültür Mevsimi organizasyonlarının genel komiseri Stanislas Pierret, konser öncesinde ilk büyük etkinlikte 10-15 bin kişiyi bir araya getirdiklerini belirtti. Pierret, Türk Kültürü’nün en iyi şekilde tanıtılması amacıyla Fransa’nın her köşesinde 400’ün üzerinde etkinliğin programlandığını ifade etti.

07.07.2009


 

Nasreddin Hoca göle ‘para’ çaldı

KÜRESEL ekonomik kriz, 50. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’ne de damgasını vurdu. Her yıl geleneksel olarak Akşehir Gölü’ne maya çalan Nasreddin Hoca, bu yıl göl kuruyunca dereye maya yerine para çalmak zorunda kaldı. 50. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, Konya’nın Akşehir ilçesinde başladı. Bu yılki temsilî hoca Kadir Çöpdemir, şenliklere Mercedes marka araçla gelmesinin sebebi sorulunca “Eşekler de devire uydu” cevabını verdi. Törenler, temsili Nasreddin Hoca Kadir Çöpdemir’in türbesinden çağırılmasıyla başladı. Hoca, türbesi önündeki ‘dünyanın ortası’na ayak basarak halkı selâmladı. Hoca’nın bu yılki dileği dünyayı saran küresel krizden kurtuluş olurken, Hoca, kısa bir konuşma yaparak akıllı insanların krizden etkilenmeyeceği mesajını verdi. Hoca, “Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da geldim. Önümüzdeki yıllarda da geleceğim. Siz çağıracaksınız ben de geleceğim. Siz çağıracaksınız. Öbür taraftan gelmek biraz uzun sürüyor. Ötelerden gelmek biraz zor oluyor. ‘Nasreddin gitme kriz var dediler. Keriz olan krize yenilir’ dedim. ‘Benim çocuklarım akıllıdır, krize yenilmezler’ dedim. Benim akıllı çocuklarımsınız. Kriz mıriz size vız gelir, tırıs gider İnşallah onu da yeneceksiniz.” dedi. Konya/cihan

07.07.2009


 

Mercan Dede ve Anadolu Ateşi grubu sahne aldı

İlk etkinlikte Eiffel Kulesi’nin karşısına kurulan devasa sahneye önce sufi müziği elektronik müzikle birleştiren Mercan Dede çıktı. Mercan Dede’ye burada semazenler eşlik etti. Dinleyenler arasında çok sayıda Fransız’ın olması dikkat çekti tabiiki. Daha sonra sahneye çıkan Anadolu Ateşi grubunun yaptığı gösteri beğenildi. Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Mısır piramitlerinden sonra gösteri yaptıkları en güzel mekan olduğunu ifade ederken, gösteriyi “Türkiye adına yapılan çok önemli bir etkinlik” şeklinde niteledi.

Etkinliklerin, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin siyasal, ekonomik ve kültürel boyutuna da yeni bir ivme kazandırması planlandığı belirtildi. Yeni Asya/İstanbul

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.