07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Röportaj

Yeni Asya; her zaman rotayı düzgün tutar!

O; gazetemize, kendi malı gibi sahip çıkanlardan. Ayrıca şuna dikkatlerimizi çekiyor: “Hepimizin aile huzurunda Risalelerin ve gazetemizin ayrı bir eğitim ve huzur payı var.”

Tam mânâsı ile 40 senelik gazete okuyucusu. Dağıtıcısı… Gazetemizi paketleyerek eski tarihli, yeni tarihli demeden; ansiklopedi hüviyeti ile arşivleyen okuyan-okutan bir ağabey….

32 yıl önce Kadir Gülişli Ağabeyi henüz üniversitede öğrenci olduğum günlerde tanımıştım: Tam bir Nur Talebesi siması taşıyordu ve ihlâsı ile beni çok etkilemişti.

İşte Yeni Asya’mız ile ilgili olarak söyledikleri:

Biraz hayatınızı sinema şeridi gibi geri alır mısınız Kadir Ağabey?

İzmir İmam-Hatip Lisesi ve İstanbul Yüksek İslâm mezunuyum. İslâmiyet ile ilgili olarak çok sohbetler ederdik biz lisede iken… Çok zaman tenkitleşiyorum insanlarla. İslâmiyeti yanlış yahut da eksik anlatan bir tarafı olurdu hocalarımızın dahi.

Yeni Asya’yı nasıl tanıdınız? Sizi 40 yıldır Yeni Asya’ya bağlayan; hatta bisikleti ile fedâkârca dağıttıran sebepler nelerdir?

Yeni Asya’dan önce Yeni İstiklâl okurdum. M. Şevket Eygi okuru idim. Babıâli’de Sabah’ı takip ederdim. Bu cerideler istediğimi tam mânâsı ile veremezlerdi ki!

Ancak ne zaman Yeni Asya çıkmaya başladı işte o zaman tenkitleştiğim hususları izâle eden ve Risâle-i Nur’a ışık tutan bir pınar; bir kaynak bulmuş gibi oldum.

Yeni Asya’dan evvel; Risale-i Nur’u, Teyp Tahir Ağabey’i dinleyerek tanıma şerefine erdim. Yalnız bir gün İzmir’de Kemeraltı Camiinden namazdan çıkıyordum.. Nur yüzlü bir amca bana;

“Sen Nurcusun değil mi?” deyince “Nurcu” kelimesini ilk defa duymuş oldum. Hâlbuki bu dâvâyı tanıma lütfu daha sonra nasip oldu! Gazetemiz daha sonra neşredilmeye başlandı ve 40 yıldır hiç aksatmadan, kendi malım gibi alıyorum ve okuyorum gazetemi.

Doğru bir istikamet takip ettiği için gazetemizi okuduğunuz muhakkak… Peki……

Yeni Asya’nın dik durması, merdane olması, zalimin zulmüne rıza göstermemesi, çok mühimdir. Allah hem çalışanlarından, hem de okuyanlarından razı olsun… Bu gazeteyi ileriki senelerde gelecek nesiller takdirle yâd edecekler!

Çünkü “Yeni Asya; her zaman rotayı düzgün tutar! 'Gelen ağam giden paşam' demez hiç…

Tasvir.. Yeni Nesil… Asya ve tekrar Yeni Asya olarak isim değiştirip o çok sıkıntı çektiğimiz günlerde de rotası hep düzgündü. Bu gün de düzgün!

Ne gibi sıkıntılar? Paylaşır mısınız?

İmamlık vazifem, Yüksek İslâmı bitirince öğretmen olarak devam etti. Risale-i Nur okuduğum için kaç defa evimi tarassut etmek istediler. Ama bu onlara nasip olmadı.

Görev yaptığım yerlerde insanlarımıza, Risale-i Nurları Allah’a şükür mümkün mertebe güzel anlatmaya gayret ettim. Bir keresinde: “Hocam size zarar gelmesini istemiyoruz. Ne olur eserleri gizli tutun dediler. Pencere pervazlarının dibine sanduka yaparak yerleştirirdik. En kolay yol buydu. Zaten görev yaptığım yerlerdeki insanlar jandarma ve polise bana ilişmemeleri noktasında bir nevi gönüllü avukatlık yapar bana mukayyet olurlardı.

Çok düzgün şekilde mesaj verebildiğinizden olsa gerek hocam…

Estağfurullah…

Gerçekten… Size ilişmemeleri çok kendinizden emin olmanızdan ve iyi mesaj veren düzgün simanızdan olsa gerek…

Allah razı olsun... Risale-i Nur’un kerameti olsa gerektir….

Muhakkak…

Dindarlığımız aileden gelmekte idi çok şükür. Evvelâ babam—rahmetli—benim terbiyem ile çok alakadar olmuştu. Daha sonraları sıkıntı çekmememizin sebebi ailemin bana çok yardımcı olmasındandır. Sonraları kızım ve oğlum da gazetemizi iyi takip ederek dâvâmıza sahip çıktılar. Demem o ki aslında hepimizin aile huzurunda Risalelerin ve gazetemizin ayrı bir eğitim ve huzur payı var. Mutlaka unutmayalım: Derslerimiz, okumalarımız; Risale-i Nur ve gazetemizi tanıtmamız temel vazifemizdir...

Sizden; Yeni Asya gazetesi okuyucuları için kese kâğıdı hatırasını alabilir miyiz?

Yeni Asya gazetesi birer Medrese-i Yusufiye olan hapishanelere sokulmuyordu! Risale-i Nur’un kıymetini insan ondan ayrı kalınca daha bir iyi anlıyor. Risaleler sokulmayınca hiç olmazsa gazetemiz içerideki ağabey ve kardeşlere ulaşsın diye kiraz mevsimi olduğu için Yeni Asya logosu görülmeyecek şekilde kese kâğıdı yapılıyor; içi kiraz doldurularak hapishaneden içeri öyle sokuluyordu! Gazetemizin iç sayfasından bile muhteva zenginliği ve düzgün neşriyatı, şaşmaz düsturları anlaşılır. Kese kâğıdı halinde iken dahi gazetemizi tanırız! Neler çekti Nur talebeleri. Allah bütününden razı olsun. Amin…

MEHMET KAPLAN

ÇANAKKALE

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (06.07.2009) - Başbakan yargılanıyorsa, G. Kurmay Başkanını da yargılayabilmeliyiz

  (29.06.2009) - Bediüzzaman erkeklerin kadınlar üzerindeki baskısına kızıyor

  (22.06.2009) - SADECE KÜRTLERE KARŞI DEĞİL

  (21.06.2009) - İZMİRLİ OKUYUCULARIMIZDAN FERHAT ÖĞMEN:

  (17.06.2009) - 40 YILLIK TRABZONLU OKUYUCUMUZ ADNAN GÜRSOY:Mesai arkadaşlarım da Yeni Asya’yı takdir ediyor

  (16.06.2009) - Yeni Asya’yı her gün baştan sona kadar okurum

  (15.06.2009) - BİREYİ EZMEYEN CEMAATLEŞME, İNSANLAR İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇ

  (14.06.2009) - BULGARİSTAN DOĞUMLU, İZMİRLİ OKUYUCUMUZ MEHMET TABAK:

  (13.06.2009) - YENİ ASYA OKUDUĞU İÇİN BİR MÜDDET EVİNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALAN OKUYUCUMUZ ADNAN ACIR:

  (12.06.2009) - BEYŞEHİR’DE İKAMET EDEN 40 YILLIK OKUYUCUMUZ AHMET GÜLTEKİN:

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.