07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Kırkpınar'ın Yeşil başpehlivanı

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı'nı Mehmet Yeşilyeşil'in kazanması, memleketi Antalya'da sevinçle karşılandı. Antalyalılar, Edirne Sarayiçi'nde Kırkpınar Başpehlivanı Ordu Ünyeli Recep Kara'yı ucu açık uzatmada yenerek yeni altın kemerin sahibi olan Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Gürbüz'ü bağrına basmaya hazırlanıyor. Antalya, Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye, Hasan Tuna, Osman Aynur'dan sonra yağlı güreşin kalbinin attığı Edirne'de Mehmet Yeşilyeşil'i çıkardı. AK Parti Antalya Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Ziya İrbeç, 648 Kırkpınar Güreşleri'nde Antalyalıların, Sarayiçi'nde tarih yazdığını ifade etti. Bu yılki başpehlivan güreşlerinde altın kemeri Mehmet Yeşilyeşil ile üçüncü olan Ali Gürbüz'den birinin ipi göğüsleyeceğine yürekten inandığını belirten İrbeç, Yeşilyeşil'i Antalya milletvekilleriyle birlikte en güzel şekilde karşılayacaklarını söyledi. İrbeç, "Antalyalı güreşçilerimiz adeta tarihi Sarayiçi'nde yağlı güreşin tarihini yazdı. Elde ettikleri başpehlivanlık ve toplu başarılarıyla Antalyalıları gururlandırdı. Başta Mehmet Yeşilyeşil, Ali Gürbüz, Hüseyin Demir ve İsmail Balaban (CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın pehlivanı) ve tüm boylarda güreşen pehlivanlarımızı candan ve yürekten tebrik ediyorum" dedi.

ALTIN KEMER ORDU'DAN ANTALYA'YA GELDİ

648 Kırkpınar Güreşleri'nde Başpehlivanı'nın Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşilyeşil'in kazanacağını tahmin ettiğini belirten Antalya'nın Elmalı ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, altın kemerin Ordu'dan Antalya'ya gelmesinden onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Bu yıl 657'ncisini gerçekeleşecek olan Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'ni yapacakları tanıtımlarla dünya gündemine taşıyacaklarını belirten Hüseyin Altıntaş, Yeşilyayla Güreşlerini'nin tarihi Kırkpınar'dan daha eski olduğunu ifade etti. Altıntaş, "Yağlı güreş denince akla Edirne Sarayiçi ile Elmalı Yeşilyayla gelir. Kırpınar'dan sonra pehlivanların boy gösterdiği ikinci meydan Elmalı Yeşilyayla'dır. Kemeri hemşerimizin alması bizleri gururlandırdı." diye konuştu.

KIRKPINAR AĞASI YİNE SEYFETTİN SELİM

Bu arada 2010 yılında yapılacak olan 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığını yine Seyfettin Selim aldı. Geçen yıl 400 bin TL'ye alan Seyfettin Selim, bu yıl yapılan ağalık artırmasına kimsenin katılmaması üzerine tek başına yarıştı ve 250 bin TL'ye 649. tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin de ağalığını aldı.

07.07.2009


 

Daum: Volkan birinci kalecim

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, henüz sarılacivertli takımla sözleşme yenilemeyen kaleci Volkan Demirel'i hep birinci kaleci olarak düşündüğünü, ancak milli kaleciyle anlaşma sağlanamazsa yönetime 24 saat içinde başka kaleci isimleri sunabileceğini açıkladı. Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenmandan sonra gazetecilere açıklama yapan Daum, bir gazetecinin ''Kaleci Volkan'la anlaşma yapılamazsa B planınız var mı'' şeklinde sorusu üzerine, ''Umarım Volkan en kısa zamanda kararı verir ve inşallah Fenerbahçe'de kalır'' dedi. Volkan'ın kendisi için bir numara olduğunu belirten Alman teknik adam, ''Benim için Volkan Fenerbahçe'nin birinci kalecisidir. Ama karar tabii ki onun. Şimdiye kadar bu konuda B planım yoktu. Çünkü ben her zaman 'Volkan' dedim, Volkan'ı istedim. Ancak bu iş bizim için pozitif bitirilemezse, o zaman 24 saat içinde başka kaleci isimleri sunabilirim'' diye konuştu.

GUIZA'NIN KONTRATI VAR

Daum, transfer teklifleri aldığı belirtilen Güiza için ise ''Bu konuda söyleyeceğim tek bir şey var. Nereden teklif gelirse gelsin, Güiza'nın Fenerbahçe ile kontratı var. Başka yerde değil'' şeklinde konuştu. Transferlerle ilgili bir soru üzerine ise Daum, bu konuda ne mevkii ne isim vermek istemediğini, ilk etapta burada bulunan futbolcuları ileri götürmek istediği ifade ederek, ''Transferde ne zaman mürekkep kurursa o zaman bir şeyler söylerim'' derken, Poulsen'in sorulması üzerine, ''Poulsen başka bir takımın futbolcusu, ben ne söyleyebilirim'' dedi. Alman teknik adam, bir haftadır yapılan çalışmalardan memnun olduğunu, hem takımla hem de yönetimle birlikte çok güzel bir atmosfer yaşadıklarını söyledi. Tüm futbolcuların iyi çalıştığını anlatan Daum, şöyle konuştu: ''Özellikle Roberto Carlos ve Emre gibi futbolcularımız, çok yüksek bir tempoyla büyük bir istekle antrenmanlara geldiler. Ama herkes iyi çalışıyor, diğer futbolcular da tabii ki. Önümüzde yapılacak çok işler var. Çok sert başladık, ağır ve çok çalışıyoruz. Günde 3 idman yapıyoruz. Futbolcularımızın büyük bir istekle bu haftaya gelmeleri benim için çok sevindirici. Tüm futbolcularımız bunu neden yaptığımızı biliyor. Büyük hedeflerimiz var. Bunlar için çalışıyoruz.'' Transfer konusunda zaman baskısı içinde olmadıklarını kaydeden Alman teknik adam, ''Bizim ilk adımımız şu olacak; önce takımı komple birleştirmek. Daha sonra tabii ki yapılacak bazı transferler var. Ama burada da hiçbir zaman baskımız yok. Başkanımızla her gün konuşuyoruz. Bu işler de yakın zamanda çözülecek. Ben her gün yüksek bir motivasyonla işe geliyorum. Samandıra'da çalışmak benim için gurur verici. Böyle bir kulüple çalışmaktan dolayı gurur duyuyorum'' diye konuştu.

07.07.2009


 

ALEX TATİLDE ÇALIŞTI

DAUM sezon hazırlıklarına geç gelen kaptan Alex'i geldiği ilk günde neden takımla birlikte çalıştırdığı sorusuna şöyle cevap verdi: ''Alex ile görüşmüştüm, tatilde kendi çalıştı. Alex tecrübeli futbolcu, takımla birlikte antrenmana katılsa bile kendi durumunu ayarlayabilir. Niye Alex'i doğrudan takıma aldım? Benim için en önemlisi takımın birleşmesi ve takımın birlikte çalışmasıdır.''

07.07.2009


 

Denizli: Bobo'ya talip var

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen sezondan daha iyi performans göstermeleri gerektiğini söyledi. Mustafa Denizli, siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, ne yapılırsa yapılsın, bir takımın mutlaka eksikliklerinin bulunacağını ifade ederek, ''Daha iyisi mutlaka vardır. O yüzden hep daha çok ısıran, üstüne katarak ilerleyen bir takım olmak lazım. Geçen seneye göre daha iyi duruma gelmeliyiz. Şampiyonlar Ligi'nde öyle bir kimliğin olmazsa ayakta kalma şansın kalmaz'' diye konuştu. Mustafa Denizli kadrolarına katmayı düşündükleri bir gurbetçi futbolcuyu bugün-yarın transfer edebileceklerini ifade etti. Tecrübeli teknik adam, bu konuda ''Beklediğimiz bir gurbetçi transferi var. Bugün, yarın gerçekleşebilir. Karşı tarafta tereddütler var. Onlar çözüldükten sonra gerçekleşecek'' dedi. Denizli, başarılı forvet oyuncuları Bobo'ya yurt dışından transfer tekliflerinin olduğunu belirterek, ''Bobo'ya talepler var. Bobo'nun gitmek istemesi diye bir şey söz konusu değil. İstenmesi söz konusu. Bu her futbolcu için böyle. Bizim de talip olduğumuz oyuncular oluyor. Onun da taliplileri var'' diye konuştu.

07.07.2009


 

Wimbledon'da Federer tarih yazdı

İsviçreli tenisçi Roger Federer'in tek erkekler şampiyonu olduğu 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'nın final karşılaşması, ''Grand Slam'' tarihinin en uzun süren tek erkekler final maçı oldu. İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14.17 milyon Avro ödüllü turnuvanın son gününde, Merkez Kort, tek erkeklerin 4 saat 16 dakika süren çekişmeli final karşılaşmasına sahne oldu. Kariyerinde 3 Avustralya Açık, 5 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan Federer, Wimbledon finalinde 3. kez karşılaştığı 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick'i 3-2 yenip, şampiyon olurken, tarihe de geçti. 5 set ve 77 oyunla ''Grand Slam'' tarihinin en uzun süreli tek erkekler finali oldu. Bir önceki rekor, 1927 yılındaki Avustralya Açık Tenis Şampiyonası'nda Gerald Patterson ve John Hawkes arasında oynanan 71 oyunluk final maçına aitti.

07.07.2009


 

İnter Deco'yu almaktan vazgeçti

nİTALYA Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter'in başkanı Massimo Morratti, Deco ve Carvalho için yaptıkları transfer görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Inter Başkanı Massimo Moratti, 'Corriere dello Sport' gazetesine verdiği demeçte, teknik direktörleri Jose Mourinho'nun daha önce alınmasını istediği Portekizli yıldızlar Ricardo Carvalho ile Deco için yaptıkları pazarlıkların durduğunu bildirdi.

07.07.2009


 

Kasımpaşa Ali Güneş'e imza attırdı

nSÜPER Lig'in yeni ekibi Kasımpaşa, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Ali Güneş'i renklerine bağladı. Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, Ali Güneş ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve deneyimli futbolcunun takımla birlikte çalışmalara başladığını söyledi. Ali Güneş'i geçen sezondan bu yana takıma katmak istediklerini anlatan Sidal, ''Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Takımımıza güç katacağına inanıyoruz, camiamıza hayırlı olsun'' dedi. Sidal, transfer çalışmalarının sürdüğünü yakında sürpriz bir yabancı futbolcu transferi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

07.07.2009


 

Kayalıktan düşen Makedon dağcı öldü

nMAKEDONYA'NIN başkenti Üsküp yakınında bulunan Matka kayalıklarından düşen dağcı Elena Kostovska kaldırıldığı hastanede öldü. Makedonya'nın 18 yaşındaki genç dağcısı Kostovska'nın, kayalıklara çıkarken 40 metre aşağı düştüğü belirtildi. Kurtarma ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan dağcı kurtarılamadı. Elena Kostovska, Avrupa'da Alp dağlarının en yüksek noktası olan Mont Blanc'a (Beyaz Dağ) çıkan Makedonya'nın en genç bayan dağcısıydı.

07.07.2009


 

Yattara'ya Katar ısrarı sürüyor

nTRABZONSPOR'DAN geçen sezon İbrahima Yattara'yı isteyen Katar'ın Al Sadd kulübü, bu futbolcuyu alma konusundaki ısrarını sürdürüyor. Katar kulübünün, menajerler aracılığıyla geçen sezon Fransa'nın Saint Etienne takımından aldığı Gineli futbolcu Pascal Feindouno ile Yattara'yı takas teklifini bordo-mavili kulübe ilettiği bildirildi. Karadeniz ekibinin ise menajerlerden sözlü değil de yazılı bir teklif beklediği ve buna göre bu teklifi değerlendireceği belirtildi.

07.07.2009


 

HİDAYET NBA'DE ÜNLÜ YILDIZLARLA AYNI ÜCRETİ ALACAK

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Toronto Raptors'a, Türk sporcular tarihinde rekor bir ücretle ''evet'' diyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yarın Kanada'ya gidecek ve resmen Torontolu olacak. Kanada şehrinin en önemli gazetesi Toronto Star, birinci sayfasından duyurduğu transfer haberinde, 30 yaşındaki yıldız oyuncunun eşiyle çekilmiş bir fotoğrafını da kullandı ve ''Yeni Yırtıcı Kuş'un (Raptor) tercihindeki en önemli faktör Toronto şehri'' başlığını attı.

Gazetenin haberinde, Hidayet'in son anda Portland'dan vazgeçerek Toronto'yu tercih etmesinde şehrin kozmopolit yapısının etkili olduğu dile getirilirken, ''İlk kez bir oyuncu, hemen hemen aynı şartlarda başka teklifler de olmasına rağmen Toronto'yu tercih etti. Hidayet için bir NBA oyuncusu olarak şehirde yaşamak sadece evden antrenmana ya da maça gitmek değil. O, güzel komşuluk ilişkilerine ve sosyalleşmeye de önem veren bir NBA oyuncusu''denildi.

Amerikan televizyonlarındaki haberlere göre, 5 yıllığına 53 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atacağı tahmin edilen yıldız oyuncunun, yıllık elde edeceği ortalama 10.2 milyon dolarlık gelirle de ligin üst düzey yıldızlarının aldığı 10 milyon dolarlık transfer barajının üzerine çıktığı belirtildi. NBA'de tüm oyuncuların aldığı ücretlerin toplamından ortaya çıkarılan yıllık ücret ortalaması 5.1 milyon dolar. Hidayet, Amerika'da alacağı 10.2 milyon dolar ile ortalama bir NBA oyuncusunun iki katı para kazanacak.

07.07.2009


 

Cumhurbaşkanı Gül "Ağalar Ağası" oldu

Kırkpınar güreşlerini izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından başağalık cepkeni ve fesi giydirildi ve Ağalar Ağası Altın Kemeri takıldı. Cumhurbaşkanı Gül bu kıyafetleriyle basın mensuplarına poz verirken tribünleri de selamladı ve büyük alkış aldı. FOTOĞRAF: CİHAN

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.