12 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

IMF: Türkiye krizden etkilendi

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), Türkiye’nin, diğer ülkeler gibi küresel krizden etkilendiğini, ancak Türk ekonomisinin, küresel krize karşı dayanıklılık ve esneklik gösterdiğini bildirdi.


Bakan Çağlayan’dan Güney Amerika çıkarması

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, ticarî ve ekonomik işbirliği imkânlarının arttırılması ve mevcut işbirliği alanlarında var olan potansiyelin hayata geçi

Filistin Büyükelçiliğinden bilgi istendi

DİŞİŞLERİ Bakanlığı, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf’un bakanlığa davet edilerek, kendisinden, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 8-9


  Müslümanlar AB üyeliğimizi bekliyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dünyadaki Müslümanların Türkiye’nin 50 yıllık Avrupa Birliği üyeliği başvurusunun sonuçlanmasını, ‘’Batının toleransının işareti’’ olarak beklediklerini söyledi. Reuters Ajansı’na açıklama yapan Egemen Bağış, üyelik sürecinin dünyadaki 1.5 milyar Müslüman tarafından çok yakından izlendiğini belirtti.


  MEB’e, SBS için şûrâ talebi

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) eksenli bir şûrâ yapması ve ortaöğretime geçiş modelinin yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.


  Almanya, Müslümanların hakkını ihlâl ediyor

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 800 bin Müslüman öğrenciyi din derslerinden mahrum eden Almanya’nın yasalarda teminat altına alınan bir hakkı açıkça ihlâl ettiğini belirtti.


  Hak-İş, vetodan memnun

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışanların itirazlarını dikkate alarak özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören birinci maddeyi tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye göndermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.


  50 bin bebek beşikte yakalandı!

sosyal güvenlik reformunun getirdiği 65 yaşta emeklilikten etkilenmemek amacıyla bebeklerini sigortalı yaptıranlara yönelik denetimler ilginç sonuçlar çıkardı.


  Askerler toplumdan nasıl koparıldı?

Yazar ve emekli yüzbaşı Murat Papuç, askeri tesisleri anlatırken, “Özellikle 1980 darbesi sonrasında toplumdan tecrit etme en üst seviyeye ulaştı” tesbitini yapıyor. Askerî mekânların, TSK'da doğallaştırılmış kastlaşma olduğunu ve aileleri de kastlaştırıp topluma yabancılaştırdığını ifade eden Papuç “Toplumsal gelişmelerle beraber siyasî gelişmelerden uzak tutulmaya çalışılan askerler ve aileleri askerî tesisler içinde tecrit edildiler” diyor.


  Not değiştirmeye 8 yıl hapis istendi

HACETTEPE Üniversitesinde bir öğretim görevlisinin bilgisayar şifresini ele geçirerek öğrencilerin notlarını değiştirdiği iddia edilen öğrenci S. N. hakkında 2 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.


  Üskül: Uygurların acısını paylaşıyoruz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, ‘’Uygur halkının acısını paylaşıyoruz’’ dedi.


  Bayrampaşa Belediyesi, Srebrenica’yı unutmadı

BAYRAMPAŞA Belediyesi, 1995 yılında Avrupa’nın göbeği Bosna Hersek’te yaşanan Srebrenica katliâmını düzenlediği programla andı.


  Cindoruk: Oylarımızı geri alacağız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “İktidara giden oylarımızı geri alacağız” dedi.


  Trafik kazaları savaştan beter

Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 50 binden fazla kişi öldü, 1 milyonun üzerinde kişi yaralandı ya da sakat kaldı. ‘’2008 yılı Trafik Faaliyet Raporu’’nda yer alan verilere göre, Türkiye’de trafik kazalarındaki ölümler, ‘’ölüm nedenleri’’ arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünyada da her yıl 1 milyon 250 binin üzerinde insan, trafik kazalarında ölüyor.


  Yağışlar, yüzde 20 arttı

SON 9 aylık periyot dikkate alındığında Türkiye genelinde yağışlar, bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 20 artış gösterdi.


  Mescid-i Aksa’dan canlı Mi’rac yayını

TRT 1, 19 Temmuz Pazar günü Kudüs’teki Mescid-i Aksa’dan bir Mi'rac Kandili canlı yayını gerçekleştirerek dünyada bir ‘ilk’e imza atacak. Saat 20.30'da başlayacak program, İstanbul Eyüp Sultan Camii ile Kudüs Mescid-i Aksa’dan karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.


  1 km’lik pişmaniye rekorlar kitabında

İZMİT Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ‘’Pişmaniye Festivali’’ kapsamında üretilen 1040 metrelik pişmaniye Guinness rekorlar kitabına girdi.


  Yurt ve yuvalar düzeliyor

SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, ‘’Yurt ve yuvalarda şiddet ve taciz olaylarını ciddî anlamda engelledik’’ dedi.


  Japon damada Türk düğün

İNTERNETTE tanışan ve Japonya’da görüşmeye başlayan Sergül Serhatlı ile Yoshiki Kato, Aydın’ın Söke ilçesinde dünyaevine girdi.


  Kızılay, Telafer’e insanî yardım malzemesi yolladı

TÜRK Kızılayı, Irak’ın Telafer şehrindeki intihar saldırılarının ardından bölgeye insanî yardım malzemesi gönderiyor.


  Validen şehit çocuğuna anlamlı yardım

KİLİS Valisi Turhan Ayvaz, şehit uzman çavuş İlhami Hardal’ın eşi Seval Hardal’ı evinde ziyaret ederek, yeni doğan bebeğine altın, 3 yaşındaki çocuğuna da akülü oyuncak araba hediye etti.


  ÖSS ve YDS sonuçları bugün açıklanıyor

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları bugün açıklanacak.


  BALIKLIGÖL'e tedbir alınıyor

“Bereketli Hilâl’’ olarak adlandırılan toprakların en bereketli yerinde bulunan ve sahip olduğu tarihî dokusuyla ‘’Mezopotamya’nın başşehri’’ unvanına lâyık olan Şanlıurfa’nın, tam göbeğinde barındırdığı Balıklıgöl Dergâh Plâtosu ile yerli ve yabancı turistlerin en gözde turizm destinasyonu konumunda bulunduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Balıklı Göl’ün korunması gerektiğini söyledi.


  “Binek taşları” da yok oluyor

BİNEK hayvanlarına daha rahat şekilde binmek için; at ve merkeplere yük yapmak için sahiplerinin boy ayarını sağlayan “binek taşları” maalesef birer birer yok oluyorlar.


  Halı doku, stres at

PENDİK Belediyesi’nin düzenlediği ipek halı dokuma kursları kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Kurslara katılanlar hem meslek ediniyor hem de öğrenme süreci boyunca para kazanıyor.


  Yüzme havuzlarına denetim

İSTANBUL Bahçelievler Belediyesi tarafından ilçede yaptırılan yüzme havuzları, Sağlık İşleri Müdürlüğü teknik denetim ekibi tarafından periyodik olarak denetleniyor.


  Tarihî top, Çimenlik Kalesine taşınacak

ÇANAKKALE'Yİ ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin, önünde sık sık hatıra fotoğrafı çektirdiği tarihî savaş topu bulunduğu bölgeden kaldırılacak.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.