17 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

DENİZLİ: 5 YIL SÖZÜ VERMEM

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in 5 yıl şampiyonluk sözü vermesiyle ilgili, ''Şampiyonluk sözleri başkanlara aittir'' dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenmanda gazetecilerle bir süre sohbet eden Denizli, ''Başkan 5 sene şampiyonluk sözü verdi. Siz de söz veriyor musunuz'' sorusu üzerine, ''O sözler başkanlara aittir. Başkanın kendi yaptığı değerlendirme olabilir'' dedi. Denizli, bir gazetecinin, ''Siz bir seneden fazla sözleşme yapmıyorsunuz? En fazla bir sene mi söz veriyorsunuz?'' sorusu üzerine gülerek, ''Tek tek'' dedi ve gazetecilerin yanından ayrıldı. Mustafa Denizli, İran'ın İstiklal takımıyla yeni formaların henüz mağazalarda satılmaya başlamaması nedeniyle şu anda oynayamadıklarını söyledi.İstiklal ile lig başladıktan sonra karşılaşabileceklerini belirten Denizli, ''Programda bir sıkıntı olmazsa, lig başladıktan 2-3 hafta sonra bir çarşamba günü İstanbul'da İstiklal ile oynamayı planlıyoruz'' diye konuştu.

GRİP OLAN FERRARİ'YE SERUM TAKILDI

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürürken, yeni transfer Matteo Ferrari, hastalığı nedeniyle çalışmaya katılamadı. Teknik direktör Mustafa Denizli, Ferrari'de birkaç gündür enfeksiyon olduğunu belirterek, ''Antrenmana çıkmayan Ferrari'de enfeksiyon var. Akşam biraz fazlalaştı ve serum takıldı'' dedi. İtalyan futbolcunun gribal enfeksiyon geçirdiği bildirildi.

YENİ SEZON FORMALARI TANITILIYOR

Beşiktaş Futbol Takımı'nın 2009-2010 sezonunda giyeceği formalar, bugün düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 20.00'de başlayacak defileyle yeni formaların tanıtımı yapılacak. Formalar, yeni sponsor Adidas ve Kartal Yuvası ile beraber 3 farklı model olarak hazırlandı. Formalar, tanıtımın hemen ardından tüm Türkiye'deki Kartal Yuvası mağazaları ve www.kartalyuvasi.com.tr online satış sitesinde satışa çıkarılacak.

17.07.2009


 

Broos: Trabzon çok profesyonel bir kulüp

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Hugo Broos, hedefinin, kendisinden önce takımda görev alan Belçikalı teknik adamların yaptığından daha iyisini yapmak olduğunu bildirdi.

Broos, Trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında, göreve başlamadan önce de Trabzonspor'u bildiğini, ancak kulübün bünyesine girdikten sonra daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Oldukça profesyonel bir kulüpte çalıştığını ifade eden Broos, ''Gerçekten etkilenmiş durumdayım. Hedefim benden önce görev alan Belçikalı teknik adamların yaptığından daha iyisini yapmak olacak. Ortada 25 yıllık bir şampiyonluk özlemi olduğunun da bilincindeyim. Bunu sonlandırabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim'' dedi.

Bu doğrultuda üzerinde bir baskı hissetmediğini kaydeden Broos, ''Çünkü Anderlecht ve Brugge gibi büyük kulüplerde çalıştım. Oralarda da baskı söz konusuydu. Böyle ortamlara alışığım'' diye konuştu. En büyük destekçileri olan ''12. adam'' konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Broos, şunları kaydetti: ''Onlar bizi destekleyecek bizler de onlara layık olmaya çalışacağız. Takım hakkında bilgi edinmiştim, gelmeden tanıdığım oyuncular vardı. Geldikten sonra da kamp süresince daha yakından gözlem fırsatı buldum. Oynayacağımız hazırlık maçlarının ardından performans değerlemesini tam anlamıyla yapabileceğiz.''

Broos, taraftarlardan tek ricasının özellikle bu sezon, zorluk yaşadıkları anlarda takıma mümkün olan en büyük desteği vermeleri olduğunu anlatarak, ''Eğer zor anlarda bu desteği arkamızda hissedebilirsek takım tüm baskıyı ve zorluğu üzerinden atabilecektir. Bu da başarımızın en önemli anahtarı olacaktır'' ifadelerini kullandı.

17.07.2009


 

F.BAHÇE'NİN İSTEDİĞİ LUCİO İNTER'E GİDİYOR

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'in Brezilyalı defans oyuncusu Lucio, İtalya'nın Inter takımına transfer oluyor.

Bayern Münih menajeri Uli Hoaness düzenlediği basın toplantısında, Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı olan başarılı savunma oyucusunun İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter ile 3 yıllık anlaşma yaptığını duyurdu. Hoaness, ''Lucio fikrini değiştirdi ve Inter'e gitmek istediğini söyledi'' dedi. Brezilyalı futbolcu için Fenerbahçe'nin de transfer girişiminde bulunduğu iddia edilmişti.

17.07.2009


 

ALİ SAMİ YEN'DE ESKİ AÇIK TRİBÜN KAPATILACAK

GALATASARAY'IN maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Stadı'nda, kombine biletleri tükenen Eski Açık Tribün'ün üstü, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği tarafından kapatılacak.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Galatasaraylı taraftarlar 2009-2010 sezonu maçlarını tamamı çatıyla kapatılacak tribünde, daha konforlu izleyebilecek. Çatı konusunda projelerin tamamlandığını açıklayan 1905 GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sarıkaya, inşaat başladıktan 45 iş günü sonra çatının tamamlanacağını söyledi. Taşınabilir çatı sistemini tercih ettiklerini belirten Sarıkaya, böylece Ali Sami Yen Stadı hizmetini tamamladıktan sonra çatının uygun görülürse Florya Metin Oktay Tesisleri'ne taşınıp kullanılabileceğini kaydetti. ''Artık Eski Açık, gerçekten 'Eski' Açık'' diyen Sarıkaya, taraftarlardan sayısız teşekkür mektubu aldıklarını sözlerine ekledi.

17.07.2009


 

MİLLİ BASKETBOLCU FATİH SOLAK KEPEZ'LE ANLAŞTI

BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Kepez Belediyespor, Fatih Solak'ı kadrosuna kattı.

Kepez Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Ünlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, milli takım oyuncusu ve Beko Basketbol Ligi'nin en iyi blokçularından 29 yaşındaki Fatih Solak ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını bildirdi. Geçen sezon 25 maçta 7.52 sayı, 6.5 ribaund ve 1.9 blok ortalamalarıyla oynayan Fatih Solak ise hedefleri büyük olan bir takıma geldiği için mutlu olduğunu, Halil Üner'le daha önce de çalıştığını belirterek, ''Kepez Belediyespor'u yüksek hedeflerine ulaştırmak için elimden geleni yapacağım'' dedi.

17.07.2009


 

KAYSERİSPOR 3-0 MAĞLUP

HOLLANDA'DA kamp yapan Kayserispor, kampın ilk hazırlık maçında 3-0 yenildi.

Hollanda'nın Arnhem kentinde kamp yapan sarı kırmızılı ekip, Doorweerth kentinde Bulgaristan 1. Lig takımlarından Litex Lovech ile karşılaştı. Karşılaşmayı Bulgaristan ekibi 3-0 kazandı. Litex Lovech'in gollerini 8. ve 26. dakikada Popov, 88. dakikada Manolev kaydetti.

17.07.2009


 

Hidayet: NBA'e gelecek Türk oyunculara yardımcı olacağım

POLONYA'DA, eylül ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu, Türk halkını mutlu edecek sonuçlar almayı istediklerini söyledi.

Hidayet, yaptığı açıklamada, zorlu bir turnuvaya katılacaklarını, ama takım olarak geçen seneden daha iyi bir hava yakaladıklarını belirterek, ''İnşallah bu sene de Temmuz'un 24'ünde başlayıp, Eylül'ün 22'sine kadar iyi bir hava yakalarız. Firesiz bir şekilde tam kadro halinde maçlara çıkıp, bize yakışan basketbolu oynayıp, inşallah iyi bir derece ile ülkemize döneriz'' dedi.

MEHMET OKUR ŞANSSIZDI

Mehmet Okur ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Hidayet, bu konuda fazla yorum yapmak istemediğini, ancak Mehmet Okur'un yaşadığı bazı şanssızlıklar nedeniyle milli takımda yer alamadığını dile getirdi. Hidayet, ''Normal sezonda, play-off'larda sakatlıklar yaşadı. Bu yazı da tedaviyle geçirecek. Burada olmayı çok istedi ama bazı şanssızlıklardan dolayı olamadı. O yüzden inşallah hem kendisini en iyi duruma getirir, hem de ailesiyle iyi vakit geçirir ve onun için güzel bir yaz olur'' ifadelerini kullandı.Hidayet, takıma davet edilen oyuncuların da milli takımda oldukları için çok mutlu olduğunu kaydederek, ''Bu formayı şerefle taşıyacaklardır. Bence sadece buna konsantre olmamız gerekir.Mehmet Okur, Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu sayılı yıldızlardan birisidir. Türkiye'yi NBA'de en iyi şekilde temsil ediyor'' diye konuştu. NBA'de forma giymek isteyen genç Türk oyuncularla ilgili bir soru üzerine Hidayet Türkoğlu, bu isimlerin kararlarını net olarak vermeleri ve bunda da geç kalmamaları gerektiğini söyledi. Hidayet Türkoğlu, ağabeyleri olarak, NBA'e gelmeleri halinde onlara yardımcı olacaklarını belirtti.

17.07.2009


 

KALP KRİZİ GEÇİREN LUCESCU AMELİYAT EDİLDİ

UKRAYNA Birinci Futbol Ligi takımlarından Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu kalp krizi geçirdi.

Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ın da çalıştırıcılığını yapan Lucescu'nun, sabaha karşı kalp krizi geçirdiği ve ameliyat edildiği bildirildi. Takımı Shakhtar Donetsk ile Avusturya'da kampta bulunan 64 yaşındaki teknik adamın, son zamanlarda kalbinden şikayeti olduğu, ancak doktora gitmediği belirtildi. Rumen teknik direktörün ameliyatının başarılı geçtiği kaydedildi.

17.07.2009


 

A Millîler Ukrayna ile özel maç oynayacak

2010 Dünya Kupası'na katılma mücadelesi veren (A) Milli Futbol Takımı, 12 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Ukrayna ile özel maç yapacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Kiev'deki Dinamo (Valeri Lobanovskiy) Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak.

17.07.2009


 

Türkiye Dağ Koşusu Akseki'de yapılacak

AROMA Türkiye Dağ Koşusu'nun üçüncüsü 9 Ağustos'ta Antalya'nın Akseki ilçesinde yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç, yaptığı açıklamada, 9 Ağustos Pazar günü Akseki'de yapılacak koşuda dereceye girecek sporcuların Eylül ayında İtalya'da gerçekleştirilecek 25. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi. Hasan Babaç,''Koşunun, Akseki Yaz Şenlikleri ile yapılacak olmasının, yarışmalara ayrı bir hava katacağına inanıyorum. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizi Avrupa ve dünyada başarı ile temsil etmiş sporcularımız da 3. Aroma Akseki Dağ Koşusu'na katılacaklar'' dedi.

17.07.2009


 

Deniz Kuvvetleri Yat Yarışı start alıyor

38. Deniz Kuvvetleri Kupası açık deniz yat yarışı bugün İstanbul'dan start alacak.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası yarışı, 25 Temmuz'da sona erecek. Yarışlar, Çengelköy-Bozcaada, Bozcaada-Gökçeada-Bozcaada, Bozcaada-Çeşme güzergahında 3 etap halinde gerçekleştirilecek. IRC 1, 2, 3, 4, 5 ve destek sınıfındaki yatların katılacağı açıklanan yarışın startı saat 13.00'de Çengelköy açıklarından verilecek.

17.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.