17 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

İşsizlik giderek şiddetleniyor

TİSK tarafından hazırlanan ‘’İşgücü Piyasası Bülteni’’nde, ‘’yıllık değişimlerin seyrine bakıldığında işsizliğin Nisan dönemini de içine alacak şekilde giderek şiddetlendiği’’ belirtildi.


KÜMESTEKİ KAZ GİBİ

Maliyeti 1 lira olan benzinin 3 liranın üzerinde satılmasını ''soygun'' olarak niteleyen Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, ''Ülkemizd

Akaryakıta ÖTV zammı Meclis gündeminde

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, benzinde uygulanan vergi artışının sebebini sordu.


  Konut satış ve kiraları arttı

GARANTİ Mortgage’nin desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan Emlakendeks’in haziran ayı raporuna göre geçen ay konut satış fiyatları en çok Bursa’da yükseldi.


  Moody’s: Enflasyon hedefin altında olacak

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de enflasyonun, Merkez Bankasının hedeflediği oranın altında seyredeceğini belirtti.


  Kiler, müşterisine altın dağıtacak

KİLER Mağazaları’ndan, 18 Temmuz -11 Eylül tarihleri arasında alış veriş yapan herkes çekilişsiz kurasız, altın ve çekpara kazanacak.


  Devlet, müteahhitleri tefeci eline düşürdü

MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, müteahhitlerin devlet eliyle tefecilerin kucağına itildiğini söyledi.


  Helâl gıdanın standardı belli oldu

İSLÂM Kalkınma Teşkilâtı (İKT) bünyesinde çalışmaları yürütülen “Helâl Gıda Standardı”nın ana hatları belli oldu.


  CHP, AYM’yi su yolu yaptı

CHP, Meclisin 23. Dönemde çıkardığı 233 kanundan 33’ünün iptali veya yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grubu ve CHP’li milletvekilleri, 2007’de 2, 2008’de 23 ve 2009’da 8 kanunun iptali için Anayasa Mahkemesinde dâvâ açtı.


  ANKARA-KONYA YHT’DE İLK RAY KAYNAĞI

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında döşenen rayların ilk kaynağı, bugün, Konya'nın Pınarbaşı beldesinde düzenlenecek törenle yapılacak.


  İLKAV’ın kapatılmasına ret

VakIflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürlüğünün, İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (İLKAV) kapatılması için açtığı dâvâ reddedildi.


  1.35 milyon kişi YURTKUR’a borçlu

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, 1 milyon 354 bin 154 kişinin borçlu olduğu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun, 4 milyar 475 milyon 300 bin 851 lira alacağı bulunduğunu bildirdi.


  TBMM heyeti Çin’e gidecek

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül başkanlığında oluşturulacak bir heyetin, Çin’e gitmesi bekleniyor.


  Çürük bentler felâket getirdi

Artvin’in Şavşat ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle, ilçeden geçen Tigrat Deresi taştı. Tigrat Deresindeki bentlerin yıkılması sonucu meydana gelen taşkında, dere kenarında bir ev çöktü, Lütfiye Acar (70) hayatını kaybetti. Bir kız çocuğuyla 4 kişi de sel sularına kapıldı.


  SELDE ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

ŞAVŞAT ilçesinde önceki gün meydana gelen selde ölenlerin sayısı 4’e yükseldi. Daha önce Lütfiye Acar, Mavinur Durmuş ve Özgen Demiral’ın eşi Dildar Demiral’ın cesedi bulunmuştu.


  HER ŞEY 3 SANİYE İÇİNDE OLDU

OLAYIN görgü şahitlerinden Ali Dede, dere kenarındaki evlerinde bulundukları sırada patlama sesi gibi bir ses duyduklarını belirterek, ‘’İlk önce hanım dışarı çıktı.


  Bartın’da ırmak taştı

BARTIN’DA etkili olan sağanak yağış sebebiyle Bartın Irmağının taşması sonucu sokaklarda yer yer 2,5-3 metre civarında su birikintileri oluştu.


  Aladağlar’da 30 hayvan telef oldu

KAYSERİ'DE yüksek rakımlı yaylada otlatılan koyunlardan 30’unun yağış ve soğuk hava nedeniyle telef olduğu belirtildi.


  ORMAN YANGINLARI BAŞLADI

ANTALYA’DA etkili olan poyraz sebebiyle son 24 saatte 35 çalılık ve tarla yangını çıktı.


  Soçi’ye elbette cami yapılmalı

Rus İnterfaks ajansı, Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in müftülerle yaptığı görüşmede; 2014 Olimpiyat Oyunlarının yapılacağı Soçi’de bir cami inşa edilmesi fikrini desteklediğini açıkladı. Ajans, Medvedev’in, “Elbette cami inşa edilmeli. Müslüman topluluğun rahat şekilde ibadet etmelerinin sağlanması kesinlikle gerekli” ifadelerini kullandığını duyurdu.


  Bak şu korsanlara!

İzmİr’İn Çeşme ilçesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Fikri ve Sınai Haklar Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda iki kamyon kaçak kitap ve sahte bandrol ele geçirildi.


  66 yaşında anne olan kadın öldü

İspanya’da 66 yaşında ilk kez bebek sahibi olan yaşlı anne öldü. Maria Del Carmen Bousada de Lara, Cumartesi günü 69 yaşında, ardında 3 yaşındaki ikiz çocuklarını bırakarak öldü.


  Kepek tüketimi hipertansiyonu azaltıyor

Yenİ bulgulara göre tane hububatlar ve özellikle kepek tüketiminin erkeklerde hipertansiyon vak'alarını yüzde 19 azalttığı bildirildi.


  Leylek köyüne hüzün çöktü

AydIn’In Söke ilçesine bağlı leylekleriyle ünlü Avşar Köyünde leylek ölümlerinin başlamasıyla birlikte köy halkı, hüzünlü günler geçiriyor.


  Alman gencin hac yürüyüşü

Kudüs’e gitmek için Almanya’dan başladığı yürüyüşünü, İsviçre-İtalya ve Yunanistan ardından Türkiye’de devam ettiren 27 yaşındaki Alman Felix Eisenbeis, Hatay’a geldi.


  TÜRKİYE HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİM YOKTU

Daha önce Türkiye hakkında herhangi bir fikri olmadığını anlatan Eisenbeis, şöyle konuştu: “Bu yolculuk öncesi fazla bir bilgimin olmayışı açıkçası beni biraz korkutuyordu.


  Blackberry kullanıcıları tehlikede

Bİrleşİk Arap Emirlikleri’ndeki telekomünikasyon şirketi Etisalat tarafından 100 bin kadar Blackberry kullanıcısına gönderilen ve telefonun pilini çabuk bitirdiği için şikâyetlere sebep olan yamanın, önemli bir güvenlik açığı oluşturduğu bildirildi.


  Trafik dersi karıncalardan

Avustralya’da yapılan bir araştırma, insanların trafik kazalarından korunmak için karıncalardan öğreneceği birçok sır olduğunu ortaya koydu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.