23 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe ideal kadrosuna kavuştu mu?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "3 yılda üst üste 3 şampiyonluk" sözünü vererek seçimlere girdi ve rakibi Şadan Kalkavan'a büyük bir fark atarak kongreyi kazandı. Şimdi yaptığı transferlerle üyelere verdiği sözü gerçekleştirmeye çalışıyor. Önce takımın başına Türk futbolunu avucunun içi gibi bilen Alman Christoph Daum'u getirerek doğru bir iş yaptı. Daum, daha önce 3 yıl görev yaptığı Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk yaşadı. 3. yılında ise Denizlispor'la yapılan son maçta kaçırdığı şampiyonluk yüzünden Türkiye'den büyük bir hayal kırıklığı ile ayrılmıştı. Başkan Yıldırım'ın teklifini kabul etmesinde paranın yanında, yarım kalan bir işi tamamlama istediği de yatıyor.

Fenerbahçe bu yıl transferde genç isimlere yöneldi. İhtiyacı olan bölgelere oyuncu almaya çalıştı. Burada Daum ve yönetimin uyumlu bir çalışma örneğini gösterdiğini söyleyelim. Sivasspor'un başarılı stoperi Bilica, G.Antepspor'un savunmadaki beyni Bekir, Ankaraspor'un orta sahadaki dinamosu Özer ve Kayserispor'un herşeyi olan Mehmet Topuz'a imza attırarak taraftarlarını sevindirdi. Brezilya'da gerçekleşen son transferler Cristian ve Santos ise takımın gücüne olumlu katkı sağlayacaklar.

Ancak, hazırlık maçlarında görüldü ki, Fenerbahçe'de bazı açıklar hala kapatılamadı. Örneğin, Lugano'nun yokluğunda savunmada Bilica-Önder ikilisi oynayacaksa işler iyi gitmeyebilir. Bilica, mücadeleci, sert ve oyunu iyi süzen bir oyuncu. Ama Önder öyle değil. Telaşlı ve heyecanlı. Bu yüzden pas hataları yapıyor. Edu'nun sakatlığı geçmediğine göre bu bölgeye Avrupa tecrübesi olan bir oyuncuya ihtiyaç var.

Yine forvette ideal bir santrafor yok. Daum, hazırlık maçlarında Kazım'ı denemeye başladı. Ancak Kazım'ın bu bölgede başarılı olması zor. Duvar pasları yapmasını bilmiyor. Çabuk oynayamıyor. Kalabalık savunma içinde kaybolup gider. Güiza'yı geçen sezon gördük. Tekniği mükemmel. Kanatlardan iyi toplar getiriyor. Ayrıca uzak mesafelerden sert şutlar da atıyor. Ancak hava toplarında hiç yok. Kafa ile gol attığını görmedim. Semih yine yedek kalacak gibi görünüyor. Böyle olunca Fenerbahçe'ye ceza sahası içinde tek vuruş yapabilen, hava toplarında üstün başarı sağlayan fizikli bir oyuncu acilen lâzım.

[email protected]

EROL DOYURAN

23.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ASLAN EVİNDE TUR ARIYOR

  Rijkaard'ın Sami Yen heyecanı

  9 YIL ÖNCE UEFA KUPASINI KALDIRDI

  İSTANBUL CUP 2009 WHİRLPOOL'LA ŞENLENECEK

  KAYSERİLİ TARAFTARLARDAN ANLAMLI DAVET

  VASSEL: ANKARAGÜCÜ'NE GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

  ŞAMPİYON TEKVANDOCULAR İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR

  F.Bahçe ideal kadrosuna kavuştu mu?

  Bu parklar ilgi bekliyor

  Voleybolda Meksika'yı 3-2 yendik

  Plaj futbolu Foça etabı başlıyor

  Duyarak futbol oynuyorlar

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.