29 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Genç şampiyonun pahalı uykusu

SERBEST Güreş Genç Milli Takımı'nın Avrupa ve dünya şampiyonu sporcusu Ahmet Peker'in ''uykuya düşkünlüğü'' kendisine pahalıya mal oldu. İlk uluslararası başarısına 2005 yılında İstanbul'da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ulaşan Ahmet Peker, 2006'da Guatamala'da gençler dünya şampiyonu ve Sırbistan'da da gençler Avrupa şampiyonu oldu. Ahmet Peker, 2008 yılında İstanbul'da bir kez daha gençler dünya şampiyonluğunu elde ederken, son olarak 2009 yılında Gürcistan'da, gençlerde ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Henüz 20 yaşında olmasına karşın elde ettiği büyük başarılarla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye aday 1000 sporcuya verdiği, yaklaşık 500 TL tutarındaki maaşı almaya en yakın adaylar arasında yer alan Ahmet Peker, uykuya düşkünlüğü yüzünden bu şansını kaybetti.

Ankara Büyük Anadolu Otel'de, 29 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında kamp yapan Genç Milli Takım kadrosunda yer alan Ahmet Peker, teknik direktör Yüksel Şanlı'nın uyarılarına rağmen, zamanında uyanamadığı için üst üste iki kez sabah antrenmanına geç kaldı. Bunun üzerine Şanlı, hem Ahmet Peker'i hem de aynı gerekçeyle antrenmanlara geç kalan takım arkadaşları İbrahim Yorulmaz, Rasim Saraç ve Murat Genç'i kamptan gönderdi. Ahmet Peker böylece 15-17 Mayıs tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'na da katılamadı. Tevfik Erçetin / Ankara

29.07.2009


 

Gençler futboldan sonra tekvandoya yöneliyor

TEKVANDOYLA ilgilenen lisanslı sporcu sayısı son 5 yılda 100 bin artarak, 190 bine ulaştı. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2004 yılında göreve geldiklerini, kendine güvenen, işi bilen, tekvando sporuna inanmış ve gerçekten bu işin içindeki insanları bir araya getirerek çalışmaya başladıklarını belirtti. Şahin, tüm kulüplerle ortak çalışmalar yaptıklarını, belediyelerden, özel salonlara kadar herkesle bağlantı kurduklarını anlatarak, çıkabilecek her türlü sporcu alternatifini değerlendirmeye gayret ettiklerini söyledi. Genç sporcularla deneyimli sporcuların entegre olmasını sağladıklarını ifade eden Şahin, ''Ülkenin dört bir yanında yapılan gençler ve yıldızlar şampiyonasında dereceye giremeyen sporcuları ilk defa bizim dönemimizde oluşturulan gençlik ve gelişim kamplarına çağırdık. Burada bu çocuklara 30-35 üst düzey antrenörle ciddi eğitim verilmesini sağladık ve bu gençlik kamplarına aldığımız çocuklardan Avrupa, dünya şampiyonları çıkardık'' dedi.

DÜNYANIN EN BAŞARILI TAKIMI OLDUK

Şahin, disiplinli ve planlı çalışmaların karşılığını şampiyonluklarla taçlandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''2008'de İtalya'da, 2009'da Konya'da yapılan Avrupa şampiyonalarında takım halinde birinci olduk. 2008'de birçok uluslararası turnuvada takım halinde birincilikler elde ettik. 2008'de Dünya Gençler Şampiyonasında dünya üçüncüsü olduk. 2009 yılında takımımız Azerbaycan'da yapılan Dünya Takımlar Şampiyonasında İran ile final oynayarak 35 yıllık tarihinde ilk defa dünya şampiyonu oldu. Dünyanın en başarılı takımı olduk. Bu bizim için bir milat oldu.'' Şahin, kazanılan başarılar ve medyanın yakın ilgisi nedeniyle son yıllarda tekvando sporuna ilginin ve sporcu sayısının arttığını söyledi. Şahin, göreve geldiklerinde 1981 yılında kurulan federasyonunun lisanslı sporcu sayısının 90 bin, antrenör sayısının 375, hakem sayısının ise 800 olduğunu ifade etti. 5 yılda yaptıkları çalışmalarla antrenör sayısının 1500'ü geçtiğini, hakem sayısının ise 3 bine yaklaştığını vurgulayan Şahin, ''23 senede 90 bin olan lisanslı sporcu sayısı, 4 yılda yüzde 100'ü geçen bir artışla 190 bine ulaştı. Tekvando, futboldan sonra en fazla lisanslı sporcunun mücadele ettiği branş oldu. Son yıllarda yapılan ciddi çalışmalar ve elde edilen başarılar sonucunda rekor düzeyde ilgi oluştu'' diye konuştu. Önder Felek / Konya

29.07.2009


 

"30 GÜNDE 30 MARATON"

ABD'DE yaşayan Prof. Dr. Ergün Yurdadön, sigaranın zararlarına dikkati çekmek amacıyla Kars'tan İstanbul'a maraton koşusunu 1 Ağustos'ta Sarıkamış'tan başlayacak. ABD'de bir üniversitede psikolojik kinesiyoloji ve spor bilimleri dalında görev yapan Prof. Dr. Yurdadön, AA muhabirine yaptığı açıklama, planladığı koşuyu sağlık sorunları nedeniyle 2 kez ertelemesine karşın gerçekleştireceğini söyledi. İlk aşamada ''35 günde 35 maraton'' koşmayı istediğini, ancak sağlık sorunları üzerine koşu gün ve sayısını 35'ten 30'a çektiğini anlatan Yurdadön, ''1435 kilometrelik mesafeyi 30 günde koşacağım. Günde yaklaşık 50 kilometre koşmuş olacağım. Ben, atletler gibi zamana karşı koşmuyorum'' dedi. Yurdadön, maraton güzergahındaki Karadeniz illeri valiliklerine ve belediyelerine yazı yazdığını, ancak kendisine dönüş olmadığını da söyledi. Koşuya 1 Ağustosta doğum yeri Kars'ın Sarıkamış ilçesinden başlayacağını ve 1 Eylülde İstanbul'da bitirmeyi planladığını bildiren Yurdadön, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Benim için önemli olan mesajın verilebilmesi. Çünkü, amacım çocuklara sigaranın zararlarını anlatmak. Ailelerde duyarlılık oluşturulması ve uluslararası sigara şirketlerinin Türkiye üzerindeki hedeflerini anlatabilmek. Türkiye'de her yıl 160 bin çocuk sigara içmeye başlıyor. Son yıllarda sigaralara konulan yeni maddeler kişiyi doyuma ulaştırmıyor. Böylelikle kişi, bir yerine 3 sigara içiyor.'' Yurdadön, maratonda ihtiyacı olacak malzemeleri yanında taşıyacağı el arabasında bulunduracağını ve konaklamayı da çadırda yapacağını sözlerine ekledi.

29.07.2009


 

Beşiktaş Barış Kupası'nda bugün Porto ile oynuyor

BARIŞ Kupası 2009'da mücadele eden Beşiktaş, grubundaki ikinci karşılaşmasını bugün Porto ile yapacak. Kupada D Grubu'nda yer alan siyah-beyazlılar, ilk maçında geçtiğimiz Cumartesi günü Fransız ekibi Olympique Lyon ile Huelva şehrinin Colombino Stadı'nda karşı karşıya gelmiş ve mücadele 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı. Maçta 69. dakikada Kallstörm'ün golüne Mert Nobre 85. dakikada cevap vermişti. Siyah-beyazlı ekip, grubundaki ikinci maçta Portekiz'in Porto ekibi ile bugün karşılaşacak. Maç, Sevilla kentinin Sanchez Pizjuan Stadı'nda TSİ 23.30'da başlayacak ve DSpor'dan naklen ekranlara gelecek.

İLK ELENEN LYON OLDU

3'er takımlı 4 grupta mücadele devam ederken, iki maç sonunda gruplarda ilk sırayı elde eden 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı final karşılaşmaları 31 Temmuz'da final maçı ise 2 Ağustos'ta oynanacak. Temsilcimiz Beşiktaş'ın da mücadele ettiği D Grubu'nda iki maçını da tamamlayan Fransa temsilcisi Olympique Lyon elenen ilk takım oldu. İlk maçta Beşiktaş'la 1-1 berabere kalan önceki gün de Portekiz temsilcisi Porto'ya 2-0 yenilen Olympique Lyon 2 maç sonunda bir puanla Barış Kupası'na veda etti. Bugün oynanacak maçta beraberlik durumunda Porto grubun lideri olacak, temsilcimiz Beşiktaş'ın maçı kazanması durumunda ise grup lideri olarak 4 puanla adını yarı finale yazdıracak.

29.07.2009


 

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'UN HAZIRLIK MAÇLARI

Fenerbahçe'nin Bolu spor ve Trabzonspor'un Bochum hazırlık maçlarını izleme fırsatı buldum. Fenerbahçe'deki üst seviyedeki rekabet takıma olumlu yansıyacaktır. Ayrıca Türk futbolunu çok iyi bilen Daum'u teknik adam olarak takımın başına getirdiler. Bu Fenerbahçe için büyük bir avantaj. Ancak bunun yanında dezavantajlar da var. 8 Brezilyalı oyuncunun bir arada olması olumsuzluklar getirebilir. Bunun örneğini Fenerbahçe daha önce yaşamıştı. "Sakaryalılar grubu" diye adlandırılan bir grup vardı o dönem hatırlarsanız. Temennimiz "Brezilyalılar" diye bir grup oluşmaz. Eğer böyle bir durum olursa Fenerbahçe'nin halini o zaman düşünemiyorum. İşleri çok zor olur.

Burada bütün sorumluluk tabiî ki Daum'da olacak. Boluspor maçına gelirsek yukarıda da belirtiğim gibi Daum'un takımın başına gelmesinin olumlu görüntülerini gördük. Futbolcular geçen sezona nazaran daha çok koşuyor, daha çok mücadele ediyor. Herkes hırslı ve istekli. Forvet ve orta sahada bu yıl sorun olacağını sanmıyorum. Fakat defansa biran önce çözüm bulunmalı. O bölgede Önder ve Bilica olacaksa sıkıntı var demektir. Takımda gruplaşma olmazsa Güiza bu sene gol kralı olur. Fenerbahçe'nin hedefi Türkiye ligi olmamalı. Nasıl olsa Türkiye'de şampiyonluğa ulaşıyorsun. Burada kazanılan başarı taraftarı tatmin etmez. Bu kadar yatırım yapıyorsanız Avrupa'da mutlaka başarıyı yakalamanız gerekir.

Trabzonspor'da geçen yıldan sadece Hüseyin Çimşir takımdan ayrıldı, onun yerini doldurması için İstanbul Büyükşehir Belediye'den Tjikuzu transfer edildi. Tjikuzu o bölgeyi fazlasıyla dolduracaktır. Trabzonspor'a olumlu katkısı olacağını Bochum maçında gösterdi. Bunun yanın da fırsat verilirse Bariş Memiş çok formda ve sağ kanatta sakat Yattara'nın yokluğunda o bölgeyi dolduracak durumda. Sorunlu olan bölge sol kanat. Buraya kaliteli bir oyuncu transfer edilirse sorun giderilmiş olur. Sanırım o bölge için Hırvat Dragon Gabriç düşünülüyor. Transfer gerçekleşirse bu sene Trabzonspor çok can yakar, şampiyonluğun en büyük favorisi olur . Neden böyle diyorum; çünkü oturmuş bir takıma sahip. Bunun yanında tecrübeli teknik adam Broos takıma çok fayda sağlayacak. Tjikuzu, Engin ve Ferhat gibi Süper Lig tecrübesi olan iyi oyuncular transfer edildi. Bu kadro ile geçen yıla göre daha güçlü görünüyorlar.

[email protected]

TURGUT DEMİRBAŞ

29.07.2009


 

DİYARBAKIRSPOR MISIR'LI AYMAN'LA ANLAŞTI

nDİYARBAKIRSPOR Ayman Abdelaziz'i 1 yıllığına kiraladı. Turkcel Süper Lig'in yeni ekibi Diyarbakırspor, daha önce Trabzonspor'da da 2 sezon forma giyen Ayman Abdelaziz'in kulübü Mısır'ın Zamelek kulübü ile anlaşmaya vardı. Diyarbakır'a dün akşam gelen Ayman'ın bugün sözleşme imzalayacağı belirtildi. Kartepe kampının ardından verilen izni kullanan futbolcular, Diyarbakır'daki ilk çalışmayı bugün Seyrantepe tesislerinde yapacak.

29.07.2009


 

BALKAN YOL ŞAMPİYONASI TEKİRDAĞ'DA YAPILACAK

nBALKAN Bisiklet Birliği (BCU) ile Bisiklet Federasyonunun 2009 faaliyet programında yer alan Balkan Yol Şampiyonası, Tekirdağ'da yapılacak. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya 10 Balkan ülkesinden 200 sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonanın, 15-16 yaş Grubu Yıldız Erkek, 17-18 yaş Grubu Genç Erkek, 19 yaş Grubu ve üzeri Büyük Erkekler kategorilerinde yapılacağı bildirildi. Türk Milli Takımı, şampiyonada Yıldız Erkek (6), Genç Erkek (8), Büyük Erkek (6) olmak üzere toplam 20 sporcu ile mücadele edecek.

29.07.2009


 

TERİM İLE 19 TEKNİK ADAMA PRO LİSANS DİPLOMASI

nTEKNİK adamların almaya hak kazanabileceği en üst seviyede antrenörlük diploması olan ''Pro Lisans Diploma'' töreni, bugün İstanbul'daki Ortaköy Esma Sultan Sarayı'nda yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi tarafından ilk kez açılan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile 19 teknik adamın başarıyla tamamladığı Pro Lisans Kursu'nun diploma törenine, TFF Başkanı Mahmut Özgener de katılacak.

29.07.2009


 

MACAR FUTBOLCU VADOCZ DOMUZ GRİBİ OLDU

nİSPANYA'NIN Osasuna takımında oynayan Macar futbolcu Krisztian Vadocz'un, takımının kamp yaptığı Jerez'de yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan testte Vadocz'un H1N1 virüsü taşıdığının belirlendiği açıklandı. Osasuna Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, orta saha oyuncusu Vadozs'un domuz gribi nedeniyle tedaviye alındığı bildirildi. Karantinaya alınan Macar futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu, Osasuna'nın hazırlık kampındaki maçlarına devam edeceği açıklandı.

29.07.2009


 

KASIMPAŞA FASLI OYUNCU BOUKHARİ'Yİ TRANSFER ETTİ

nSÜPER Lig'in yeni takımlarından Kasımpaşa, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Lacivert-beyazlı kulüp, Hollanda'nın NAC Breda takımında forma giyen Faslı oyuncu Nourdin Boukhari ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Hollanda kampında 3 gündür takımla birlikte çalışmalara katılan 29 yaşındaki hücuma dönük orta saha oyuncusu Boukhari ile 3 yıllık mukavele yaptıklarını açıkladı. Böylelikle 6. yabancı oyuncuyu kadrosuna katan Kasımpaşa, bir orta saha, bir de santrfor alarak, yabancı oyuncu transferini sonlandırmayı amaçlıyor. Lacivert-beyazlılar Hollanda kampını tamamlayarak, 31 Temmuz Cuma günü yurda dönecek.

29.07.2009


 

BEŞİKTAŞ ZAPOTOCNY'Yİ BURSASPOR'A KİRALADI

nBEŞİKTAŞ Çek futbolcusu Tomas Zapotocny'yi sezon sonuna kadar Bursaspor'a kiraladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği yazıda, Zapotocny'nin 2009-2010 sezonunda Bursaspor'a kiralandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklama şöyle: ''Şirketimiz profesyonel futbolcularından Tomas Zapotocny 2009-2010 sezon -sonuna kadar Bursaspor Kulübü'ne kiralanmıştır.''

29.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.