31 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Reformlar yapılmadan sıkıntılar bitmez

Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, ‘’2009’un sonlarına doğru işler yavaş yavaş rayına oturur. Ancak, Türkiye yapısal reformlarını yapamaz, kayıt dışı ekonomi ve istihdamı kayıt içine alıp özellikle istihdam üzerindeki vergi ve SSK primlerini düşüremez ve elektrik fiyatlarını rakip ülkeler seviyesine çekemezse kriz bittikten sonra da sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir’’ dedi.

Reformlar yapılmadan ekonomik kriz bitmez

ADANA Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, orta ve uzun vadeli sanayi stratejisi oluşturulmadığı takdirde Türkiye’yi kriz sonrasında da ciddî sıkıntıların beklediğini bildirdi. Ümit Özgümüş, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisini ayağa kaldıracak ve Türk sanayisine rekabet gücü kazandıracak, orta ve uzun vadeli stratejinin bulunmadığını, bunun da sıkıntıları artırdığını kaydetti. Dünyadaki gelişmelerin Türkiye’ye de yansımasının dikkati çekici boyutlarda gerçekleştiğini ifade eden Özgümüş, şöyle devam etti: ‘’2009’un sonlarına doğru işler yavaş yavaş rayına oturur. Ancak, Türkiye yapısal reformlarını yapamaz, kayıt dışı ekonomi ve istihdamı kayıt içine alıp özellikle istihdam üzerindeki vergi ve SSK primlerini düşüremez ve elektrik fiyatlarını rakip ülkeler seviyesine çekemezse kriz bittikten sonra da sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir.’’

Kısa vadede ÖTV ve KDV indirimlerinin sürdürülmesini ve cazip kampanyalarla iç piyasanın desteklenmesi gerektiğini belirten Özgümüş, açıklamasında, ‘’Türkiye büyümesini, gelişmesini sanayileşme stratejisi üzerine kursaydı, krizden daha az etkilenecekti. Üretim yapılıyor, sanayi rekabet gücünü kazanmış olacaktı. Elbette pazar kaybedecekti ama az kaybedecekti. Strateji ve rekabetçi sanayi olmadığı için diğer ülkelerden fazla etkilendik, daha fazla küçüldük, elimizdeki pazarları kaybettik’’ ifadelerine yer verdi.

31.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Benzin zammı düzelmeyi geciktirir

  Reformlar yapılmadan sıkıntılar bitmez

  Petrol, 4 dolar düştü

  Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde son gün

  365 bin konutun 213 bini kat mülkiyeti aldı

  Sultan Park’ta hayat başlıyor

  Döviz rezervinde artış

  En düşük memur emekli maaşı 842 lira

  Turist sayısı yerinde saydı, gelir azaldı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.