06 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Erdoğan Türk Görüşmesi

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile yaptıkları görüşme ile ilgili olarak, ‘’Bu sürece yönelik olarak bugün yapmış olduğumuz toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım’’ dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan:Umutlarımız arttı

Erdoğan, ‘’Zira, milletimiz, birlik istiyor, beraberlik istiyor, dayanışma istiyor. Tabii anneler gözyaşları dinsin istiyor. Kan, ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunu istiyoruz. Hepimiz bunun beklentisi içindeyiz’’ diye konuştu. Sözlerine, ‘’Bugün gerçekten demokratik parlamenter sistem içerisinde TBMM çatısı altında çok çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz’’ diyerek başlayan Erdoğan, bilindiği gibi bir sürecin içinde olunduğunu söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Türkiye’de İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda bir çalışma başlattık ve bu çalışmanın içerisinde teori var, bu çalışmanın içerisinde pratik var. Hepsi burada buluşsun istiyoruz. Bununla ilgili olarak siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, akademisyenlerimizin, medyanın, yazılı, görsel bütün içinde yer alan ve bu konuda hakikaten söyleyeceği çok şey olan temsilcilerinin katılımlarıyla böyle bir çalışma şu anda devam ediyor. Ve bu süreç içerisinde böyle bir çalışmayı yapmak, şahsen ben 1 saatlik görüşmemizde de karşılıklı olarak birbirimizden istifade ettiğimize ve bütün bu görüşmelerin de geleceğe yönelik olarak güvene dayalı olarak, olumlu adımlar olacağına inanıyorum. Bazı şüphelerin kalkmasına yönelik adımlar olacağına da inanıyorum. Bunları belki kısa zaman içerisinde aşmak mümkün değil ama kısa, orta ve uzun vadede bunları aşacağımıza inanıyorum.”

Erdoğan ayrıca “Tüm halkımın, milletimin Berat Kandilini kutluyorum, tebrik ediyorum. Milletimizin birliğine, beraberliğine, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk:

Hepimize önemli görev düşüyor

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi, ‘’Bugün önemli bir gün... Diyalog ortamının sağlanmasından dolayı umutluyuz, mutluyuz’’ diye değerlendirdi. Türk, TBMM AKP grubunda Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, bugünün önemli bir gün olduğunu belirtti. Ahmet Türk, bir diyalog ortamının sağlanmasından dolayı umutlu ve mutlu olduklarını söyledi. ‘’Görmek istediğimiz tablo, halkımızın, Türkiye’nin kucaklaştığı süreçtir’’ diyen Türk, şöyle devam etti:

‘’Nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz ki daha (çok) demokrasi, herkesin sevgiyle kucaklaştığı bir süreç için olumlu gelişmelerle karşı karşıya kalırız. Hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle çabalarımızı sürdüreceğiz. Biz, genel olarak bu süreçte bir projeyle ortaya çıkmanın doğru olmadığını ifade ettik. Bunu zaman içinde daha olgunlaştıracak, toplumun her kesimini düşüncesini alacak bir sürecin başlaması konusunda, düşüncelerimizi ifade ettik. Umuyorum ve inanıyorum ki daha güzel günlere, daha mutlu günlere hep birlikte kavuşuruz, kucaklarız o günleri...’’ Ahmet Türk, gazetecilerin sorularını cevaplamayacağını da sözlerine ekledi.

06.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İNSAN HAKLARI AYIBI

  Dengenin şartı sıfır faiz

  ASDER: YAŞ’a kara leke düştü

  Zamlar kabul edilemez

  Erdoğan Türk Görüşmesi

  Doğan POAŞ’ı bırakıyor

  SEL GİDER, ÇÖPÜ KALIR

  Mehmet Güvenç vefat etti

  “Okullar geç açılsın”

  Hanım okuyucular gazetemizi ziyaret etti

  Türkiye’de bin 400 yabancı tutuklandı

  Doğalgaz sayacı sökmeye son

  Nokia N97, 12 Ağustos’ta Türkiye’de

  Bizim Mutfak’ta hedef, yüzde 81 büyüme

  Esenler Belediyesi “yalnız değilsiniz” diyor

  Engellilerin istihdam sorunu ele alınacak

  THY Antalya’dan dünyaya açılıyor

  Adalet Bakanlığı: Gül kararıyla ilgisi yok

  Bankalar yeniden yapılandırmayı engelliyor

  Sabit ücret Türk Telekom’da kaldı

  Erdoğan-Türk görüştü, Baykal kızdı

  Eğitimcilerden İstanbul Barosu’na tepki

  Bilge köyü zanlıları Çorum’a nakledilecek

  Başörtülü üye peruk takmak zorunda kaldı

  Almanya, AB üyeliğimizi desteklesin

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.