15 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Elvan’dan altın bekliyoruz

12. Dünya Atletizm Şampiyonası, bugün Almanya’nın başşehri Berlin’de başlayıp, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek. Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Rus sırıkçı Yelena Isinbayeva, ABD’li sprinter Tyson Gay, Etiyopyalı mesafe koşucusu Kenenisa Bekele, Hırvat yüksekçi Blanka Vlasic gibi devlerin rekabetine sahne olacağı dünya şampiyonasında, Türkiye’den 9 atlet yarışacak. Atletizm otoriteleri tarafından bayanlar 5 ve 10 bin metrelerde ‘’gözden kaçırılmaması gereken bir isim’’ olarak dikkati çeken, dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse, 5 bin metrede Etiyopyalı rakipleri dünya ve olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba ve Meseret Defar ile mücadele edecek. Elvan, şampiyonanın ilk günü doğrudan final koşacağı 10 bin metrede ise rekortmen Meselech Melkamu ile adeta bir güç gösterisinde bulunacak. Bu daldaki rekabet, Dibaba ve Defar arasında da devam edecek. Bu arada, Almanya’ya gitmesine karşın sakatlığı bulunan Dibaba’nın, yarışlardan çekilmesi halinde, Elvan’ın altın madalya şansı daha da artacak.

UZUN ATLAMADA

MADALYA UMUDU MEY

Türkiye’nin, Elvan’dan başka madalya umudu, uzun atlamada Karin Melis Mey olarak görülüyor. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, ‘’Elvan ve Karin Melis Mey’den madalya bekliyoruz. Nevin Yanıt daha önce olimpiyatlarda yarı final koştu. Bu şampiyonada kendisinden final koşmasını umut ediyoruz. Aynı şekilde 3 bin metrede Aslı Çakır’dan final, Yeliz Kurt’tan da yarı final bekliyoruz’’ demişti. Öte yandan, Avrupa Kupası’nda 10 bin metrede birinci olan ve Akdeniz Oyunları’ndan da 10 bin metre mücadelesinden bronz madalya ile dönen Selim Bayrak ile 25. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda 3 bin metre engellide bronz madalya kazanan Türkan Erişmiş, sakatlıkları sebebiyle Türkiye’yi Berlin’de temsil edemeyecek.

Berlin’de ay-yıldızlı formayı giyecek

atletler şöyle:

Bayanlar: Almitu Bekele Degfa (5000 metre), Aslı Çakır (1500 metre-3000 metre engelli), Elvan Abeylegesse (5000 metre-10000 metre), Karin Melis Mey (Uzun atlama), Nevin Yanıt (100 metre engelli), Yeliz Kurt (800 metre).

Erkekler: Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Eşref Apak (Çekiç atma), Fatih Avan (Cirit atma).

Şampiyonanın ilk gününde, Elvan’ın 10 bin metredeki final koşusu TSİ 20.25’te, Aslı Çakır’ın 3000 metre engellideki seçmesi TSİ 11.50’de, çekiççi Eşref Apak’ın ise seçmesi, TSİ 14.20’de başlayacak.

15.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Elvan’dan altın bekliyoruz

  Enkaz altından Dünya ŞampiyonluğunA

  Uluslararası Yelken Yarışları başlıyor

  Cim Bom Bom Horoz’la kapışıyor

  Sivasspor’un zorlu 11 günü

  Ümit Özat: Her şey yolunda, iyiyim

  Turkcell Süper Lig 2. hafta maçları

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.