16 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Şarkın entelektüelleri İstanbul için buluştu

DÜZENLENEN söyleşi ile İstanbul düşüncelerini anlatan yazarlar “Doğulu Yazarlar Gözüyle İstanbul” kitabının imza gününe katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları’nın araştırma serisinden çıkan “Doğulu Yazarlar Gözüyle İstanbul” kitabında İstanbul’a ilişkin yazıları bulunan 13 doğulu entelektüel İstanbul’da buluştu. Önceki gün düzenlenen yemekte kitabın içeriği ve Doğulu yazarların İstanbul’a bakışı konusunda bilgi veren İ.B.B. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, İstanbul’un önemine değinerek, “İstanbul’un dünya kültürüne katma değeri çok önemli. İstanbul’da yaşadığımız için bu değerin farkına pek varamıyoruz. Bu yüzden önce batılı yazarların İstanbul’a bakışını anlatan bir kitap ortaya koyduk. Gazetecilerin İstanbul’u anlatımlarını kitaplaştırdık. Şimdi de doğulu yazarların İstanbul düşüncelerini kitaplaştırdık. İstanbul, tarihi jeostratejik konumu itibariyle dünyanın en güzel şehri. İstanbul’u tanıyan yazarlar da bunu ifade ediyor.” dedi.

Doğulu Yazarlar Gözüyle İstanbul kitabında bir makalesi bulunan İstanbul, Pakistanlı yazar Amer Houssein ise İstanbul’u mükemmel bir şehir olarak nitelendirdi. Londra’da yaşadığını ancak doğulu bir yazar olduğunu ifade eden Amer Houssein, “İstanbul doğu ile batının bir karışımı. İkisinin karışımı olunca tam anlamıyla bir mükemmellik kazanıyor. İstanbul’u gezdim, çok beğendim. Genç yazarlarla buluşma imkânım oldu. İstanbul’a tekrar gelmek için fırsat kolluyorum.” şeklinde konuştu.

“Batılı Yazarlar Gözüyle İstanbul”, “Gazeteci Gözüyle İstanbul” kitaplarının ardından yayımlanan “Doğulu Yazarlar gözüyle İstanbul” kitabı İslâm dünyasının entelektüel hayatında ağırlığı olan isimlerin İstanbul’a sevdalarını dillendirdikleri yazılardan oluşuyor. Eserde yazarlar, kişisel deneyimlerinden, İstanbul’u yaşamışlıklarından yola çıkarak farklı bir İstanbul resmi çiziyor. Kitapta yazısı bulunan doğulu yazarlar ise şunlar: Hoda Barakat (Lübnan), Jamal Manjoub (Sudan), Adonis (Suriye), İmane Humeyden Younes (Lübnan), Salma Jayyusi (Filistin), Reza Baraheni (İran), Amer Houssein, (Pakistan), Hamid Dabashi (İran), Gamal Gitani (Mısır), Shamsur Rahman Faragi (Hindistan), Abir Zaki (Suudi Arabistan), Muhammed Sıddık ( Irak), Miral Al Tahavi (Mısır). İstanbul/cihan

16.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şarkın entelektüelleri İstanbul için buluştu

  Türk çalgıları yetim kaldı

  “FAKR-U ZARURET İÇİNDE ÖLDÜ”

  Cem Yılmaz vefasını gösterdi

  Şam Radyosu 51 yıldır Türkçe sesleniyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.