18 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

ELVAN'I ‘GÜNAH KEÇİSİ’ YAPTILAR

TÜRK atletizm tarihinde adeta rüyaları gerçeğe dönüştürerek, pistlerde büyük başarılara imza atan, Türkiye'ye dünya rekorları, olimpiyat madalyaları hediye eden, ancak bir türlü ''devşirme sporcu'' sıfatından kurtulamayan Etiyopya asıllı milli atlet Elvan Abeylegesse, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası 10 bin metre finalinde aşil tendonunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle yarışı terk edince, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Berlin'de yarışın tamamlanmasına 7 tur kala acı içinde pisti terk eden Elvan'ın bu hareketi, Türkiye'nin şampiyonadaki en büyük madalya umudu olduğu için hemen sorgulanmaya başlandı. Alınan bilgiye göre, ''Antrenörünü dinlemedi'', ''Kendini yaktı'', ''Sakatlığını gizledi'' eleştirileriyle adeta yıkılan Abeylegesse, yakın çevresine, yarışması mucizelere kalan 5 bin metre elemelerinden önce, Berlin'deki tedavisini yarıda kesip Türkiye'ye dönmek istediğini ifade etti.

ARKADAŞLARINDAN YAKIN İLGİ GÖSTERDİ

Yıllardır, ''devşirme olduğu için milli takım sporcuları tarafından istenmediği'' yorumları yapılan Elvan'a, sakatlanarak terk ettiği 10 bin metre finalinden sonra en büyük desteği ay-yıldızlı takım arkadaşları verdi. Elvan'ın başarısını izlemek üzere Berlin Olimpiyat Stadı'nda yerlerini alan milli takım sporcuları, rekortmen atletin yarışı terk etmesiyle birlikte pist kenarına gelerek, Elvan'a destek verdiler ve üzüntüsünü paylaştılar.

Milli atleti Berlin'de yalnız bırakmayan takımı ENKA Spor Kulübü'nün yöneticilerinin, büyük üzüntü yaşadıkları 10 bin metre finalinin ardından, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin bundan sonraki kariyeri için radikal önlemler almak üzere harekete geçtiği bildirildi.Başta Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara olmak üzere, kulüp başkanı Alparslan Tansu ve kulüp müdürü Ekrem Ay, her zaman yanında olduklarını ifade ettikleri milli atlete, moralini bozmaması tavsiyesinde bulundular. Enka'nın üst düzey yöneticileri, radikal önlemleri süratle gündemlerine alırken, federasyondan ücret alan milli sporcunun çalıştırıcısı Mykola Kolodyeyev'i kulüp antrenörlüğüne başlatmak ve rekortmen sporcuya özel sağlık ekibi kurmak gibi önemli icraatları hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Milli atlet Abeylegesse'nin yeni antrenörüMykola Kolodyeyev'in, ''1999'dan bu yana gerek kulübü, gerek milli takım, bu kızdan sürekli verim almış. Elvan, ara vermeden sürekli koşmuş. 38-40 kiloluk bu kızın biraz dinlenmesi lazım'' dediği ve milli atletin belli bir süre yarış koşmaması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Gökhan Akengin / Ankara

18.08.2009


 

Sivas'ın en kötü başlangıcı

SÜPER Lig'de 5. sezonunu yaşayan Sivasspor, bu sezon ilk 2 haftada Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilerek, geride kalan 4 sezona göre kötü bir başlangıç yaptı. Süper Lig'de 2005-2006 sezonundan bu yana mücadele eden Sivasspor, ligdeki en kötü başlangıcını bu sezon yaparken, ilk kez 2. haftayı ''sıfır'' puanla kapadı. İlk 2 haftada şampiyonluğun güçlü adaylarından Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen Sivasspor, Süper Lig'deki ilk sezonunda 2. hafta sonunda 2, ikinci sezonunda 1, üçüncü sezonunda 6, dördüncü sezonunda ise 4 puan toplamıştı. Özellikle son 2 sezonda şampiyonluk mücadelesi veren, ortaya koyduğu futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Sivasspor, bu sezon 2. haftayı puansız kapayarak hem taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı, hem de futbol otoritelerini şaşırttı.

UYGUN: TRANSFER YAPMALIYIZ

SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, orta sahaya transfer yapmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Uygun, ''Yaşadığımız bu sıkıntı bize pahalıya patlıyor. Başarılarınızdan sonra insanlar sizden daha iyi başarılar bekliyor. Sakatlıklarla birlikte transferde yaşadığımız kaos bizi çok etkiledi'' dedi. Sivasspor güçlü bir camia olduğunu vurgulayan Uygun, ''Milli maç arasında toparlanıp, eski günlerimize döneceğiz. İlk gol bizi demoralize etti. İkinci gol bize yakışmadı. Öyle bir gol yemeyi kabul etmiyorum. Tabii ki bir bardak suda fırtına kopartılacaktır, ama Sivasspor'un denizi çok büyüktür. O gemi yüzmesini her zaman bilecektir'' dedi.

18.08.2009


 

LUGANO İLK İDMANA ÇIKTI

nFENERBAHÇE'DE takıma geri dönen Uruguaylı defans oyuncusu Diego Lugano, ilk antrenmanına katıldı. Çalışma başında takım arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanan Lugano, idmanın tamamında yer aldı. Öte yandan, Lugano'nun takıma dahil olmasıyla birlikte takımdaki geleceği merakla beklenen Edu'nun ise antrenmanda takımdan ayrı koşu yapması dikkati çekti. Sarı-lacivertlilerin antrenmanına, tedavileri yapılan Alex, Mehmet Topuz, Deivid ve Selçuk'un yanı sıra bazı resmi işlemler nedeniyle Ankara'ya giden Cristian katılmadı.

18.08.2009


 

BURSA'NIN GOLCÜSÜ SERCAN YILDIRIM 2'DE 2 YAPTI

nBURSASPOR'UN genç yıldızı, yurt içi ve yurt dışından çok ciddi transfer teklifleri alan Sercan Yıldırım, ilk hafta Kasımpaşa maçında attığı golün ardından dün akşam Eskişehirspor filelerini de havalandırdı ama takımı sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Geçen sezon, teknik direktörlüğe devre arasında Ertuğrul Sağlam'ın getirilmesinin ardından performansında çok ciddi artış olan, attığı gollerle takımının başarısında önemli paya sahip olan Sercan, bu sezona da iyi başladı. Bursaspor'un Kasımpaşa ile oynadığı ve 2-1 kazandığı maçta Zapotocny ile birlikte takımına galibiyeti getiren golleri atan Sercan, Eskişehirspor maçında da elinden geleni yaptı. Eskişehirspor karşısında 2-0 yenik duruma düşen Bursaspor'da, kaptan Ömer Erdoğan farkı 1'e indirirken, Sercan skorda dengeyi sağlayan golü attı. Beraberliği yakalamasına karşın ev sahibi takımın Mehmet Yıldız ile bulduğu gole engel olamayan yeşil-beyazlı takım, sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

18.08.2009


 

Diyarbakır yenilgisinden ders çıkarılmalı..

Daha birinci hafta Sivas galibiyetiyle birden havaya giren Trabzonspor için Diyarbakır yenilgisi şok bir yenilgi oldu. Hani Diyarbakırspor 1 puana oynadı hep. Süreye oynadı, zamanı hovardaca harcadı ama öyle bir dakikada bir gol buldu ki 90.dakikadan sonra Trabzonspor'un o golü çıkarması zordu. Her ne kadar Trabzonspor ilk yarıda iyi oynadı dense de, o iyi oyun gol pozisyonu üretmedi. Golü yan toplardan buldu.

İkinci yarıda Trabzonspor farkı açar, goller bulur diye düşünenler yanıldı. Trabzonspor 2. golü bulmadan rahatlamayacaktı. Bu belli olmuştu. İkinci golü aradı ama 70'de defans hatasından golü yedi. Üçüncü gol ise Egemen'in bir anlık gafletinden meydana geldi. Sivas karşısında rolanti bir oyunla 3 puan kazanan Trabzonspor, sahasında zor maçlar oynayacak. Eğer Bross sadece Umut'u düşünüyorsa bu sezon Avni Aker, en büyük deplasman olur. En çok puan Avni Aker'de kaybedilir.

Orta sahayı kalabalık tutup, rakibi durdurmak isteyen Bross'a bir önerimiz olacak. Diyarbakır'a karşı sahaya önlem alarak çıkarsanız, bu tür maçlar hep böyle biter. On sekizin içinde karşı kaleye en yakın ve gol atmaya en yetenekli oyuncularınla maça başlamak zorundasın. Trabzonspor'un yeni transferlerinden Tjikuzu, dışarı alınana kadar en çok hata yapan ama en çok diri kalan oyuncu oldu. Tek mücadele eden oyuncu oydu ve yaptığı hatalar da her tarafa koşmasından ileri geldi.

Engin, bu haliyle Trabzonspor'un beklentilerini karşılamaz. Colman, geçen sezon olduğu gibi savruk, Ceyhun, yerine ısınmaya çalışıyor. Yattara, Gökhan ve Gabriç kadroya girdiğinde durum ne olur bilemem ama Trabzonspor geçen sezondan daha hazır bir görüntü vermek zorunda. İkinci haftadır diyerek bu maç belki hoşgörülebilir. Rakipler kazanırken, hazır bir takımla Trabzonspor'un Diyarbakır'a karşı daha baskılı oynaması gerekiyordu. Önemli olan baskılı oynayamamak ve sadece dış şutlardan gol bulmaya çalışmak.

Birinci hafta galip gelince göklere çıkarmamak gerektiğini ifade ettik, ikinci hafta kaybedince de yerin dibine sokmamak lazım. Bu maçların telafisi var. Yeter ki Trabzonsporlu oyuncular, bu tür maçlardan dersler çıkarsın. Bross kontrollü oyunu seven bir antrenör. Bu zamanla Trabzonspor'a artı şeyler kazandırır ama Diyarbakır gibi rakiplerle oynarken goller atmak için sahaya çıkacaksınız. Trabzonspor eğer bu şekilde oynamaya devam ederse kendi sahasında en fazla puan veren şampiyonluk adayı olur.

KADİR BIYIKLI - kadir@fon

18.08.2009


 

Daum: Alex uzun bir süre sahada yok

SİVASSPOR maçının 8. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Alex, Fenerbahçe'nin FC Sion ile 20 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play off ilk maçında forma giyemeyecek. Daum, Alex'in sakatlığıyla ilgili soru üzerine, ''Maalesef Alex, Sion maçında oynayamayacak. Sakatlığı sanırım daha uzun sürecek. Geçmiş olsun diyorum'' dedi. Daum, atılan goller içinde en güzelinin Dos Santos'un attığı 3. gol olduğunu, ancak her golün kendine göre güzelliği olduğunu söyledi.

GOL YEMEDEN LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunda kendi sahasında oynadığı ilk lig maçında Sivasspor'u 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek, 3 puan aldı. Ligin ilk haftasında Denizlispor'u 2-0 yenen sarı-lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor'u da 3-0 yenerek, ligin 2. haftası sonunda puanını 6'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ligde ilk iki haftada rakip filelere 5 gol atan Fenerbahçe, henüz kalesinde gol görmedi.

SİVAS'A İSTANBUL'DA GEÇİT YOK

Sivasspor'a ligde İstanbul'da hiç yenilmeyen Fenerbahçe, rakibine Kadıköy'de yine yenilmedi. İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 5 maçtan 4'ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 maç berabere sonuçlandı. Sivasspor'un Turkcell Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 9 maçtan 6'sını Fenerbahçe, 1'ini Sivasspor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

18.08.2009


 

Emre: En güzel gol Santos'un Santos: Yüzde 70 oynuyorum

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Sivasspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu galibiyet bizim için iyi oldu. İlk yarıda istediğimiz futbolu sergileyemedik ama ikinci yarıda taraftarımızın desteğiyle iyi bir Fenerbahçe vardı sahada'' dedi. Kornerden attığı gol için de Emre, ''Çok gol atmıyorum. Kadıköy'de gol atmak güzelmiş'' derken, Dos Santos'un attığı gol için ise ''Santos çok kaliteli bir oyuncu. En güzel golü o attı'' dedi.

SANTOS: UYUM SAĞLIYORUM

Fenerbahçe'nin Sivasspor karşısında 3. golüne imza atan Brezilyalı oyuncu Andre dos Santos ise, Fenerbahçe taraftarı karşısında çok heyecanlandığını ve tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Brezilyalı oyuncu, Sivasspor maçını ve attığı golü şöyle yorumladı: "Çok güzel duygular yaşadım. Zorlu bir rakibe karşı oynadık. Onurlu bir duruş sergilediler. Umarım bu maçta attığım gibi güzel goller atabilirim. Önemli olan benim golüm değil 3 puan almamızdı. Şu an yüzde 70 performansımı kullanıyorum. Ülkem dışında çıkıp futbol oynamamıştım, bunun sıkıntısını ufak tefek de olsa yaşıyorum. Ben yönetimime teşekkür ediyorum. Bize destek veriyorlar. Bize o kadar çok yardım ediyorlar ki bu adaptasyon sürecinin hızlanmasına yardımcı oluyorlar."

BARONİ AİLESİNİ GETİRİYOR

Brezilyalı futbolcu Cristian Borani ise, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, kendi performansı hakkında da henüz adaptasyon sorunu yaşadığını söyledi. Zamana ihtiyacı olduğunu dile getiren Baroni, takım olarak iyi oynadıklarını ifade etti. Maçtan sonra sahada antrenman yaptığını kaydeden Baroni, "Ailemin Türkiye'ye gelmesi için Ankara'ya gidip bazı evrakları imzalamam gerekiyor. Hocamdan izin aldım" diyerek sözlerini tamamladı.

18.08.2009


 

ELVAN'A ETİYOPYA'DA ANTRENMAN PİSTİ VERİLMEDİ

ÖTE yandan, Elvan'a dünya şampiyonası öncesi kamp yaptığı Etiyopya'da pist verilmemesinin arkasından, ''milli atletin her şampiyonada eski yurttaşları için tehlike arz etmesi'' çıktı. Türkiye'nin Adis Ababa Büyükelçisi'nin dahi araya girmesine karşın, milli atletin pist çalışması için talepte bulunduğu International Community School (ICS) yöneticilerinin, gördükleri baskı karşısında Elvan'a tesislerde antrenman izni vermediği öğrenildi. Adis Ababa'daki uluslararası standartlara uygun tek pist olan ICS pistinde Elvan'ı çalıştırmak istemeyenlerin, okul yönetimine, ''Bu kız burada çalışıp bizim çocuklarımızı geçiyor'' şeklinde baskı yaptıkları ve milli atletin bu nedenle toprakta çalışmak zorunda kaldığı belirtildi.

18.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.