21 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

BARIŞ VE HUZUR İÇİN

Toplumda birlik ve beraberlik ile sosyal barışın sağlanmasında Ramazan ayının özel bir önem arz ettiğini belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, son günlerde başlatılan demokratik açılım çalışmalarının Ramazan ikliminde daha da gelişeceğine inandığını dile getirdi. Şenocak, “İslâmın bir adı da barıştır. Barış ve huzur içinde yaşamak temel ihtiyaçtır” dedi.

DİN ÂLİMLERİ

Şenocak, “Kürt ve Güneydoğu sorunu adları altında medyada ve hatta devletin üst kademelerinde tartışılan sorunun çözümünde asıl unsurlar herkes tarafından unutulmaktadır. Ülkemizi gerçek huzura, barışa ve kardeşliğe götürecek asıl unsurlar din âlimleridir. Din âlimlerimizin fikir ve görüşlerinden yararlanılarak sorun çözüme kavuşturulabilir” dedi.

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfi Şenocak, sorunun çözümünde asıl unsurların unutulduğunu belirterek, “Ülkemizi gerçek huzura, barışa ve kardeşliğe götürecek asıl unsurlar din âlimleridir. Din âlimlerimizin fikir ve görüşlerinden yararlanılarak sorun çözüme kavuşturulabilir” dedi. Ramazan ayı münasebetiyle tebrik mesajı yayınlayan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Ramazan Ayının başlamasını kutladı ve bereketinden istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Toplumda manevi bir iklimin oluştuğu mübarek Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını dile getiren Şenocak, insanların yardımlaşma ve kaynaşma duygularının arttığı bu ayda birbirimize olan dostluk ve kardeşlik duygularının kuvvetlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Toplumda birlik ve beraberlik ile sosyal barışın sağlanmasında Ramazan ayının özel bir önem arz ettiğini belirten Şenocak, Ramazan ayının toplumsal barışı gerçekleştirecek pek çok değeri bünyesinde barındırdığına işaret eti. Şenocak, hükümet tarafından başlatılan demokratik açılımın Ramazan ayının birlik ve beraberlik ikliminde daha da gelişeceğine inandığını dile getirdi.

“İSLÂM’IN BİR ADI DA BARIŞTIR”

On yıllardan beri devam eden, binlerce insanın hayatına, onarılmaz acılara, maddî ve manevî kayıplara mal olan, toplumsal dokumuzu bozan, ülkeyi etnik çatışmaların eşiğine getiren Kürt sorununun adil, demokratik, barışçı çözümü için atılan adımları desteklediklerini söyleyen Şenocak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yıllardır ülkemizde yaşanan olaylar ve var olan huzursuzlukların giderilmesi için son günlerde; demokratik açılım, Kürt açılımı, Kürt sorunu ve Güneydoğu sorunu adları altında medyada ve hatta devletin üst kademelerinde tartışılan sorunun çözümünde asıl unsurlar herkes tarafından unutulmaktadırlar. Ülkemizi gerçek huzura, barışa ve kardeşliğe götürecek asıl unsurlar din alimleridir. Din âlimlerimizin fikir ve görüşlerinden yararlanılarak sorun çözüme kavuşturulabilir. İslâm’ın bir adı da barıştır. İslâm, barışı öncelik olarak kabul eder, tercihini barıştan yana yapar. Barış ve huzur içinde yaşamak en temel insanî ihtiyaçtır.”

“KUR’ÂN-I KERİM’İN

KÜRTÇE VE DİĞER DİLLERDE MEALLERİ BASILMALI”

HÜKÜMETİN başlattığı demokratik açılım çerçevesinde toplumda oluşan mutabakatın yayılması için öncelikli olarak Kur’ân-ı Kerim’in Kürtçe ve diğer dillerde meallerinin basılmasını gerektiğini ifade eden Şenocak, camilerde Kürtçe vaaz verilmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bölgenin ekseriyeti Şafi olduğundan bu mezhepten imamların atamasının halkla devlet arasında bir köprü oluşturacağını kaydetti.

Şenocak, demokratik açılımın sadece Güneydoğu için değil, bütün Türkiye genelinde bireysel hak ve özgürlüklerin 72 milyonun tamamı için Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesi, her birey için ve her kesim için genel bir demokratikleşme ve hukuk devletinin gerçekleşmesi olduğunu vurguladı. Şenocak, “Bunun için, Türkiye demokrasisinin başta ifade ve örgütlenme özgürlükleri olmak üzere, temel haklar ve hürriyetler konusunda evrensel standartlara kavuşması şarttır” diye konuştu.

21.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BARIŞ VE HUZUR İÇİN

  Husumet camide bitti

  Müslüman kadınlardan edep dersi almalıyız

  Plajları CHP kapattı, biz açtık

  Rusya ile sorun bitmedi

  Birleştiren değerleri esas alalım

  233 yıllık 1. Abdülhamid türbesi 1 milyon TL’ye restore edildi

  2 itfaiye eri şehit oldu

  127 ülkeden 18 bini aşkın yabancı öğrenci var

  30 gazeteciye yurtdışında dil öğrenimi

  TRT, 6 ülkeden canlı yayın yapacak

  Muhtarların yetkisi arttırılacak

  Ergün: Özel sektör eliyle kalkınacağız

  Polis memuruna, 16.8 yıl hapis

  Adana'da, şehit polisin katil zanlıları tutuklandı

  Karabulut cinayetinde 9 kişi emniyette

  EPDK, akaryakıtta taban fiyatı düşürdü

  Finlandiya’da, “korsan partisi”

  Dünyada sekizinci yüz nakli yapıldı

  İnternet kullanıcı sayısı 1,5 milyarı geçti

  Akarsularda cıva tehlikesi

  Kızılcık, C vitamini deposu

  3G’de kotayı aşmamak elinizde

  Japonlar, dayanıklı pirinç üretecek

  Her liseye bir polis

  Ramazan ekranında çocuklar unutulmadı

  Engelliler yardım bekliyor

  Tiryakiler sahurda da denetlenecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.