21 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Müslüman kadınlardan edep dersi almalıyız

İtalya’da ana muhalefetteki Demokrat Parti’nin Veneto Bölgesi Kadınlar Kolu Başkanı Agostini, “Aramızda yaşayan Müslüman kadınlardaki ar duygusunun, yitirilmiş değerlerimize yeniden keşfetmemizi sağlayabileceğine inanıyorum” dedi.

İtalya’da, Verona şehrinde başlayan haşema tartışması ülke geneline yayıldı. Kuzey Birliği Partisi (KBP), kimi Müslüman kadınların tesettür kuralına uyma gerekçesiyle kullandıkları haşemaya yasak getirmeyi yeğlerken, merkez sol muhalefet ise farklılıklara saygı ve hoşgörü çağrısında bulundu. Merkez sağ iktidarın koalisyon ortağı KBP yönetimindeki Varallo Sesia beldesinde, havuzlara haşemayla girmesi yasaklandı. Piemonte bölgesinde bulunan beldenin yerel yönetimi, haşema kullanan kadınlara 500 Avro para cezası kesilmesini kararlaştırdı. Ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti’nin (DP) Veneto Bölgesi Kadınlar Kolu Başkanı Tiziana Agostini ise Müslüman kadınların örtünmelerinin de bir hak olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Agostini, KBP’nin haşema yasağını eleştirerek, ‘’Kendisini liberal olarak tanımlayan yöneticilere, yürürlükteki yasalara ve örfe aykırı olmaması şartıyla, açılma kadar örtünme hakkına da korumaları gerektiğini hatırlatmak isterim’’ dedi.

Agostini, ‘’Günümüzün dekolte İtalya’sında bedenini satan kadından çok örtünen kadından utanç duyuluyor. Kadınlar olarak bu konu üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Aramızda yaşayan Müslüman kadınlardaki ar duygusunun, bize pek çok şey öğretebileceğine ve yitirilmiş değerlerimizi yeniden keşfetmemizi sağlayabileceğine inanıyorum’’ diye konuştu. DP Verona Milletvekili Daniela Sbrollini de haşemanın hoşgörü eğitimi için bir araç olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Sbrollini, ‘’Havuzda haşemalı bir kadına rastladığımızda, bunu çocuklarımıza kültürel farklılığı açıklamada bir araç olarak kullanabilmeliyiz. Kimi belediye başkanlarının göçmen kadınları kastederek, ‘Gidip kendi ülkelerinde yüzsünler’ demelerini esefle karşılıyorum. Havuza haşemayla girdiler diye, değerlerimize ve haklarımıza zarar verildiği iddiası doğru değil’’ dedi. Bologna şehrinde kimi havuzların işletmecisi olan So.Ge.Se. adlı şirket ise kimi Müslümanlar’dan gelen istek üzerine hijyen kurallarına uygun haşema hazırlatmış olduklarını açıkladı. Şirketin halkla ilişkiler sorumlusu Monica Crovetti, ‘’Bizim havuzlarımızda, likradan üretilen bu haşemaların kullanılmasında bir sorun yok. Müslümanlar’dan, havuzların belirli saatlerde yalnızca kadınlara açılmasını isteyen birkaç elektronik posta da aldık. Ama yeterince istek gelmediği için şu an bunu yapabilecek durumda değiliz’’ diye konuştu. Roma / aa

21.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BARIŞ VE HUZUR İÇİN

  Husumet camide bitti

  Müslüman kadınlardan edep dersi almalıyız

  Plajları CHP kapattı, biz açtık

  Rusya ile sorun bitmedi

  Birleştiren değerleri esas alalım

  233 yıllık 1. Abdülhamid türbesi 1 milyon TL’ye restore edildi

  2 itfaiye eri şehit oldu

  127 ülkeden 18 bini aşkın yabancı öğrenci var

  30 gazeteciye yurtdışında dil öğrenimi

  TRT, 6 ülkeden canlı yayın yapacak

  Muhtarların yetkisi arttırılacak

  Ergün: Özel sektör eliyle kalkınacağız

  Polis memuruna, 16.8 yıl hapis

  Adana'da, şehit polisin katil zanlıları tutuklandı

  Karabulut cinayetinde 9 kişi emniyette

  EPDK, akaryakıtta taban fiyatı düşürdü

  Finlandiya’da, “korsan partisi”

  Dünyada sekizinci yüz nakli yapıldı

  İnternet kullanıcı sayısı 1,5 milyarı geçti

  Akarsularda cıva tehlikesi

  Kızılcık, C vitamini deposu

  3G’de kotayı aşmamak elinizde

  Japonlar, dayanıklı pirinç üretecek

  Her liseye bir polis

  Ramazan ekranında çocuklar unutulmadı

  Engelliler yardım bekliyor

  Tiryakiler sahurda da denetlenecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.