23 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Müslüman azınlıklarla ilgili danışmanlığını yapan Kasım El Masrî, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yetkililerle görüştüklerini ve olaylarla ilgili sergiyi gezdiklerini, ancak halkla temasta bulunamadıklarını söyledi.

ÇİNLİ MÜSLÜMANLAR HÜR

İKT heyetinin bölgedeki incelemeleri kapsamında buradan Hui milliyetinden Müslümanların yaşadığı Ningşia Hui Özerk Bölgesinin merkezi Yinçuan'a da gittiklerini belirten El Masrî, oradaki atmosferin daha özgür olduğu değerlendirmesini yaptı.

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Müslüman azınlıklarla ilgili danışmanlığını yapan Kasım El Masri, 5 Temmuzda Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de meydana gelen olayların kökenindeki sebeplerden birinin Uygurların düşük hayat standardı olduğunu belirtti. Olayların sebebinin yalnızca kışkırtıcıların veya dış güçlerin desteğiyle açıklanamayacağını savunan Kasım El Masri, Pekin’de Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin’deki temasları sırasında Çinli yetkililerle her görüşmesinde olayların kökeninde başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere başka sorunlar da bulunduğunu aktardığını söyledi.

Çinli yetkililerin ekonomik dengesizliği hızlı ekonomik gelişmenin olumsuz yanı olarak gördüklerini ifade eden Kasım El Masri, temasları sırasında muhataplarına Çin’de din konusunda duydukları kısıtlamaları da sorduklarını anlattı.

Kasım El Masri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yetkililerle görüştüklerini ve olaylarla ilgili sergiyi gezdiklerini, ancak halkla temasta bulunamadıklarını kaydetti. Buradan Hui milliyetinden Müslümanların yaşadığı Ningşia Hui Özerk Bölgesi’nin merkezi Yinçuan’a da gittiklerini söyleyen Kasım El Masri, Yinçuan’daki atmosferin daha özgür olduğu değerlendirmesini yaparak, bunun Sincan bölgesinin şu anda hassas bir dönemde olmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu’nun Çin ziyareti için hazırlık yaptıklarını belirten El Masri, Pekin’de aralarında Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli’nin de bulunduğu İKT üyesi ülkelerin büyükelçilerine Çin’deki temasları hakkında bilgi verdi. Urumçi / aa

23.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

  Pekin’de coşku

  ABD yine çocuk öldürdü

  ‘Nabucco ile AB’yi hak ettik’

  Çin’de, ilk teravih heyecanı

  Megrahi: Kendimi aklayacağım

  Özbekistan camileri tıklım tıklım

  Darfur’da direniş grupları işbirliği yapacak

  Diyanet'ten, Odesa’ya imam

  AB, Afganistan seçimlerinden memnun

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.