23 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Ramazan

Yolculuk

Karayollarında ilerledikçe tabelâlarda beliren rakamlardan, ulaşacağınız yere ne kadar mesafe kaldığını anlarsınız. Dilerseniz, aracınızın durumuna göre hız yapar veya yavaşlarsınız. Vaktiniz müsâitse istediğiniz bir yerde çay molası bile verebilirsiniz, geri dönüşü olan bu yolda.

İlerleyişin rakamsal ifadelerle göstergeleridir, ömür sermayesinden tükettiğimiz yıllar. Hayat gece-gündüz devam eden yolculuğumuzdur. Geriye dönüş imkânsız, durmak ne mümkün!

Zaman durmuyor, zaman geçiyor. Zaman bizleri de takıp koluna götürüyor. Eksilerek çoğalarak, kaybederek kazanarak gidiyoruz. Sürekli yol alıyoruz; otururken, yatarken, yürürken, koşarken her an her yerde seyahat hâlindeyiz, gidiyoruz, dünyamızda bizimle beraber gidiyor.

Dünkü biz ile bugünkü biz (fizyolojik olarak) aynı yerde miyiz? Ya dün ile önceki gün, daha önceki günler, haftalar, yıllar? Çocukken çektirdiğimiz resim ile şimdiki biz aynı mıyız?

Zaman değiştirmiyor mu çehreleri? Kavramlar ona yüklediğimiz anlamlara göre şekillenmiyor mu? Bir çocuğun gözünden görebiliyor musunuz dünyayı? Bir ihtiyarın hatıralarında bulabilir misiniz kendinizi? Az önceki zamana sizi geri götürecek bir vasıta icat edilmiş midir?

Zaman düşündürüyor, zaman imtihan ediyor. Son bir yıl içinde bir yanlış kaç yanlış getirdi, bir doğru kaç yanlış götürdü hayatımızdan? Son bir yılda nereden nereye geldik, ne kaybettik, ne kazandık sahi?

NADİ AKSOY

23.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Yolculuk

  Üstadın ‘hayat’ telâkkisi

  Seni özledim!

  Divan şiirinde Ramazan

  Hz. İsa’nın (as) ölüleri diriltmesi

  ‘Umulur ki sizin kerih gördüğünüzde hayır vardır’

  Sosyal hayatı bozan şeytânî bir desise: Bir kötülükle bütün iyilikleri örtmek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.