24 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Memurlar zammı bekliyor

HÜKÜMETİN, toplu görüşmelerin 25 Ağustos Salı günü yapılacak 5. turuna memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam teklifiyle gelmesi bekleniyor.

Önceden belirlenen gündem gereği toplu görüşmelerin 25 Ağustos Salı günkü toplantısında, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusu ele alınacak. Hükümetin, görüşmede, memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki teklifini sendikalara sunması bekleniyor. Memur-Sen, gelecek yıl kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 11 zam yapılmasını talep ediyor. Konfederasyon ayrıca memurlara en az 80 lira ek ödeme yapılmasını, sendika üyesi kamu görevlilere verilen 10 liranın 28 liraya çıkarılmasını, kamu çalışanlarının dahil olduğu gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesini, eğer vergi indirimi yapılmazsa kamu çalışanlarına 6 ayda bir 600 lira kriz çeki verilmesini, eşi çalışmayan kamu çalışanlarına verilen 83 liralık aile yardımının 131 liraya çekilmesini istiyor. Memur-Sen, en düşük memur maaşının bin 360 TL’ye yükseltilmesini hedefliyor.

Türkiye Kamu-Sen, ek ödeme oranlarına 21 puan eklenmek suretiyle eski adı denge tazminatı olan ek ödemelerin 110 TL artırılmasını, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına 200 TL net seyyanen zam yapılmasını ve sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen 10 TL toplu görüşme priminin 50 TL’ye çıkarılmasını talep ediyor. Konfederasyonun zam talebiyle halen en düşük bin 19 TL olan kamu çalışanı maaşının, bin 219 TL’ye çekilmesi amaçlanıyor.

KESK ise kamu çalışanlarına, aynı zamanda emekliler ve asgari ücretliler için de esas olmak üzere en az bin 500 lira ‘’temel ücret’’ ödenmesini istiyor. KESK’in talepleri arasında işsizlere açlık sınırında ‘’yurttaşlık payı’’ ödenmesi, gelir vergisi oranlarının yüzde 10 azaltılması gibi mali talepler yer alıyor.

24.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Memurlar zammı bekliyor

  İstihdam büroları, 16 bin kişiyi işe yerleştirdi

  TASİŞ, ürünlerini esnaf da satabilecek

  Fakirin kıyması kafa etinden

  Bursa’nın tekstil ihracatı geriledi

  TOKİ, Kayabaşı’nda satışlara yeniden başlıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.