27 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

İftarda gösteriş olmaz

DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit, “İftar sofraları, çok şaşalı, gösterişli, başka insanların üzülmesine neden olacak düzeyde olmamalı” dedi.

İsrafın ne zaman olursa olsun haram olduğunu dile getiren Yiğit, “Bu kutsal adına yapılsa da haramdır. Sofralar, çok aşırıya kaçmamak koşuluyla, imkânlarımız ile doğru orantılı olmalı. Dinimiz her türlü aşırılığı yasaklamıştır” diye konuştu.

Dr. Yaşar Yiğit, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, orucun bir paylaşım olduğuna, İslâm dinini temel öğretilerinin de paylaşım üzerine kurulduğuna dikkat çekti.

Ramazan’da bir tas çorba ya da bir parça ekmeği bile paylaşma özverisinin gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan “İftar sofralarına bu anlamda yeni bir ivme ve işlerlik kazandırmak durumundayız.” diye konuştu. Yiğit, “Belki eskisi kadar evlerimiz buna uygun değil. Ama şartları biraz zorlayarak, komşularımız ve yakın diyalog içinde olduğumuz insanları, bir parça ekmek, bir çanak çorbayla da olsa iftar ettirelim. Paylaşma özverisini hem kendimiz kazanmalı, hem de diğer insanlara bunu bir mesaj olarak vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Yiğit, iftar sofralarının sadece açlığın giderildiği bir yer değil, sevginin paylaşıldığı, birlikteliğin perçinlendiği yerler olması gerektiğini aktardı.

İslâm’ın tertip ettiği her organizasyonda mutlaka bir arka plan olduğuna vurgu yapan Yiğit, “ İslâm dini iftar sofrasını önemsiyorsa, burada asıl önemsediği yemekten ziyade insanların bir araya gelerek kederlerini paylaşabilmeleri, dertlerini dinleyebilmeleri. Aslında amaç budur. Oruç, İmsaktan iftara kadar aç durma eğitimi değildir. Oruç, kendimizi frenleyen, irademize ve nefsimize hakim oluşumuzu ifade eder” dedi. Ankara / cihan

27.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  NÖBETTE UYUMANIN CEZASI, BOMBAYLA ÖLÜM

  İşte kardeşlik belgesi

  İftarda gösteriş olmaz

  Vergi düşsün, tavan sürsün

  ABD İstanbul Başkonsolosu'ndan Türkçe ramazan mesajı

  Boğaza köprü değil, tüp geçit yapılsın

  Meclis Başkanı Şahin'in ilk resmî ziyareti KKTC'ye

  Kenton Revani, sofraları tatlandıracak

  İki öğrenciden biri tıp fakültesini kazandı

  Saçını, 37 bin 500 liraya kestiriyor

  İlâçların kötüye kullanımı arttı

  Tarlaları 'güneş' sulayacak

  6 milyon kişi sigaradan ölecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.