27 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE TUR İÇİN SİON'U AĞIRLIYOR

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bugün İsviçre'nin FC Sion takımıyla kendi sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, taraftarının önünde tur atlamak için sahaya çıkıyor. Cenevre'deki ilk maçta rakibini 2-0 yenerek, İstanbul'a avantajlı bir skorla dönen sarı-lacivertliler, bugün FC Sion karşısında turu getirecek skoru elde etmek istiyor. Turkcell Süper Lig'de 3'te 3 yaparak, kayıpsız yoluna devam eden Fenerbahçe, FC Sion'u eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeyi hedefliyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak Fenerbahçe-FC Sion maçını Portekizli hakem Bruno Miguel Duarte Paixao yönetecek. Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde bugün sahasında 77. maçına çıkacak. Bugüne dek evinde yaptığı 76 karşılaşmada 38 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 26 karşılaşmada yenildi, 12 kez de berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 115 gol atarken, kalesinde 90 gol gördü. Bu sezon ilk resmi sınavında kendi sahasında Macaristan'ın Honved takımını 5-1 gibi farklı bir skorla yendi. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Fenerbahçe, Kadıköy'de yaptığı son 18 Avrupa kupası maçının sadece ikisinde yenildi.

27.08.2009


 

G.SARAY LEVADİA ÖNÜNDE RAHAT

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş karşılaşmasında bugün Estonya'nın Levadia takımına konuk olacak. UEFA Avrupa Ligi'ne 2. eleme turundan dahil olan ve FC Tobol ile Maccabi Netanya ekiplerini saf dışı bırakmayı başaran sarı-kırmızılılar, grup maçları öncesi son engel olan Levadia'yı geçmenin arefesinde. İstanbul'da yapılan ilk maçı 5-0 gibi farklı bir skorla kazanan ''Cim Bom'', elde ettiği avantajla rövanş maçını adeta bir turistik geziye çevirdi. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Frank Rijkaard, Estonya'ya 17 kişilik bir kadro götürdü. Sakatlıkları bulanan Keita, Ayhan, Kewell, Hakan Balta, Linderoth ve Serkan Çalık'ın yanı sıra Baros, Volkan, Aykut, Uğur ve Gökhan da kadoya alınmadı. Başkent Tallinn'deki A Le Coq Arena'da TSİ 21.00'de yapılacak mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonu'nda Istvan Vad, György Ring ve Zsolt Attila Szpisjak hakem üçlüsü yönetecek. Kulüp başkanı Adnan Polat ve futbolcular, Atatürk Havalimanı'nda kendilerine sevgi gösterisinde bulunan taraftarlarla resim çektirip, imza verdiler.Galatasaray, İstanbul'da yapılan ilk maçı 5-0 kazanmıştı.

27.08.2009


 

Trabzonspor, Toulouse karşısında moral arıyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, ilk maçta aldığı 3-1'lik yenilginin rövanşında bugün Fransa'nın Toulouse FC takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 82. maçına çıkacak. TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Belçikalı hakem Serge Gumienny ile yardımcıları Mark Simons ve Eric Thiry yönetecek. Takımda, sakatlığı süren Yattara ile kart cezalısı Engin Baytar dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 20 maç, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda 41 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 maç oynadı. Karadeniz ekibi, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 81 maçta, 32 yenilgi, 31 galibiyet ve 18 beraberlik aldı Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 114 gol atarken, kalesinde 122 gol gördü.

27.08.2009


 

Nihat Kahveci yılda 3,5 milyon avro alacak

BEŞİKTAŞ'TA yapılan son transferlerin takım içinde büyük huzursuzluğa yol açtığı, bunun da sahaya yansıdığı iddia edildi. Turkcell Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda yeralan habere göre, Nihat Kahveci'nin yıllık 1 milyonu peşin 3.5 milyon Euro garanti paraya anlaşması, İbrahim Kaş'ın da 1 milyon Euro'ya imza atmasının takımda birikmiş alacaklarını da henüz alamayan diğer futbolcuların tepkisine yol açtığı belirtildi. İbrahim Kaş, geçen sezon Beşiktaş'tan 500 bin lira istemiş, alamayınca da sözleşmesi sona erdiği için sadece 350 bin lira yetiştirme parası karşılığında Getafe'ye transfer olmuştu. Beşiktaş ise futbolcusunu geri alırken Getafe'den alması gereken yetiştirme parasından vazgeçtiği gibi 850 bin Euro da bir yıl kiralama bedeli ödedi. İbrahim Kaş'ın ise bir yıl için 1 milyon Euro alacağı bildirildi.

Birikmiş alacakları da henüz ödenmeyen özellikle yerli futbolcuların ise takımın tecrübeli ismi İbrahim Üzülmez'e şikayetlerini anlattıkları ve "Biz bir yere gitmedik, yıllardır oynuyoruz; gidip de gelenlerin yarısını kadar bile alamıyoruz. Özellikle İbrahim'in kariyeri ortada. Beşiktaş'tan gitmeden oynadığı maçlar da aldığı para da belli. Yurtdışından trensfer edildiği için mi şimdi bu kadar para alıyor" dedikleri belirtildi. Sezon başında Villereal'dan transfer edilen ve yıllık 3, 5 milyon Euro'ya imza atan Nihat'ın da alacağı peşinat olan 1 milyon Euro'yu henüz almadığı ve bu konuyu yöneticilere ilettiği belirtildi. Yöneticilerin ise Nihat'a ay sonuna kadar parayı ödeme konusunda garanti verdikleri ifade edildi.

27.08.2009


 

Beşiktaş'ın Avrupa'daki rakipleri belli oluyor

TÜRKCELL Süper Lig'i geçen sezon ilk sırada tamamlayan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazanan Beşiktaş'ın ''Devler Ligi''ndeki rakipleri bugün belli olacak. Şampiyonlar Ligi'nde grup kuralarının çekimi, bugün TSİ 19.00'da Monaco'da yapılacak.

27.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.