29 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Avrupa Ligi tam dişimize göre

FENERBAHÇE, UEFA Avrupa Ligi'nde (H) Grubu'nda Romanya'nın Steau Bükreş, Hollanda'nın Twente ve Moldova'nın Sheriff takımlarıyla eşleşti.

F.Bahçe ve G.Saray iyi kur'a çekti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde (F) Grubu'nda Yunanistan'ın Panathinaikos, Romanya'nın Dinamo Bükreş ve Avusturya'nın Sturm Graz takımlarıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 15 Eylül'de yapılacak.

29.08.2009


 

SOL BEK GELDİ, GOLCÜ OLDU

FENERBAHÇE'NİN yeni transferlerinden Andre Clarindo Dos Santos, özellikle son maçlarda attığı gollerle dikkati çekiyor.

Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli forma ile çıktığı 8 resmi maçta 5 gol atarak, golcü özelliğiyle ön plana çıktı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi elemelerinde yaptığı 4 maçta 4 gol atan Dos Santos, Turkcell Süper Lig'de de 1 gol kaydetti. Dos Santos, attığı 5 golle, kendisi gibi 5 gol atan İspanyol golcü Güiza ile birlikte takımının bu sezonki en golcü futbolcusu durumunda bulunuyor. Fenerbahçe'nin, 4 Avrupa Kupası, 3 lig ve 1 de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 8 resmi karşılaşmada attığı toplam 20 golün, 10'u Dos Santos-Güiza ikilisinden geldi. Bu ikilinin ardından 3'er golle Alex ve Kazım gelirken, Roberto Carlos, Emre, Gökhan ve Semih'in de birer golü bulunuyor.

SİVASSPOR'A ATTIĞI GOL HAFIZALARDA YER ETTİ

Dos Santos, 8 maçta da ilk 11'de sahaya çıkarken, toplam 704 dakika forma giydi. 6 maçta 90 dakika sahada kalırken, Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçında 83, Macaristan'ın Honved takımı ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında ise 81 dakika oynadı. Fenerbahçe ile çıktığı ilk iki resmi maçta gol atamayan Dos Santos, resmi maçlarda ilk golünü UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Honved karşısında attı. Daha sonra ligde Sivasspor maçında orta sahadan aldığı topla 3 kişiyi çalımlayarak attığı golle herkesin dikkatini çeken Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda FC Sion'a 2 maçta 3 gol kaydetti.

29.08.2009


 

Daum'dan Kazım'a "küfür" uyarısı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, Kazım'ın FC Sion maçı öncesinde gazetecilere hakaret etmesi ile ilgili, hem gazeteciler hem de Kazım açısından konuyu ayrıntılı bir şekilde tekrar konuşacağını söyledi.

Gazeteciler, dün sabah yapılan antrenman sırasında Teknik Direktör Christoph Daum'a Kazım'ın kendilerine hakaret ettiği için şikayet etti. Bunun üzerine Kazım'la saha içerisinde kısa bir süre konuşan Daum, basın mensuplarının yanına gelerek, Kazım'ın bir basın mensubunun kendisi hakkında doğru olmayan bir şeyi yazdığı için sinirlendiğini ve bu hakareti hepsine değil sadece olmayan şeyleri yazan kişiye olduğunu ifade etti Daum ise gazetecilerle hiçbir probleminin olmadığını bildirdi.

29.08.2009


 

ZİCO: BEŞİKTAŞ'I ÇOK İYİ TANIYORUM

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş ile birlikte ''B'' grubunda yer alan CSKA Moskova'nın Brezilyalı teknik direktörü Zico, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Manchester United'i favori olarak sayarsak, gruptan çıkma şansımızın yüzde 33 olduğununa inanıyorum'' dedi.

Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı zamanki gibi yine ulusal liglerin şampiyonu olan takımlarla eşleştiklerini ifade eden Zico, ''İngiltere'nin son lig şampiyonu Manchester United ile oynayacağız ama en başlıca oyuncusundan (Cristiano Ronaldo) yoksun olarak. Türkiye'de çalıştığım dönemden çok iyi tanıdığım Beşiktaş ve yükselen bir takım Wolfsburg var. İyimser bir tablo ama çok çalışmamız gerekiyor'' yorumunda bulundu.

29.08.2009


 

TABATA 8 MİLYON AVRO'YA MALOLDU

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk 3 haftasında istediğini bulamayan ve sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin 'Bize bir 10.5 numara lazım' dediği transfer gerçekleşti.

Siyah - beyazlı yönetim, Gaziantepspor'un başarılı orta saha oyuncusu Tabata ile anlaştı. Delgado'nun sözleşmesini donduran Beşiktaş'ın, Gaziantepsporlu Tabata'yı renklerine bağladığı belirtilirken, Siyah - beyazlıların Gaziantepspor ile 8 milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardığı öğrenildi. Beşiktaş ile Gaziantepspor, Tabata için 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. Tabata'nın ise Beşiktaş'a 3 yıllık imza atacağı ve yıllık 1.3 milyon Euro alacağı belirtildi. Bu arada Beşiktaş Tabata'yı da alarak Gaziantepspor'a bir sezonda toplam 14.5 milyon Euro ödemiş oldu. Kırmızı - siyahlı takımın genç beki İsmail Köybaşı için 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Beşiktaş, Tabata'ya da 8 milyon Euro bonservis ödeyince, Gaziantepspor'un kazandığı para 14.5 milyon Euro'ya çıkmış oldu.

29.08.2009


 

Trabzon'un gizli golcüsü Ceyhun

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Toulouse FC'yi 1-0 yenen Trabzonspor'da, karşılaşmanın tek golünü atan Ceyhun, bu sezon bordo - mavili takıma gol yolunda en fazla katkı sağlayan oyuncu oldu.

Ceyhun Gülselam, lig ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 5 resmi maçta 5 gol atan bordo - mavili takımın 2 golünü kaydetti. Ligin ilk haftasındaki Sivasspor maçında 1 ve dün akşam Toulouse FC maçında da 1 gol olmak üzere 2 gol kaydeden genç orta alan oyuncusu, forvet oyuncularının sessizliğinde takımının en çok gol atan oyuncusu oldu. Trabzonspor'da forvet oyuncuları 5 resmi maçta da gol atma başarası gösteremediler. Toulouse FC maçında forma şansı bulan Gökhan Ünal ve Umut Bulut, bu maçta da gol kaydedemeyerek, ''siftah'' yapamadı. Bordo-mavili takımda orta alan oyuncuları 3 gol atarken, 2 gol de savunma oyuncularından geldi.

Senegalli kaleci Tony Sylva, bu galibiyetin takım ve taraftarlar için motivasyon kaynağı olacağını söyledi. Sylva, yaptığı açıklamada, Toluouse FC karşısında galip geldikleri halde elenmelerinin yazık olduğunu belirterek, ''İki maçta başarabileceğimiz çok şey vardı. Gösterdiğimiz hevese, azme yazık oldu. Bunun nedeni ilk maçta yaptığımız büyük hatalardı. Bunu telafi için sonuna kadar mücadele ettik. Ancak bu kadar yapabildik. İlk maçta yaptığımız hatalar, turu geçemememize mal oldu'' dedi. Ceyhun Gülselam ise, ilk maçta aldıkları 3-1'lik mağlubiyetten sonra turu geçmenin zor olacağını bildiklerini belirterek, ''3 gol atmamız gerekiyordu. İnandık, pes etmedik ama maalesef 3. golü bulamadık'' dedi. Artık önlerine bakıp ligi düşüneceklerini kaydeden Ceyhun, ''Önümüzde Bursaspor ile yapacağımız bir karşılaşma var. O maçta da galip gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

29.08.2009


 

TÜRKİYE-ESTONYA MAÇI BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

TÜRKİYE ve Estonya A milli futbol takımları arasında Kayseri'de oynanacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktı.

2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile Estonya milli takımları, 5 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'de Kadir Has Stadı'nda karşılaşacak. Karşılaşmanın biletleri Ticketturk tarafından, güney ve kuzey tribünleri için 5 lira, doğu tribünü için 10 lira ve batı tribünü için 20 liradan satılacak.

29.08.2009


 

KAYSERİSPOR TAHKİM'DE

Kayserispor, teknik direktör Tolunay Kafkas'ın aldığı ceza nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kuruluna itiraz edecek.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Tolunay Kafkas'a, Galatasaray maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç ceza vermişti.

29.08.2009


 

DİADORA'DAN GÜİZA'YA ÖZEL KRAMPON

İTALYAN spor giyim firması Diadora, Fenerbahçeli futbolcu Daniel Güiza'ya jest yaptı. İspanyol golcünün yeni sezonda giyeceği krampon, futbolcunun özel isteğiyle bu yıl ilk kez beyaz ve açık mavi renkte üretildi.

1970'li yıllarda İtalyan futbolcu Roberto Bettega için dizayn edilen Diadora K-Pro, yeni futbol sezonunda Güiza'nın özel renk seçimiyle üretildi. Diadora'nın 60. kuruluş yılını simgelemek üzere Romen rakamıyla LX kodunu alan K-Pro, Güiza'nın tercihi olarak beyaz üzerine açık mavi tonları içeriyor. Bu rengin tüm dünyada aynı anda satışa sunulduğunu belirten yetkililer, ayakkabının Güiza'nın La Liga'da önceki sezonki gol krallığı unvanını ve İspanya Milli Takımı'ndaki gollerini simgelediğini vurguladılar. LX K-Pro, sadece 270 gram ağırlığıyla dünyanın en hafif kramponlarından biri olarak gösteriliyor.

29.08.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

21.00 Ankaragücü-İstanbul B.B: M.Kamil Abitoğlu 21.00 Kayserispor-Denizlispor: Cüneyt Çakır 21.00 Eskişehirspor-Antalyaspor: Hüseyin Göçek

29.08.2009


 

MARSEL İLHAN ABD AÇIK'TA 3. TURA YÜKSELDİ

SEZONUN son grand slam'i ABD Açık Tenis Turnuvası'na katılan milli sporcu Marsel İlhan, 2. eleme turu maçında, 23 numaralı seribaşı Fransız Sebastien De Chaunac'ı 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek, 3. eleme turuna yükseldi. Marsel İlhan, 3. eleme turunda Brezilyalı Ricardo Mello ile karşılaşacak.

Milli sporcu, grand slam düzeyinde tekler kategorisinde iki maç üst üste kazanan ilk Türk sporcu unvanını aldı.

29.08.2009


 

İSTANBUL BUZ PİSTİ EKİM'DE HİZMETE GİRECEK

İSTANBUL Buz Pateni Kompleksi, 15 yılın ardından, ekim ayında hizmete girecek.

Zeytinburnu'nda yaklaşık 15 yıldır yapımı süren buz pateni kompleksi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Buz Pateni Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa çabalarıyla ekim ayı başında tamamlanacak. Üç bloktan oluşan ve 8 bin 950 metrekarelik alana sahip komplekste, 1'i uluslararası ölçülerde, 2 buz pateni pisti bulunuyor. (A) Blok'ta 1740 metrekarelik, buz hokeyi maçlarının da yapılabileceği bir buz pateni pisti, (C) Blok'ta ise 600 metrekarelik başka bir buz pateni pisti yapıldı.

29.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.