29 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

TCDD: Görülmemİş bİr kaza

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde önceki gün meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak, ‘’Bu kaza demir yollarında hiç rastlanmış bir şey değil’’ dedi. Kazada, 5 kişi ölmüş, 21 kişi de yaralanmıştı. Kazaya sebep olan ve ağır yaralanan kepçe operatörü M. Sait Yılmaz’ın arkadaşı Kadir Dendiz, “Yılmaz’ın çok tecrübeli bir operatör olduğunu, 10 gün önce tatile çıkan arkadaşının yerine çalışmaya başladığını söyledi.


YAŞ SINIRI MECLİS GÜNDEMİNDE

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılarak Kur'ân öğrenimi için 28 Şubat döneminde konulan yaş sınırlamasının kaldı

Okul telâşı başladı

OKULLARIN açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin heyecanı artarken, velilerin de okul alış verişi telâşı, Ramazan Bayramı alış verişi telâşına kar


  Anız yakana teşvik olmasın

BOZOK Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser, tarlada kalan anızların yakılmasının, toprak verimine olumsuz etki yaptığını hatırlatarak, ‘’Devletin verdiği teşvik, anız yakanlar için tekrar elden geçirilip, düşünülmesi lâzım’’ dedi.


  Fakirin 5 liralık iftarı

KONYA'DA Ramazan ayında lokantalarda her çeşit ve her bütçeye uygun iftar mönüsü bulunuyor.


  Harç zammı dâvâlık

ÖĞRENCİ Gençlik Sendikası (Genç-Sen), üniversite harçlarına zam kararının yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle Danıştayda dâvâ açtı.


  İslâma saygılıyım

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye ziyareti çerçevesinde iftar yemeğine katılmasının “dünyanın büyük dinlerinden biri olan İslâmiyete duyduğu saygının açık bir göstergesi olduğunu” söyledi.


  Sağlığın faturası eğitime çıktı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı raporuna göre, sağlık harcamalarındaki “sağlıksızlığın” faturası eğitim harcamalarına kesildi. Sosyal harcamalar içinde sağlık harcamalarının payı artarken eğitim harcamalarının payında belirgin bir düşme olduğuna dikkat çekildi.


  Fikirleri para getirdi

Fikirlerini projelere dönüştüren İzmirli öğrenciler, 2004 yılından bu yana ürettikleri projeler için AB fonlarından 7 milyon avrodan fazla hibe aldı.


  Ergenekon’da 3 tahliye

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci Ergenekon dâvâsının duruşmasıda, ‘’mevcut delil durumu, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve suç vasfının değişme ihtimalini’’ dikkate alınarak, sanıklar Aydın Yüksek, Hayati Özcan ve Süleyman Esen’in tahliyelerine karar verildi.


  Akademisyenler de geçinemiyor

Türk Eğitim-Sen’in bazı üniversitelerde yaptığı araştırmada akademik ve idari personelin büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığı tesbit edildi.


  Başbuğ: Üniter devletin koruyucusuyuz

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Kürt açılımı konusunda “Üniter devlet, ulus devlet” vurgusunu bir kez daha yaptı.


  Kürt açılımı kavgası mahkemelik

Kürt açılımı tartışmaları siyasi parti liderleri arasında dava konusu da oldu. Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dava açıyor.


  Türk: Operasyonlar dursun

DTP lideri Ahmet Türk, Kürt açılımının gündemde olduğu bir dönemde operasyonların durdurulması gerektiğini belirterek “Kürt halkının hassasiyeti göz önünde alınmalıdır” dedi.


  İlk camiye yeşil ışık

Kopenhag belediyesi, Danimarka’nın ilk camisinin yapımına yeşil ışık yaktı. Bir belediye yetkilisi, şehirde havra ve Rus kilisesi bulunduğunu hatırlatarak, “Cami de olması doğal...” dedi.


  TÜRKSAT 4A gelİyor

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay, 2011’de uzaya fırlatılması planlanan TÜRKSAT 4A uydusu için ihale sürecini başlattıklarını belirterek, ‘’Bu yıl sonunda uydunun üretime başlanmasını planlıyoruz’’ dedi.


  Yunanlılardan ormancılığımıza övgü

Atİna’da yayınlanan Elefterotipiya gazetesi, Türkiye’de ormanların korunması politikasını övdü.


  Sigarayı bırakana 4 bin lira ödül

Bİrleşİk Arap Emirlikleri’ndeki Şarja emirliği, Ramazan boyunca sigarayı bırakanları para ve çeşitli ödüllerle mükâfatlandırıyor.


  Ramazan topunun yerini ses bombası aldı

OsmanlI’dan kalan geleneklerden biri olan Ramazan topunun yerini aynı ses bombası aldı. Klâsik olarak topa barut konarak yapılan patlatma yerine, daha güvenli, daha ucuz ve kullanımı kolay ses bombaları tercih edilmeye başlandı.


  İftarı, iki öğünde yeme teklifi

İftarda, az miktarda yağ ve karbonhidrat, yüksek miktarda su içermesi sebebiyle sebze yemekleri ve meyve tavsiye edilirken, yemeğin iki öğünde tüketilmesi öneriliyor.


  Hayvanları, araç içinde bırakmayalım

Hayvan hakları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla daha önce başlattığı ‘’bir kap su’’ ve ‘’beni terk etme’’ kampanyaları dikkati çeken Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), kedi ve köpeklerin araç içinde bırakılmasını önleyecek yeni bir projeye daha imza attı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.