30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Denizli gol için çare arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, puan kayıplarına bir yenisini ekledi.

Çifte kupayla kapattığı geçen sezonun ardından 2009-2010 sezonuna iyi başlayamayan siyah-beyazlılar, 4. haftada 3. beraberliğini alıp 6 puan toplarken, kayıp hanesine ise henüz sezon başında 6 puan yazdırdı. Maçta 2 şutu kale direğinden dönen Beşiktaş'ın gol çabaları sonuç vermedi ve bu sezon ilk kez seyircisinin önünde çıktığı lig maçında taraftarlarını üzdü. Beşiktaş'ın bu sezon ligde yaptığı maçlar, skor açısından oldukça kısır geçiyor. Siyah-beyazlılar, geride kalan 4 haftada 3 gol atarken, kalesinde yalnızca 1 gol gördü. Beşiktaş'ın son 2 maçı golsüz sona erdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Gaziantepspor karşısında düşünmedikleri bir puan kaybıyla karşılaştıklarını söyledi. Denizli, rakipleri karşısında kazanma isteklerini gerçekleştiremediklerini belirterek, ''Bu isteğimiz oyun, tempo ve iştah olarak özellikle ikinci yarıda bir hayli fazlaydı. Bütün bunları gerçekleştirmek için final vuruşunda daha etkili olmalıyız'' diye konuştu. Geçen yıldan daha değişik hücum organizasyonları denediklerini ifade eden deneyimli teknik adam, şunları kaydetti: ''Bunu yapmak zorundayız. Önümüzdeki dönem oynanacak lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi için bilinen hücum aksiyonlarını geliştirmek zorundayız. Zaman zaman bunu başarıyoruz. Gol vuruşları olmayınca, maalesef olmadı. Düşünmediğimiz bir puan kaybıyla karşılaştık. Bunları telafi edecek süre ve bazı değişimler, düşündüklerimizi gerçekleştirmek için yeterli olacak.'' Taraftarların, Ernst'in çıkması sonrası gösterdiği tepkiye değinen Denizli, ''Takımın etkin ayakları iyi gözükmese de oyunda tutmayı tercih ettim. Bu düşüncemin başarıya ulaştığını söyleyemem. Yaptığınız değişikliklerle taraftarları mutlu etmeyebilirsiniz, ancak benim değerlendirmem çok farklı'' dedi.

TABATA TRANSFERİ

Gaziantepspor'dan alınan Tabata'nın transferine de değinen Denizli, Brezilyalı oyuncunun, 3 gün içinde yapmaları gereken tercih olduğunu söyledi. Denizli, 3 aydır türlü kulüplerin futbolcularıyla yakın temasta bulunduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Transferler istediğiniz doğrultuda gelişmiyor. Bazı oyuncuların gelmek istememesi, bazılarının fiyatlarının yüksek olması isteklerimizi yerine getirmiyor. Kulüp bu transferi yaparken oluşan hava bu paraların peşin ödendiği şeklindeydi. Beşiktaş, bu transferleri planlı ve uzun vadeye yayarak yapıyor. Bu paralar 3 yıllık periyotta ödenecek. Tabata en azından Türkiye liginde oynayan ve atmosferi bilen bir oyuncu."

30.08.2009


 

Nihat: Aldığım para kimseyi ilgilendirmez

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli futbolcusu Nihat Kahveci, takımda tek eksiğin gol olduğunu dile getirdi.

Nihat, ''Ama gol atamamamız hoş değil. Türkiye'de golü ne kadar erken bulursanız takımlar açılıyor. Takım olarak az gol yiyoruz. Fazla hata yapmıyoruz. Türkiye'de her oynadığımız maç final niteliğinde'' dedi. Takımın havasını bozduğu yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine ''Aldığım para bazılarını ilgilendirir, bazılarını ilgilendirmez. Takım içinde muhteşem bir atmosfer var. Bazıları az kazanır, bazıları çok kazanır. Girdiğim yerde ne problem yaparım, ne başkaları beni problem görür. Kimsenin, başkasının parasında, şöhretinde gözü yok'' diye konuştu.

30.08.2009


 

Beşiktaş sakin olmalı

Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli olmuş, uzun süredir gündemde olan orta saha transferi (pahalı ve beklenen isim olmamasına rağmen) gerçekleşmiş ve 95 günlük İnönü hasreti sona ermişti. Tribünlerdeki “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif hoş geldin” ve Kızılay’ın “asil davranış”a teşekkür pankartı sosyal duyarlılık konusunda Beşiktaş farkını gösteriyordu.

Nihat Kahveci ve İbrahim Kaş yeniden İnönü'deydi ve bu durum taraftarı oldukça mutlu etmişti. Kaybedilen puanlar ve oynanan oyundan dolayı bozulan moraller, ancak alınacak bir galibiyetle düzelebilirdi. Mustafa Denizli, Gaziantep karşısına olabilecek en iyi kadro ile çıktı. Geçen maçların aksine, galibiyeti arzulayan hırslı, istekli ve mücadeleci bir oyun izledik.

Fakat bir an önce sonuca gitme arzusundaki oyuncular, telaşlı ve gergin göründü. Neredeyse tek kale top oynayıp 2 topun direkten döndüğü bir maçta, girilen gol pozisyonlarından sonuç alınamayınca, karşılaşmanın sonlarına doğru, isabetsiz paslar ve şişirme toplarla bir şeyler yapmaya çalışan dağınık bir takım izledik. Mustafa Denizli’nin yaptığı değişiklikler takıma bir şey kazandırmadı. Sonuçta Beşiktaş istediği, hak ettiği galibiyeti alamadı ve “şenlik” devam etmedi.

Ligin ilk dört haftasında 1 galibiyet, 3 beraberlik. Şampiyonluk iddiasındaki bir takım için kötü bir sonuç. Rakipler kayıpsız giderken oynanan oyun ve alınan sonuçlardan taraftarın mutlu ve umutlu olmaması anlaşılır bir şey. Ancak unutulmamalı ki, Beşiktaş rakiplerine göre sezona daha geç başladı ve takıma yeni katılan futbolcular, henüz uyum sürecinde. Şampiyonluk ve kupa zaferinden sonra “Herkese nasip olmaz Beşiktaşlılık” mesajı veren Beşiktaş taraftarı, sakin olmalı, Yönetime, Mustafa Denizli ve futbolculara destek olmalıdır. Moral bozucu, olumsuz tezahüratlar önemli maçlar öncesinde takıma ancak zarar verir, henüz kaybedilmiş bir şey yok.

NADİ AKSOY

30.08.2009


 

Fenerbahçe Manisa önünde 3 puan arıyor

FENERBAHÇE ile Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de bugün 7. kez karşı karşıya gelecek.

Şükrü Saracoğlu Stadında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Alex, Deivid, Mehmet Topuz ve Deniz Barış bugünkü maçta forma giyemeyecek. Manisaspor'un ligde ilk kez yer aldığı 2005-2006 sezonundan bu yana yapılan 6 maçtan 3'ünü Fenerbahçe, 1'ini Manisaspor kazanırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 13 golüne, Manisaspor 10 golle cevap verdi. Ligde 2005-2006 sezonunda yapılan maçlarda Fenerbahçe, İstanbul'da 2-1, Manisaspor da Manisa'da 5-3'lük skorlarla galip geldi. 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Manisa'da yapılan maçı Fenerbahçe 3-2 kazanırken, İstanbul'daki karşılaşma ise 0-0 bitti. 2007-2008 sezonunda ise ilk yarıda Manisa'da yapılan maç 1-1 tamamlandı, İstanbul'daki karşılaşmayı ise Fenerbahçe 4-1 kazandı.

30.08.2009


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

21.00 Trabzon-Bursa: Bülent Yıldırım 21.00 Fenerbahçe-Manisa: Tolga Özkalfa 21.00 Kasımpaşa-G.Birliği: Abdullah Yılmaz 21.00 Sivas-Diyarbakır: Yunus Yıldırım

30.08.2009


 

İstanbul-Avrupa Yelken Yarışının startını Başbakan Erdoğan verdi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan başlayıp, Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa'nın Brest kentinde son bulacak yelken yarışı ''İstanbul Europa Race''in startını verdi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Beşiktaş'taki Four Seasons Oteli'nin önünden ''Rotayat İstanbul'' adlı tekneyle Ahırkapı açıklarına geldi. Teknede Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yarışın tamamlanacağı Brest kentinin belediye başkanı François Cuillandre, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos Matheu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da yer aldı.

Başbakan Erdoğan, Ahırkapı açıklarında teknenin üst katına çıkarak organizasyon komitesi başkanı Cumali Vaner'den yarışlar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra 3'er dakika arayla 4 el fişek atarak yarışı başlattı. Yarışa katılan tekneler, Başbakan Erdoğan'ın teknesinin önünden teker teker geçerken, Erdoğan ve beraberindekiler de yarışmacılara el salladı. Bu arada, yarış sırasında Ahırkapı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevrede bulunan vatandaşlar ve turistler de organizasyona ilgi gösterdi. Ahırkapı açıklarından zorlu yarışın startını alan ekipler, Nice ve Barcelona şehirlerine uğradıktan sonra 23 Eylül Çarşamba günü Brest'te sona erecek zorlu bir mücadelenin içine girecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleştirilen ve 2 yılda bir düzenlenecek yarışın para ödülü 150 bin avro olarak belirlendi.

30.08.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE PROGRAM

30 Ağustos Pazar:

16.30 Kartal-Gaziantep B. : Çağatay Şahan

20.30 Çaykur Rize-Bolu: Hüseyin Sabancı

20.30 Karşıyaka-Samsun: M.İlker Coşkun

16.30 Orduspor-Altay: İlker Meral

20.30 Dardanel-Bucaspor: Zafer Demir

20.30 K. Karabük-Giresun: Hakan Ceylan

20.30 Kocaeli-Hacattepe: Taner Gizlenci

31 Ağustos Pazartesi:

20.30 Konya-K.Erciyes: Mürvet Sezers

30.08.2009


 

Şanlıurfa Stadı açılış için gün sayıyor

ŞANLIURFA'DA yapımı 17 yılda tamamlanan 30 bin seyirci kapasiteli stadyumun resmi açılışı dolayısıyla dörtlü turnuva planlandığı ve bu turnuva için İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'e de teklif götürüldüğü bildirildi.

Beykapısı Semti'nde 1992 yılında temeli atılan ve Türkiye'nin bu alandaki en büyük projeleri arasında gösterilen stadyum, çeşitli nedenlerle yıllardır bitirilemedi. 2006 yılında kaba inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredilen stadın eksiklerinin tamamlanması için aynı dönemde bir ihale daha yapıldı. Aradan geçen sürede stadın, tribün tenteleri, atletizm pisti, koltuk döşeme ve aydınlatma işi, soyunma odaları, tribünlerin beton kaplanması, elektrik ve ses aksamı, sıhhi tesisatı, ihata duvarı, yedek kulübeleri, kale direkleri ve kısmen çevre düzenlemesi tamamlandı. Son olarak çimlendirme ve skorboard eksiği de giderilen stat, resmi açılış için gün sayıyor. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altu, statla ilgili son rötuşların tamamlandığını, birkaç hafta içerisinde açılış için hazır hale geleceğini ifade etti.

30.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.