30 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

‘Açılım’da sıcak hafta

Türkiye, ‘Demokratik Açılım’da önümüzdeki hafta önemli gelişmelere sahne olacak. Yarın İçişleri Bakanı Beşir Atalay konuyla ilgili en kapsamlı açıklamayı yapacak. Eylül ayının hemen başında DTP iki miting düzenleyecek ve terörist başı Öcalan’ın sözde yol haritasının açıklanması gündeme gelecek.


FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliğimizdir. Bin yıldır f

Hükümet-memur anlaşamadı

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 7’nci turu sona erdi. Memur-Sen, memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 5 artı 6 z


  LPG tüketimi arttı

Lİkİt Petrol Gaz (LPG) tüketimi bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 42 bin 707 ton artış gösterdi.


  Kyoto Protokolü’ne resmen taraf olduk

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne 26 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla resmen taraf olduğunu belirterek, ‘’Ülkemiz, iklim değişikliği ile mücadele hususunda alınan kararlarda daha etkin söz sahibi olacaktır’’ dedi.


  Ergün: Açılım, tarihî fırsat

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, ‘’Kürt açılımı tarihî bir fırsattır.


  DP Balıkesir’den iftar yemeği

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Teşkilâtı iftar yemeği verdi.


  Domuz gribinde “ikinci dalga” geliyor

Dünya Sağlık Örgütü domuz gribinin dünya genelindeki durumuyla ilgili açıklamasında, güney yarımkürede mevsimsel grip vakalarının azalmasına paralel olarak domuz gribi vakalarında da azalma olduğunu, buna karşılık kuzey yarımküredeki vakaların ise “ikinci dalga” niteliğinde artmasının beklendiğini bildirdi. Bu arada domuz gribine karşı daha önce risk grubundaki 10 milyon kişiyi aşılama kararı alan Sağlık Bakanlığı, ilk partisi Ekim başında gelmesi beklenen aşının daha fazla sayıdaki kişiye yapılabileceğini açıkladı.


  28. Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

TÜRKİYE Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, önceki gün Ankara Kocatepe Camii dünde İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda alanında açıldı.


  Bin 300 yangında 4 bin hektar orman tahrip oldu

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye’de yıl başından bu yana 1300 orman yangınında 3 bin 800 hektar alanın tahrip olduğunu bildirdi. Kastamonu’nun Daday ilçesinde orman köylüleri ve orman teşkilâtı çalışanlarıyla bir araya gelen Kahveci, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


  71 kiloluk mantar bulundu

BOLU'NUN Mengen ilçesinde ormanda 71 kilo 60 gram ağırlığında mantar bulundu. Alınan bilgiye göre, Kavacık köyü Yaylacık orman bölgesinde Tuncay ve Turan Meriç kardeşler, buldukları 71 kilo 60 gramlık mantarı Mengen’de sergiledi.


  Benzin zamlarına pedallı protesto

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonunun (TÜDEF) başlattığı ‘’Zamlara Pedallı Protestosu’’na destek veren Bursa Tüketiciler Derneği üyesi grup, hazırladıkları broşür ve çıkartmaları sürücülere dağıttı.


  Bakan Kavaf'tan engelliye bayram müjdesi

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, yapılan düzenlemeyle yüzde 40 özürlü olduğunu belgeleyen vatandaşların, bütün karayolu ulaştırma araçlarından indirimli olarak faydalanabileceğini belirterek, ‘’Bayram öncesinde özürlülerimiz için böyle bir düzenlemeyle onların ulaşım mağduriyetlerini kısmen de olsa gidermiş olduk’’ dedi.


  Berlin’de Ramazan geceleri

Berlİn Devlet Müzeleri ve “Piranha Kultur” adlı şirket tarafından ortaklaşa organize edilen programı çerçevesinde, Berlin’in Museumsinsel ve Lustgarten bölgelerinde, İslâm Sanatları Müzesi’nde ve Kulturbrauerei’de Müslüman kültürünün ve geleneklerinin yakından tanıtılmasının, farklı kültürler arasında bir yakınlaşma platformu oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.


  Fokların nesli tehlikede

İklİm değişikliği sebebiyle Ağustos yerine geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında doğan yavru Akdeniz foklarından ikisinin, dayanıksız olmaları sebebiyle fırtınada sürüklenerek kayalıklara çarpıp telef olduğu bildirildi.


  CNN, ABD’deki Türklerden özür diledi

Amerİkan CNN televizyonu, geçen hafta bir programda Türkiye’nin doğusunu kapsayan bir bölücü haritaya yer verdiği için ABD’deki Türklerden özür diledi.


  Hastanede gürültü hasta ediyor

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) yapılan bir araştırma, özel ve devlet hastanelerindeki gürültü düzeyinin, insanların kulak sağlığını bozacak düzeyde olduğunu ortaya çıkardı.


  Turistlerin tercihi tabiî hayat

Türkİye’ye tatile gelen yabancı turistlerin tarihi yerlerden sonra en fazla tabii hayatı tanıyabilecekleri ve yöresel yemekleri tadabilecekleri köyleri tercih ettiği bildirildi.


  Beynin yazı bölümü belirlendi

Beyİnde, yazı yazmak için gerekli olan bölümü kesin olarak belirlendi. Beynin sözü yazıya dönüştüren küçük bölümünü belirlemeyi başaran Fransız bilim adamları, bu bölümün bir soyut kodun (söz) somut koda dönüştürülmesinde bazı kasların hareket etmesini sağladığını bildirdi.


  Norveç’te, haşema yasağı kalktı

Norveç’İn başşehri Oslo’da şehir yetkilileri, Müslüman kadınların belediyenin havuzlarına haşemayla girmesine izin verdi.


  Discovery, uzay yolculuğuna başladı

Amerİkan uzay mekiği Discovery, 13 günlük uzay yolculuğuna başladı. Mekik, iki ertelemenin ardından dün TSİ 06.55’te, Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderilmek üzere başarılı bir şekilde fırlatıldı.


  Isparta halısından ayakkabı üretildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan ve bir halı firması bulunan girişimci, dünyaca ünlü Isparta halısından ayakkabı üretmeye başladı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.