31 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Giyim sektörü bayramı bekliyor

Uzun süredir durgunluk yaşayan giyim sektöründe, bayram öncesi telâş arttı. Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yeni eğitim-öğretim dönemi giyim sektörünü hareketlendirdi. Yoğunluğu artan sektörün temsilcileri ‘’çifte bayram’’ yaşamak istiyor. Yaz koleksiyonlarını sınırlı sayıda üreten sektörde, konfeksiyon atöl-yelerinde yeniden yoğunluk yaşanırken, üretici firmaların yanı sıra esnaf da satışlarını katlayarak bayramı kârlı kapatmayı hedefliyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yeni eğitim-öğretim dönemi giyim sektörünü hareketlendirdi. Yoğunluğu artan sektörün temsilcileri ‘’çifte bayram’’ yaşamak istiyor.

Alınan bilgiye göre, uzun süredir durgunluk yaşayan giyim sektöründe, yaklaşan bayram öncesi telaş arttı. Yaz koleksiyonlarını sınırlı sayıda üreten sektörde, konfeksiyon atölyelerinde yeniden yoğunluk yaşanırken, üretici firmaların yanı sıra esnafta satışlarını katlayarak adeta ‘’çifte bayram’’ yapmak istiyor. Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, hazır giyim sektörünün uzun süredir büyük durgunluk yaşadığını, tüm umutlarının bayram ve okul alış verişinde olduğunu söyledi. Kriz sebebiyle yaz koleksiyonlarının sınırlı sayıda üretildiğini bunun da yüzde 50-70’e varan indirimlerle tükendiğini anlatan Bozbey, yeni sezon hazırlıklarının da yoğun bir şekilde sürdüğünü bildirdi. Yaklaşan Ramazan Bayramı ve arkasından yeni eğitim-öğretim sezonunun başlayacak olmasının sektör temsilcilerini fazlasıyla heyecanlandırdığını belirten Bozbey, ‘’Hem okulların açılması, hem bayram aynı aya denk geliyor. Bunan yanında kış sezonu alış verişinin de yapılacak olması, tüketiciyi perakende pazarına yöneltecektir. Uzun zamandır durgun olan giyim sektörü de rahat bir nefes alacaktır’’ dedi. Satışlarda önemli derecede canlanma olmasını beklediklerini belirten Bozbey, atölyelerdeki yoğunluğun da arttığını bildirdi. Bozbey, bayram ve sonrasında yaşanacak hareketliliğin, iç pazar üreticilerinin yanında ihracata yönelik üretim yapan firmaları da rahatlatacağını söyledi. Adana / aa

31.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İNGİLİZLER, BAŞARIYI KONUŞUYOR

  Araştırma için geldi, Müslüman oldu

  Giyim sektörü bayramı bekliyor

  Bahçeli’ye göre herkes işbirlikçi

  Alkol üreticisine baskın

  Atalay ‘Açılımı’ anlatacak

  ÜNİVERSİTE KAYITLARI BUGÜN BAŞLIYOR

  Bursa’ya otobüs bağlantılı hızlı tren seferleri başlıyor

  Mutluluk hormonuyla tiryakilik tedavisi

  Engelliler için “Uğur böceği” yaptı

  10 bin göçmen vatandaşa “konut parası” uyarısı

  İttifak Holding, Ekim’de borsada

  Erdoğan ile Baykal’ın 30 Ağustos açılımı

  İspanya, Türk dostlarını unutmayacak

  Yeni anayasa kararlılığı rafa kaldırılmasın

  Fıstık için silâhlı nöbet

  55 yıldır kibrit kutusu biriktiriyor

  Bakırcılık yok olmak üzere

  Av sezonu öncesi bayat balık uyarısı

  Somon balıkları nereye kayboldu?

  Yönetmenden İsrail protestosu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.