01 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Davutoğlu, Bağdat ve Şam’a gitti

Irak ile Suriye arasında meydana gelen gerginliğin sona ermesi için Bağdat ve Şam'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bu temaslarımın odak noktası, son dönemde iki çok değerli komşumuz, Türkiye ile çok yakın ilişkileri olan iki kardeş ülke Irak ile Suriye’nin arasındaki tansiyonu düşürmeye dönük bir çabadır” dedi.


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE YOK

''Demokratik Açılım'' sürecine ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir soru üze

Artık yürekler yanmasın

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Güçlü’nün annesi Başbakana seslendi: “Başbakanımız artık ne olur bitir


  İsviçre'nin kapısını çalacağız

ABD ve Fransa’dan sonra Türkiye de İsviçre bankalarında Türklere ait hesaplarla ilgili olarak bu ülkeden bilgi istemeye hazırlanıyor.


  3 milyarın 250 milyonu yapılandırıldı

7 Temmuz’da yürürlüğe giren ‘’Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’’ kapsamında kredi kartı borcunu taksitlendirmek için yaklaşık 81 bin tüketicinin başvurduğu ve 3 milyar 100 milyon liralık toplam borcun sadece 251 milyon lirasının yani yüzde 8’inin yapılandırıldığı bildirildi.


  Yabancı medyanın Türkiye ilgisi

CEZAYİR Devlet Televizyonu çekim ekibi, mesleki çalışma yapmak üzere Türkiye’ye geliyor.


  Üniversitelere kayıtlar başladı

TRAKYA Üniversitesini (TÜ) kazanan öğrenciler, kayıtlarını yaptırmaya başladı. İlk kaydı TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran yaptı.


  Helikopter ambulanslar Eylül’de geliyor

EYLÜL ayının ilk haftasından itibaren 8 il daha hava ambulansına kavuşacak. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı 10 yeni helikopter ambulans, Çanakkale, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Adana, Samsun, Trabzon ve Van’ın yanı sıra, halen birer helikopter ambulansın bulunduğu Ankara ve İstanbul’da konuşlandırılacak.


  Hızlı trenlerde kesintisiz iletişim

TCDD Genel Müdürlüğü, Yüksek Hızlı Tren’lerde (YHT) kesintisiz mobil iletişime imkan sağlayan GSM-R sistemini devreye sokuyor.


  Mahallenin ilçe seçme referandumu

ANKARA'NIN Elmadağ ilçesine 27, merkez Çankaya ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Tekke mahallesi, hangi ilçeye bağlanacağına referandumla karar verecek.


  Can Kardeşler hatim indirdi

GEMLİKLİ Can Kardeş okuyucuları Ramazan ayı öncesi Kur’ân-ı Kerim okumayı öğrenerek, Ramazan ayı içinde hatim indirdiler.


  Asırlık dede her gün oruç tutuyor

BATMAN’DA ikâmet eden 100 yaşındaki Mehmet Can, yılın 365 günü oruç tutuyor. Aynı zamanda iyi bir çevreci olan Can, 70 yıldır hastane yüzü görmemiş.


  Zam şampiyonu salatalık

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ramazan ayında gıdada spekülatif hareket olmadığını açıkladı. Bununla birlikte bazı ürünlerin fiyatlarında artış yaşandığını aktaran birlik, salatalığı Ramazan’ın zam şampiyonu ilan etti.


  ,57 metrelik vinç Boğaz’da

ST. Vincent bandıralı ‘’Zhen Hua 11’’ adlı vinç gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti.


  Personelimiz iftardaydı

YENİ ASYA MEDYA GRUP'UN tüm birimleri geleneksel personel iftarında Bahçelievler Nazenin Resteurant'ta biraraya geldi.


  İzmarit ormanları yaktı

Orman Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, bu yıl, 29 Ağustos’a kadar çıkan 1279 yangında, 1386 hektarı sigara izmariti kaynaklı toplam 4 bin 228 hektar orman alanı zarar gördü.


  KARADENİZ ORMANLARINI NEM VE AĞAÇ TÜRLERİ KORUYOR

Artvİn Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Sağlam, Karadeniz’deki ormanlarda, ağaç türleri, nem ve ısı sebebiyle yangın çıkma oranının, Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesi’ne göre daha az olduğunu belirterek, ‘’Nem yüzde 10’un altına düşünce o tabaka artık çıtır çıtır olur ve en küçük bir kıvılcımda yangın çıkar’’ dedi.


  Fransa’da karbon vergisi

FransIz Hükümeti, 2010 bütçesine karbon vergisi koyuyor. Vergi, fosil yakıtların tüketiminin azaltılarak temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla uygulamaya geçecek.


  İFTARDA SİGARA KALBİ TEHDİT EDİYOR

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, iftarda üst üste içilen sigaranın kolesterolün yükselmesine sebep olduğunu, damarda pıhtı oluşması sebebiyle ani kalp spazmları yaşanabileceğini söyledi.


  KAPALI ALANDA SİGARA İÇENE 5 GÜN HAPİS

Çİn’İn Çongçing eyaletinde bir adam, alışveriş merkezinde sigara içtiği için 5 gün gözaltına alındı.


  Şempanze, leopara annelik yapıyor

Güney Carolina’da nesli tükenmekte olan ve nadir bulunan hayvan türleri için kurulan enstitüde (The Institute of Greatly Endangered and Rare Species) bulunan Anjana isminde bir şempanze henüz yeni doğmuş bir leopara annelik yapıyor.


  Baz istasyonları bal arılarını öldürüyor

Hİndİstan’da yapılan bir araştırma, baz istasyonlarının işçi arıların yollarını kaybetmesine sebep olduğunu ortaya koydu.


  Denizde ‘Vira Bismillah’

2009-2010 balıkçılık sezonu bugün başlıyor. Yapılan açıklamada, su ürünleri avcılığında ilkenin, halkın dengeli ve sağlıklı beslenmesinde önemli bir hayvanî protein kaynağı olan balık stoklarını koruyarak en ekonomik şekilde yararlanmak ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak olduğu belirtildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.