01 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Bross: 1 Trabzon: 1

Hafta içi güven tazeleyerek Avrupa'dan dönen Trabzonspor için Bursa maçı gücünü test etmesi açısından büyük önem taşıyordu. Bunun yanında, ligdeki rakipleri sürekli kazanırken kendisinin de geride kalmaması gerekiyordu. G.Saray kazanıyor, F.Bahçe kazanıyorsa sen de kazanacaksın. Tek forvet Gökhan Ünal'la maça başlayan Bross, onun arkasına Colman'ı, Selçuk'u, Gabriç'i de yerleştirerek hem dönen toplardan gol bulmak istedi hem de Bursa'nın ani çıkışlarını durdurmak. İlk yarıda bunu başardı da sayılır. Bir de Barış Memiş'in taşıdığı toplarla daha önceki maçlara pozisyon zenginliğine kavuştu. İlk yarıda baskın olan Trabzonspor'du. Bunda Barış ve Colman'ın katkısı fazlaydı.

İkinci yarıya çıkarken Bross, takımın ipini kendi elleriyle çekti. İlk yarıda topu taşıyan en iyi oyuncusu Barış'ı dışarı alarak Bursa'nın ekmeğine yağ sürdü. Ertuğrul Sağlam da, Volkan Şen'i oyuna sokarak Trabzonspor'un sol tarafını istediği gibi değerlendirdi. Sahada tehlike oluşturacak oyuncu kalmamıştı. Gökhan, Umut'a sağdan, soldan top atılırsa tehlike olacak. İyi de bu topları kim atacak? Tayfun mu, Gabriç mi, Engin mi? İkinci yarı roller değişti, Bursa Trabzonspor kalesinde hem de pozisyonlar üreterek tehlikeler yaşattı. Diyarbakır maçının aynısı olabilirdi.

Bross yaptığı ve yapmadığı değişikliklerle oyunun sonucu belirledi. Metin Diyadin, bu takımın yardımcısı hocası. Herhalde kenardan oyunu izliyordur ve oyuncu değişiklikleri konusunda müdahale etmesi gerekirdi. Teknik direktör hadi göremedi diyelim. Bunu da kabullenmek mümkün değil. Teknik direktör, sahaya en iyi oyuncularla çıkacak ve yine kendisine maç kazandıracak oyuncularla devam edecek. Ama gel gör ki Bross, tam tersini yapıyor. Bunun yanında Alanzinho neden 18'de yok. Zaten hücumda sıkıntılısınız, bir de Alanzinho'yu tribüne gönderirseniz, olacaklara katlanırsınız. Ya Gabriç? Sol tarafın kurtarıcı olarak alındı. Sağ iç oynuyor? Bu nasıl iş? Trabzonspor açısından sahanın en kötü oyuncusu olarak maçı tamamladı. Sol tarafa Gabriç'i aldınız sol tarafınız felç. Gabriç bu haliyle Trabzonspor'da dört senesini tamamlayamaz.

Trabzonspor saha içi sıkıntıları çok. Bu oyunculardan olağanüstü işler beklemeyeceksiniz. Hedefinizi geçen seneden daha da aşağılarda düşüneceksiniz. Sezon başı, dört maçta iki mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyete bakarak konuşmuyorum. Bursaspor'u bu haliyle yense de saha içi sıkıntılarını görmek gerekiyor. Önce Bross görecek, Metin Diyadin görecek, Ünal Karaman görecek. Teknik direktör, yardımcı antrenör, sportif direktör olmak ve bir takım başka sıfatlara sahip olmak size sorumluluk yükler. Umarız sorumluluk sahipleri kendileriyle yüzleşir.

[email protected]

KADİR BIYIKLI

01.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YİNE SEMİH KURTARDI

  Alex: Kötü oynadık

  Trabzon zirvenin uzağında kaldı

  SİVASSPOR LİGDE GALİBİYETE HASRET

  Bross: 1 Trabzon: 1

  Fener 4’te 4 yaptı!

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  5. HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.