06 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

2. Ergenekon dâvâsı yarın başlıyor

Emekli Orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ile Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanıklı ikinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 3. duruşması yarın yapılacak.

Aynı duruşmada, dosyaları bu dâvâyla birleştirilen eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Gazeteci-Yazar Yalçın Küçük’ün de aralarında bulunduğu 3. ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 52 sanığı da ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

EMEKLİ Orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ile Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 56 sanıklı ikinci ‘’Ergenekon’’ davasının 3. duruşması 7 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Aynı duruşmada, dosyaları bu davayla birleştirilen üçüncü ‘’Ergenekon’’ iddianamesinin 52 sanığı da ilk kez hakim karşısına çıkacak. 56 sanıklı ikinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının ilk duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda 20 Temmuzda yapıldı. Bu duruşmada, sanıklardan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ve diğer 30 tutuksuz sanığın kimlik tespiti tamamlandı. Mahkeme heyeti, 6 Ağustosta yapılan 2. duruşmada da savcılığın Eruygur ve Tolon’un Adlî Tıp Kurumuna sevkleri, Aygün ve Temiz’in de tutuklama taleplerini reddetti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aynı duruşmada ikinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsı ile iddianamesi 5 Ağustosta kabul edilen 35’i tutuklu 52 sanıklı üçüncü ‘’Ergenekon’’ davalarının birleştirilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 7 Eylüle bıraktı. İstanbul / aa

06.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YOKSULUN EVİNDE KAVGA BİTMEZ

  İsraftan kurtulalım

  Baykal: Biz yokuz

  Elektrik Zammına Mumlu protesto

  2. Ergenekon dâvâsı yarın başlıyor

  Deprem için erken uyarı sistemi

  Türkiyesiz AB güçsüz olur

  Mahyalar teknolojiye uydu

  İş makinelerine bombalı saldırı

  Okul güvenliği veli polislerden sorulacak

  Krizde bile büyük evden vazgeçmedik

  İSMEK kayıtları başlıyor

  Şehit ve gazi yakınlarına “bayram” hassasiyeti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.