06 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

12 DEV ADAM FİNALE UÇTU

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere Polonya'ya gitti. ''12 Dev Adam'', Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla, yer aldığı (D) Grubu'ndaki karşılaşmaların oynanacağı Wroclaw kentine hareket etti. (A) Milli Basketbol Takımı kafilesi tezahüratla karşılandığı Atatürk Havalimanı'ndan, sevgi gösterileri altında Polonya'ya uğurlandı. (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç, hareket öncesi yaptığı açıklamada, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, olumlu bir havayla Polonya'ya gittiklerini kaydetti. Takımın son durumunun çok iyi olduğunu vurgulayan Tanjeviç, bir iki oyuncunun tam performansta olmadığını, ancak genel olarak takımdan memnun olduğunu dile getirdi. Tanjeviç, Ankara'da oynadıkları Efes Pilsen World Cup 8 turnuvasındaki maçlarda istenen oyunu yakalayamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

BİZ HER ZAMAN ZORU SEVERİZ

''Arzu edilen galibiyetleri alamadık, ama benim için önemli olan takımı benim nasıl gördüğümdür ki, ben takımı iyi görüyorum. Polonya'da iyi rakiplerle karşılaşacağız. Grubumuza baktığımızda en az 4 tane ilk 4'e girecek takım olacak. Onların arasında İspanya en güçlü ve Avrupa Şampiyonası'nda en büyük rakibimiz olarak görülüyor. Polonya da iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ve ev sahibi olmanın da bir avantajı var. Bunu da iyi kullanacağını tahmin ediyorum. Bulgaristan ise her zaman sürpriz yapmaya hazır iyi bir takım. Grubumuza çapraz gelen takımlara baktığımızda, grubumuzda işimiz gerçekten zor diye düşünüyorum. Ama bizim takım oyuncuları zoru sever. Daha dikkatli ve oyuna konsantre olarak iyi bir sonuca ulaşmayı hedefliyoruz.'' Tanjeviç, takımın atmosferinin çok iyi olduğunu da belirterek, bunu sahada gösterebileceklerine inandıklarını söyledi. Milli takımın şampiyonadaki hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine de Tanyeviç, ''Bizim her zaman hedefimiz finale çıkmaktır. Ama bu final için en az 10 tane bizim kadar istekli takım var. Biz de istekli bir şekilde finali zorlayacağız'' dedi.

06.09.2009


 

HİDAYET: BİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ

MİLLİ Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Ankara'daki karşılaşmaların ardından gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti. Hidayet, ''Turnuvanın bir an önce başlamasını istiyoruz. Çünkü (A) Milli Takım olarak kendimizi göstermek açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Moraller gayet iyi. Son bir haftada iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Şu anda gayet moralliyiz. Pazartesiden itibaren bize yakışan bir basketbol sergileyip, Türk halkının kalbinde tekrar taht kurmak istiyoruz. Şu anki hedefimiz bu'' dedi.

06.09.2009


 

İLK MAÇI LİTVANYA İLE OYNAYACAĞIZ

A BASKETBOL Erkek Milli Takımı, Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda (D) Grubu'nda mücadele edeceği ilk turdaki ilk maçını, Avrupa basketbolunun önemli ülkelerinden Litvanya ile yapacak. Wroclaw kentinde maçların yapılacağı (D) Grubu'nda ev sahibi Polonya'nın yanı sıra Litvanya ve Bulgaristan'la mücadele edecek milliler, 7 Eylül Pazartesi günü Litvanya, 8 Eylül Salı günü Bulgaristan, 9 Eylül Çarşamba günü de Polonya ile karşılaşacak. Gruplarda ilk 3 sırayı alan ekipler, bir üst tura yükselecek.

06.09.2009


 

Daum: Avrupa'da her yerde yağmur var, İstanbul'da güneşte çalışmak çok güzel

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen 2 saatlik antrenmanda futbolculara, kondisyon çalışmalarının yanı sıra dar alandaki çift kale maçlarda isabetli ve çabuk pas ile hızlı hücuma çıkışa yönelik program uyguladı. Sıcak havada yüksek tempoda gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular oldukça yoruldu.

GÜNEŞ BİZİM İÇİN ŞANS

Antrenör Roland Koch'un dar alandaki çift kaleden sonra çalışmayı bitiren düdüğüyle tesislere giden tünele yönelen futbolcular, teknik heyetin çağrısıyla üst sahaya çıkıp, burada hazırlanan istasyonda bir süre de depar çalışmaları yaptı. Teknik heyet, antrenmana başlarken yapılan toplantıda, futbolculara çalışmayla ilgili programı anlattıktan sonra ''Güneşli bir günde güneşli bir antrenman yapalım'' şeklinde sözlerle motivasyon sağlamaya çalıştı. Daum, bir çok ülkede yağışlı havaların başladığını hatırlatıp, güneşli havaların kendileri için iyi bir şans olduğunu, bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ederken, yardımcısı Roland Koch ise ''Güneşli bir günde güneşli bir antrenman yapalım'' dedi.

CARLOS'TAN NASİHATLAR

Antrenmanda Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un çalışma aralarında takım arkadaşlarıyla yaptığı birebir görüşmeler dikkati çekti. Tecrübeli futbolcunun Bekir ve Mehmet Topuz ile konuştuğu görüldü. Bugünü izinli geçirecek sarı-lacivertliler, Bursaspor maçının hazırlıklarını 7 Eylül Pazartesi günü yapacağı antrenmanla sürdürecek. Antrenmanda, milli takımlarda bulunan 13 futbolcunun yanı sıra ülkesinden ailesiyledönmesi beklenen Brezilyalı futbolcu Cristian yer almadı.

06.09.2009


 

Şırnak basketbolla tanıştı

ŞIRNAK'TA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilk kez 5 gün sürecek sokak basketbolu turnuvası düzenleniyor. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir proje ile bu kez Şırnak adını sosyal etkinliklerle duyurma fırsatını yakaladı. Amerika'da olduğu gibi rap müzik dinleyen gençler, müziğin verdiği ritim ile şırnak sokaklarında basketbol oynadılar. Şırnak'ta Cumhuriyet Meydanında başlayan ve 20 takımın katıldığı turnuvanın ilk maçında, Cudi Lakers takımı, Şırnak Dallas'ı 15-14 yenmeyi başardı. Cumhuriyet meydanında, gerçekleştirilen turnuvaya gençlerin oluşturduğu 20 takım katıldı. Şırnak Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Necati Pehlivan ile çok sayıda Şırnaklının izlediği ilk karşılaşmada, kendilerine Cudi Lakers adını veren takım Şırnak Dallas adını taşıyan takımı 15'e 14 yenmeyi başararak büyük alkış aldı. İl Müdürü Necati Pehlivan, tek pota ile yaptıkları turnuvayı ilk kez düzenlediklerini ifade ederek, "Öncelikle toplumumuza spor bilincini geliştirmek, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve onları teşvik etmek için turnuvayı düzenledik. Spor çok önemli bir kavram. Spor, her şeyden önce zihinde üretken, paylaşmasını bilen, hoşgörülü bir toplum oluşturmakta çok önemli bir araçtır. Burada muhteşem bir genç nüfus var. Bunun için çocuk ve gençlerimizi olumlu etkinliklere kanalize etmekte fayda var. Bunların başında da spor geliyor. " dedi.

06.09.2009


 

SEYHAN BARAJ GÖLÜ 90 YELKENCİYİ AĞIRLIYOR

TÜRKİYE Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Akdeniz Kupası Yelken yarışları, Seyhan Baraj Gölü'nde devam ediyor. Seyhan Baraj Gölü'nde 3 Eylül günü başlayan ve bugün sona erecek olan Akdeniz Kupası Yelken yarışlarına optimistlaser ve 4.7 sınıflarında 90 yelkencinin katıldığını söyleyen Adana Yelken İntisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Tıltay, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını bildirdi. Tıltay, Adana'nın ve Seyhan Baraj Gölü'nün tanıtımı açısından da önem arz eden yarışlara Antalya, Isparta, Burdur, Kemer, Adana, Mersin, İskenderun, Şanlıurfa, Bitlis, Tatvan, Van, Ankara ve Kırşehir'den takımlarının katıldığını ifade etti.

06.09.2009


 

ANTEP'İN 2 YENİ TRANSFERİ TÜRK FUTBOLUNU ÖVDÜ

GAZİANTEPSPOR'UN uzun süredir peşinde olduğu ve transferin son gününde imza attırdığı, aynı zamanda Avusturya Milli Takım oyuncusu Roland Linz ve Brezilyalı Jorge Luis Jorginho, takımla birlikte çalışmalara başladı. Beşiktaş'a transfer edilen Tabata'nın yerine 10 numarayı giyecek Jorginho, Gaziantepspor'a gelmesinde en büyük etkenin, Türkiye liginde top koşturan eski takım arkadaşları olduğunu söyledi. Jorginho, ''Türkiye'nin futbol açısından büyük bir vitrin olduğunu düşünüyorum" dedi. Roland Linz de Avrupa'dan sonra Türkiye'de kalitesini göstermek istediğini ve beklentilerin büyüklüğünün farkında olduğunu söyledi. Linz, Fenerbahçe'yi çalıştıran Christoph Daum'un eski hocası olduğunu da kaydetti. Linz'in 39 numaralı, Jorginho'nun ise 11 numaralı formayı giyecekleri öğrenildi.

06.09.2009


 

DAKAR'IN İPEKYOLU MACERASI START ALDI

DAKAR yarışlarının yeni bir ayağı olan 'İpek Yolu-2009' Kazan-Aşkabat rallisi, Dün Tataristan'ın başkenti Kazan'dan start aldı. 30 ülkeden yarışmacının katıldığı ralli, Türkmenistan'da sona erecek. Dakar-2009'un şampiyonu Rus Kamaz ekibinin organizasyonluğunu yaptığı yarış, Fransa'nın Amaury Sport Organisation (A.S.O)'un da desteğiyle yapılıyor. İpek Yolu yarışı, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FİA) tarafından bu sezon yapılacak yarış takvimine ilave edildi. Ayrıca, Dakar series statüsü de verildi. İpek Yolu Rallisi, Dakar yarışları standartlarında düzenleniyor. Toplam 4 bin 500 km'lik rallinin 2 bin 100 kilometresi Türkmenistan topraklarından geçecek. Ralli yarışmacıları için Türkmenistan etabının en zor güzergah ve burada sporcuların kaderinin belli olacağı kaydediliyor. Yarışa, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Kuveyt, ABD, Brezilya, Belçika, Şili, İngiltere ve diğer birçok ülkeden çok sayıda yarışmacının katıldığı kaydedildi. Rus Kamaz 7 ekip ile katılırken, Kazakistan 10 ve Türkmenistan 5 ekip ile katılıyor.

06.09.2009


 

F.BAHÇE BASKETBOL KIŞ OKULU 26 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

FENERBAHÇE Kulübü Basketbol Şubesi 2009-2010 Kış Basketbol Okulu çalışmaları, 26 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Çalışmalar, Dereağzı'ndaki Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. 1993-2003 tarihleri arasında doğan kız ve erkek çocukların katılabileceği kış basketbol okuluna kayıtlar, 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren yaptırılabilecek.

06.09.2009


 

GALATASARAY, BEŞİKTAŞ DERBİSİNE HAZIRLANIYOR

GALATASARAY, Turkcell Süper Lig'de 12 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş ile yapacağı sezonun ilk lig derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda milli futbolcularından yoksun kadrosuyla basına ve taraftara kapalı çalıştı. Kondisyon ağırlıklı antrenmanda sakatlıkları bulunan Ayhan ve Linderoth'un, sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından özel olarak çalıştırıldığı bildirildi. Bugünü dinlenerek geçirecek sarı-kırmızılı futbolcular, derbi maçın hazırlıklarını 7 Eylül Pazartesi günü yapacağı antrenmanla sürdürecek.

06.09.2009


 

2001'deki şampiyonada finalde kaybettik

POLONYA'DA 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Takım, 20. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alacak. Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek 19 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan ''12 Dev Adam'', taraftarlarının büyük desteğiyle finale kadar gelmiş, ancak Yugoslavya'ya yenilerek gümüş madalya almıştı. Milliler, bu başarının ardından son 3 şampiyonada ilk 8'e giremedi.

06.09.2009


 

Efes, İtalya'da 8 hazırlık maçı oynayacak

EFES Pilsen Basketbol Takımı, çalışmalarının ikinci etabı için bugün İtalya'nın Bormio kentine gidecek. Kaya Peker, Charles Smith, Bootsy Thornton, Preston Shumpert ve yeni transfer Igor Rakocevic ile birlikte, Darüşşafaka Cooper Tires'da forma giyen genç oyuncuların takviyesiyle ikinci etap çalışmalarını sürdürecek lacivert-beyazlılar, İtalya'da toplam 8 hazırlık maçı yapacak. (A) Milli Takım'da bulunan Ender Arslan, Kerem Tunçeri ve Sinan Güler'in yanı sıra Hırvat Milli Takımı'nda bulunan Mario Kasun ve Sloven Milli Takımı'nda bulunan bir diğer yeni transfer Bostjan Nachbar, 36. Avrupa Şampiyonası sonrası lacivert-beyazlılara katılacak. Bormio'da 6 Eylül'de çalışmalarına başlayacak olan Efes Pilsen, burada sırasıyla 7 Eylül'de İtalya'nın Air Avellino, 9 Eylül'de Yunanistan'ın Aris, 10 Eylül'de Rusya'nın Spartak St. Petersburg ve 13 Eylül'de Ukrayna'nın Donetsk takımlarıyla karşılaşacak.

06.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.